onsdag, mars 03, 2010

Att vara elak...

..är något jag försöker undvika. Att själv bli utsatt för elakhet tar väldigt styggt på mig - så varför utsätta andra? - tänker jag då.

Det händer dock saker som får mig att reagera på ett sätt som gör att jag lätt hugger som en kobra och närmar mig elakheterna mycket hastigt.

I måndags kväll zappade jag mig fram till 8:an strax efter 10 på kvällen och nu undrar jag om livet varit annorlunda om jag inte sett det här programmet... förmodligen inte, men jag har svårt att få det ur hjärnan.

Jag syftar inte på Actas lurendrejeri. Inte heller på debatten om sexualundervisning och Gardasilvaccin. Utan det som kom sedan; Fadde som ståuppare.

Varje år när IDOL sätter igång på TV 4 med auditions drar dessa storpublik och en jury hissar och dissar mer eller mindre begåvade talanger. Anna Bergendahl får oss att gråta av rörelse medan Ken Lee i alla får mig att skratta - klipp från bulgarisk TV.

Det som spelades upp i TV8 fick mig varken att skratta eller gråta. Men jag led. Problemet var att jag inte kunder härbärgera eller en kanalisera mitt lidande. Sympatier blandades med antipatier. Ena sekunden tyckte jag synd om Fadde. Sen blev jag arg... oklart på vem. Ja, hans kvinnosyn vill jag helst inte kommentera

Vad tycker du? Vem har roligast under Faddes ståupp-gig?
1. Publiken
2. Fadde
3. Ingen
4. Faddes ex
5. Alla andra ståuppare

Det är i så fall det här gänget här nedan- redaktionen - som borde skämmas... Schas, vetja! Schas!

Jag får en vision där jag ser en lång äldre skolkorridor med krokar på väggarna, där jag hängt upp redaktionen i byxlinningen - på rad. Jag går sakta förbi en och en - och har en liten dammvippa i handen. Då och då kittlar jag dem i näsan eller ansiktet - vippmular... och säger "Det där gör ni inte om... nu talar ni om för Fadde - ger honom feedback.

Ett jag-budskap som låter så här;

"När vi ser dina försök till stå-upp är det ingen som skrattar och eftersom vi bryr oss om våra programgäster så stryker vi det här inslaget - vi blir ledsna och det är inte schysst mot dig eller publiken att visa det här. Vi bekostar gärna några ståupplektioner och låter dig trimmas av de som lär ut det här - det är det mista vi kan göra. Om du inte lyckas - face it. Det går inte att kunna allt. Du är kanske Sveriges bästa dörrvakt, men inte nödvändigtvis ett bra ståupparämne. Lycka till!"

Nu tar jag ner er från krokarna - och ni går hem och göra om. Gör rätt! Marsch iväg... frågor på det?

9 kommentarer:

 1. Att du hugger? You bet! ;-)

  /Klaus

  SvaraRadera
 2. Du är elak på ett väldigt snällt sätt. Bra det. Gillar din blogg. Om Fadde kan jag inte säga något för jag har inte sett inlägget.

  SvaraRadera
 3. @ Klaus-Peter - måhända jag hugger - på redaktionen.. det tillstår jag.

  @ Ann-Katrin - Det var fina ord från dig om min snälla elakhet och blogg. Inlägget finns på TV8:as sajt. Osäkert om det är värt att rekommendera... det kanske rent av är elakt ;)

  SvaraRadera
 4. Nemo: Det är ju precis redaktionen du bör hugga på. Och deras usla omdöme.

  Sen hugger du inte helt på mig. Och det smickrar mig. ;-)

  SvaraRadera
 5. Inte helt sällan skulle det stå, så klart. ;-)

  SvaraRadera
 6. Tycker överhuvudtaget att redaktioner bör ta ett större ansvar, inte för att skona tv-publiken utan för att man inte ska utsätta folk för vad som helst bara för att det säljer. Och att de sen försvarar sig med att "det är olyckligt OM han/hon/de uppfattat det så här MEN"....jadda jadda jadda. Det gör mig fullständigt spattig.

  SvaraRadera
 7. För att vara så jävla dålig får han sjukt mycket uppmärksamhet.
  Överallt. Hela tiden.

  Lägger han av en extraordinär rödvinsrökare så står det på löpsedlarna. Varför då? Vad är det som är så speciellt med den där göken? Tell me, för jag fattar verkligen inte.

  SvaraRadera
 8. @´Fiffi - det har förmodligen något med vaktscheferiet på Spyan att göra... och Rosing.

  Han är i gott sällskap - många - och det här är subjektivt - får sjukt mycket uppmärksamhet i förhållande till utförda prestationer i den högre kvalitésfären

  SvaraRadera
 9. Men som "svensk kändis" måste han vara en av dom konstigaste...

  Som sagt, han har varit dörrvakt och varit ihop med en blondin med plasttuttar och är för övrigt rätt talanglös. Det stämmer in på ganska många men få får detta utrymme. Tack o lov.

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine