söndag, december 06, 2009

Have you seen the light?

Igår hamnade jag på julkonsert i Betlemhemskyrkan på Vasagatan i Göteborg. Det var Java Gospel som bjöd på 90 fantastiska minuter av glädje, värme, lycka, kärlek - plocka på allt annat som du finner positivt.Att den här konserten var igår måste ha varit meningen - ur en mer andlig betydelse. Genom telefonsamtal tidigare under dagen, och några mail senare var jag i obalans. Full av negativ energi och oönskade känslor; oro, ilska, vrede, sorgsenhet och rädsla.

Efter 10 minuter i kyrkorummet och med en gospelkör som sjöng skjortan av det mesta var allt detta bortblåst. Glädjen, värmen och välbefinnandet kom tillbaka. Jag blev lättrörd, sjöng med för full hals. Och i slutet var jag uppe och hoppade. Tankarna for till Blues Brothers och kyrkoscenen där James Brown som pastor drar igång de coola bröderna. Notera en 26-årig Chaka Khan i kören. Jo - precis så här var det - jag såg ljuset....Java Gospel finner du bland annat på Spotify

Ännu ett bevis på att "Music is a spiritual guideance trough life"

5 kommentarer:

 1. Hej Nemo!
  Hoppas inte det var mailandet till mig som fick dig i obalans?
  Lars:-)
  Håller med, musik är en kraftfull drog. Låt den gärna bli vanebildande.

  SvaraRadera
 2. @ Lars - Absolut inte mailandet till dig. det gör mig snarare balanserad :)

  SvaraRadera
 3. Jag va med i kyrkan i går, men detta för att min yngsta skulle vara på inf.möte ang konfirmation. Å prästen sa att Jesus pratade om liknelser. Å att Jesus hade sagt att kvinnan är som surdeg...Hm har lite svårt att tänka mig att någon för mer än 2000 år sedan jämförde kvinnor som surdeg. Detta måste blivit nåt fel i översättningen mellan hebreiska och svenska. Så kom jag tänka på dig, som bakar surdegsbröd. Jag vet att det bara var en liknelse, men hoppas att ditt bröd smakar bättre än vad prällens tolkning gick ut på.

  Ha en fin jul som nu står för dörren.

  SvaraRadera
 4. Vad fint.
  Jag är inte religiös, men det var fint skrivet och låter som en härlig upplevelse.

  SvaraRadera
 5. @ Maya - det var det. Otroligt starkt. Och ståpälsframkallande

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine