tisdag, december 15, 2009

Schulman - en julman

There’s more at Café Magazine!Image via Wikipedia

Flera gånger de senaste åren har jag rasat över Alex Schulman. Stökig för mitt sinne är han. Obra.

Men så händer det något som jag gillar; han börjar så sakta bli konsekvent. Jag kan följa nån sorts linje i vad han håller på med. Det blir enklare då. För mig. Snäv och inskränkt med stringenta värderingar kring hur man bör förhålla sig till sakernas tillstånd.

Alex kommer från och med nästa jul att avstå snaps och annan alkohol under julen. Han utvecklar sitt resonemang på ett förvånansvärt moget sätt.

I en debatt på TV4 hos Ekdahl såg jag nyligen den välmående Carl-Jan och nån sorts liberalpuritan från magasinet Nemo som slogs för sin sprit på jul - men de har inga problem.

Tänk om dessa män kunde lägga tre-fyra dagar per år på att fråga sig vems behov de tillfredsställer med sina snapsar - sitt eget eller barnens - och för vems skull julen firas.

Åter till Alex som även gör TV.


Många tycker nog att det här är tröttsamt. Inte något att ens bry sig om.

Det tilltalar min humor högst avsevärt.

Jag avser då första minuten i klippet - sedan blir det -(


Reblog this post [with Zemanta]

2 kommentarer:

  1. Såg också debatten med Carl-Jan. Tycker han är en en sån oförarglig och vänlig liten farbror att jag liksom hade svårt att punktera hans argument. Men du slog huvudet på spiken med "vems behov tillfredsställer de med sina snapsar - sitt eget eller barnens - och för vems skull firas julen?" Tack!

    SvaraRadera
  2. @ spinred - den frågan - kring vems behov som tillfredsställs just för stunden är en självrannsakningsfråga som ibland blir mycket obekväm att svara på.

    Kul att mitt inlägg tippade över till förnuftets fördel

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine