tisdag, februari 19, 2013

Släpp taget


#blogg100 p 29

15 saker du kan vara utan 

Håller du fast vid saker som du inte mår bra av? Om du släpper taget om sådant som inte gynnar dig kommer du uppleva livet betydligt enklare att hantera. De här 15 sakerna kan du släppa taget om för att på det sättet leva mer och kontrollera mindre. Har själv prövat att följa många av punkterna och på det viset fått ett behagligare liv - och jag tror dessutom att min omgivning upplever mig som mindre pain in the ass och mästrande... jag blir aldrig färdig
1. Ditt behov av att alltid ha rätt
Har du behov av att alltid ha rätt, trots att det påverkar både dig och din omgivning? När du känner behov av att ge dig in i en strid om vem som har rätt och vem som har fel, ställ dig själv frågan: "Är det värt att lägga min energi på det här?”  
2. Ditt behov av kontroll
Du kan ge upp ditt behov av att kontrollera allt som händer dig och din omgivning. Oavsett om det handlar om familj och vänner eller tillfälliga kontakter - låt dem vara. När du låter allt och alla vara precis som de är, kommer du uppleva hur mycket bättre du mår. 
3. Ditt behov av att skylla på andra
Ge upp ditt behov av att skylla på andra för vad du har och inte har, och för vad du känner och inte känner. Ge inte bort din kraft. Använd den istället för att ta ansvar för ditt liv.
4. Ditt behov av att döma dig själv
Ingen mår bra av negativa och självkritiska tankar. Tro inte allt som din hjärna säger - särskilt inte om det är negativt eller självkritiskt. Du är mycket bättre än så! 
5. Dina föreställningar om att du inte kan
Ge upp dina tankar om vad du kan eller inte kan göra, och om vad som är möjligt eller omöjligt. Låt inte dina föreställningar om din förmåga hålla dig kvar på ett ställe du inte vill vara på. 
6. Gnäll och klagan
Ingen situation eller människa kan göra dig olycklig - om du inte tillåter det. Det är inte situationen som utlöser känslorna inom dig, utan hur du väljer att se på den. 
7. Ditt behov av att kritisera andra
Vi är alla olika, men ändå lika. Vi vill alla vara lyckliga. Vi vill alla älska och bli älskade. Vi har alla drömmar. 
8. Ditt behov av att imponera på andra
När du tar av dig din mask, och accepterar och älskar dig precis som du är, kommer du att dra till dig människor som tycker om dig precis som du är. 
9. Ditt motstånd till förändring
Du kan bara förändra ditt liv genom att ta dig från A till B. Omfamna förändring. Det kommer både du och din omgivning att må bra av.  
10. Ditt behov av att döma andra
Prova att öppna ditt sinne. Wayne Dyer var medveten att kunskap kommer ur ett öppet sinne: "Den högsta formen av okunskap är när du avfärdar något du inte vet någonting om."
11. Dina rädslor
Rädsla är bara en illusion. Rädsla existerar inte – det är du som skapar den i ditt sinne. Om du är trygg i din inre värld, finns det inget att vara rädd för i din yttre värld. Franklin D. Roosevelt var medveten om att inre trygghet är nyckeln till lycka: "Det enda vi har att frukta är fruktan själv."  
12. Dina ursäkter
Många gånger begränsar vi oss själva på grund av alla de ursäkter vi använder. Istället för att arbeta på att förbättra oss själva och våra liv, ljuger vi för oss själva med hjälp av olika ursäkter. Ursäkter som i de flesta fall inte ens är verkliga. 
13. Ditt förflutna
Många lever i det förflutna genom att älta eller drömma sig tillbaka. Om du är närvarande i allt du gör okan du lättare njuta av livet. När allt kommer omkring är nuet det enda vi har. Ha en tydlig vision för framtiden, men var alltid närvarande i nuet.
14. Ditt beroende av din omgivning
Din omgivning förändras ständigt. Ändå är det många som söker lyckan i sin omgivning. Det ögonblick du slutar tro att andra ska göra dig lycklig, eller att du måste uppnå en viss status eller ha vissa saker för att bli lycklig, kommer du att känna lycka och frid. Sök lyckan inom dig. 
15. Att leva utifrån andra människors förväntningar
Alldeles för många av oss lever ett liv som inte är vårt eget. Vi lever ett liv utifrån vad andra tycker är bäst för oss. Föräldrar, vänner, samhället o.s.v. Vi är så upptagna med att leva upp till andras förväntningar, att vi ignorerar vår inre röst. Vi frågar oss inte vad som gör oss lyckliga, vad vi vill och vad vi behöver. Vi glömmer oss själva. Ditt liv är här - just nu. Lev det, ta kontroll över det, och framför allt - låta inte andra människors åsikter komma i vägen för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine