fredag, juni 13, 2008

Spritfällan

Jag har blivit kontaktad av Kanal 5.

Dom vill göra ett program i stil med Lyxfällan, fast med alkohol som bekymmersutlösare...inte taskigt med deg.
Vi är två som skall konfrontera de medverkande och reda ut begreppen. Jag då... och Marcus Birro. Produktionsteamet har tänkt att Birro skall vara "bad cop". Jag skall vara den gode, försynte och kloke.
Bra... då behöver jag inte lägga energi på att vara någon annan.
Det blir värre för Birro. Han måste spela bufflig och elak. Hade kanske varit bättre med Kjelle Bergqvist årgång -92...eller nåt.

Upplägget är att döna in i de alkoholberoendes vardag när dom minst anar det. Det verkar som om flera av deltagarna - som ställt upp frivilligt - lurats att skriva på skumma avtal på fyllan...med löfte om mera sprit eller lyxsemesterar till Gdansk med fria kanelshots, billigt lådvin, polska luder eller vadhelst osunt som kan förknippas med för mycket, för länge, för fort.

Nåväl, i programmets inledning handlar det om att kartlägga konsumtionsmönster och på Anna Skipperskt vis fylla ett skrangligt spritfestköksbord med en veckas intag, kolla om kylskåpet innehåller mer än alkohol och keso samt skicka den kemiske illbattingen till Dr E. Tylflod för leverprover och annat som hör förnedringen till...

Sedan tar upputsningsfasen vid. Ett strikt program utarbetas för att den beroende skall gå från ett socialt lägenhetsvrak till en social charmör utan ångest på 8 veckor. Vi kör med fanallograf och sätter upp flaskor och boxar i tomma luckar. Varje deltagare får göra sin resa, men det handlar mycket om självrannsakan, möta människor man gjort illa. Konfrontation och förödmjukelse är honnörsord. Och tårar. Det skall gråtas här... mycket.

Givetvis står deltagaren under sträng kontroll. Ett återfall är OK under 8-veckorsperioden. Påpassligt filmad av någon "kompis" med mobilkamera, gärna i en förnedrande scen där deltagaren snor en trehjuling av ett barn på gården för att komma ner till 7-eleven fortare för en inpappad 6-bricka 3,5.

När vi så går i mål med det numera upputsade alkot, så kommer släkt, arbetskamrater och det bir stor megafest där den lycklige alkisen skålar i Pommac.

Just när produktionsteamet förklarade för Birro och mig hur "Återkomsten" skulle gå till - så vaknade jag smått limsvettig i sängen och förstod att det var olyckligt att på samma dag:

1. Se Dr Drew på Celebrity Rehab Center
2. Läsa Birrobloggen
3. Kolla ett gammalt "Du är vad du äter"

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine