onsdag, december 30, 2009

10-talet - Nemo blickar framåt...eller bakåt

Många ägnar nu stort utrymme åt 00-talet. Tillbakablickar över fallna hjältar, eller Virtanens tyck om popkulturen. Min favvoblogg ger sig på att hitta stildefinitionen för perioden 00-09.

För egen del tycker jag nuet är det bästa, framtiden mer spännande. Att titta i arkiven och dra slutsatser är mindre stimulerande.

Jag ger mig på att göra en spaning framåt och skriver en krönika som är tänkt att vara en cyberpostning daterad 2019-12-31.... hajr du? (så skrivs hajar om 10 år...lovart')

När jag nu blickar bakåt och ser på de underliga händelser som ägt rum efter 2012 då världen trots allt stod kvar, mycket tack vare de naturkatastrofer som drabbade USA i form av orkaner och översvämningar - så kunde den nye presidenten Al Gore med stöd från större delen av sitt lands befolkning få igång åtgärder mot klimatet på allvar.

Här nedan - kommunikationsutvecklingen:
Pop 2000 - Nokia 3210
Pop 2009 - iPhone
Pop 2019 - Babelfish

Andra händelser jag speciellt minns är:


- Jan Guillous avbön och pudelkenneltrick 2015 då han slängde sin skrivmaskin, skaffade dator och skrev en bok om ödmjukhet

- Västtrafiks nya biljettsystem 2017 då alla resenärer fick ett chip instoppat under huden, kopplat till personliga autogiron för smidigare övervakning och betalning.

- Börsbubblan som bara växte och fes ihop då Kina och Indien tog över USA och Japans roll som ledande i världsekonomin

- Efter valet 2010, då SD kom in i riksdagen och Mona Shalin blev statsminister blev ett sorgligt kapitel fram till nyvalet 2012 då Alliansen återkom. Men det var inte förrän 2018 som vi på allvar började förstå att vi behövde arbeta mindre och andas mer som det nya partiet "Förnuft med känsla" fick närmare 35 % av rösterna i riksdagsvalet.

- Premiären av Göta Kanal 8 - Muddervärk lockade som vanligt miljonpublik.

- Thomas Ledins sommarturné 2017 "Spring, Spring - I natt skall den in" fyllde Ullevi två dagar i rad

- Det nya dokuformatet "Let's Chance" där kändisar paras ihop med begåvade människor för att under loppet av 10 veckor lära sig något, blev en flopp. Ingen kunde mer -ingen tittade.

- Bloggosfären dog ut och även hypen Twitter och andra gammelmediakanaler försvann och ersattes av cloudflödet där allt integrerats till att få nu vet var allting börjar ... eller slutar


tecknar jag och trycker på "Enter" via örsnibben...


/Nemo

6 kommentarer:

 1. Underbart. Jag ser fram emot framtiden à la dig.

  SvaraRadera
 2. @ Anjo - skall bli fint att dela den med dig - succéförfattare och uppburen surrealist, VD för byrån "Rabbit & Alice"..eller nåt

  SvaraRadera
 3. Favvobloggare ... Ah, gulle dej!

  SvaraRadera
 4. Lysande! Jag skrev häromdagen om en annan tidsresa.

  http://thirdopinion.nu/2009/12/1994-revisited-vi-hade-ingen-aning/

  /Dr P.O.
  (numera RSS-prenumerant)

  SvaraRadera
 5. Gott slut och GOTT NYTT ÅR.

  Kram Sillen

  SvaraRadera
 6. @ Ulrika, Dr P.O och Sillen - tackar er allihop och önskar Gott slut o Gott Nytt m m

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine