tisdag, mars 23, 2010

Bara konstigheter
Igår var det måndag. Visst?

Kl 20:00 - Prime time i TV.

SVT smörar kungligheter och uppehåller sig kring stundande bröllop - bara för att vi så gärna vill det. Igår var det visst en genomlysning av Norges besuttna. Såg inte. Vill inte. Tycker allt med kungahus och märkvärdiga mänskor - speciellt de som kryper för glittret borde smiskas... hårt.

Istället ser jag Håkans Bar på Kanal 5. Det är nog något av det mest meningslösa TV-tittande jag ägnat mig åt. Här händer absolut ingenting.

För att boosta upp programmet har sidestorys skapats. För att något skall hända. I första programmet var det några nutida Berra o Robban (Sven Melander & Weiron Holmberg) som hade familjerna med och läskade i sig Mekongvirre inför bungyjump.

Igår var det några varianter av Kenny & Spenny som ägnade dagarna i Phuket åt att utmana varandra på Jackass-light aktiviteter. Deras favorithak var en Belgisk-Finsk resturang. Sug på det... Belgisk-Finsk.

Själva huvudstoryn är oerhört blodfattig. I första avsnittet var det mest dramatiska som hände att Håkan viftade bort en "skräckhumla" - något som faktiskt genljöd i kvalitetspressen.

Igår kunde vi se hur en skylt inte blev klar i tid. Och där HÅKAN stavades HAKÅN - flera gånger, utan att Håkan lyckades får ordning påa't.

Den här dokun är i nivå med danska Strippkungens flickor, som gick för några år sedan - där hände inte heller någonting. Men lite naket skulle väl locka tittare.

Vad tanken med den här produktionen är vet jag inte. Det verkar som väldigt få av de inblandade vet det själva. Bara grundidén - Vi skickar Håkan till Thailand, så får han öppna en bar där är framfisen under ett brainstormingmöte i ett dåligt vädrat mötesrum... varför?

Kul för honom - visst. En glad kille som ger en gott intryck. Men är det nåt att titta på?

Jag tittar, varje måndag - och borde smiskas... hårt.

4 kommentarer:

 1. Hårt OCH länge!!! Det borde väl lära dig.... ;D

  SvaraRadera
 2. Ja... jo... jo, det borde det ju.

  Skall börja läsa Proust på kvällarna mellan 20-21 och bli en fin människa

  SvaraRadera
 3. Det kan vara lämpligt ja...eller?? Har aldrig läst Proust varken mellan 20 och 21 eller någon annan tidpunkt heller. Men testa du, det kan hjälpa.

  SvaraRadera
 4. Annars var det ju en intressant dokumentär om cannabisforskning på Vetenskapens Värld samtidigt! :)

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine