onsdag, september 21, 2005

Eftervård...

Idag är jag debuterande eftervårdsledare. I en öppenvård för beroende ingår ett eftervårdsprogram på 48 veckor med speglingar inom gruppen.

En sån grupp skall jag nu leda på kvällstid.

Mattheten tilltar men jag gladdes igår - en illa skyltad gatstump utanför min bostad har bearbetats av två små gula traktorer. Dessa har slipat bort allt vitmålat i asfalten och öppnat upp för dubbelriktad trafik in i kvarteret Trattgåsen. Tidigare fick biltrafiken ta en grekisk omväg runt ett stort affärshus bara för en gammal kvarleva då buss 60 gick förbi utanför.

Mycket trevligt att någon på Trafikkontoret hörsammat min ondgörelse.

Prof Coma skickar kul e-post...ibland. Oftast är han korthuggen. Som nedan...då han ägnar sig åt literär eskapism och drömmer at han är Mr Walker...då är det stort.

Det händer ibland att professorn tar av sig sin hatt och kåpa, lämnar campusområdet och färdas till staden som en vanlig man. Idag är en sådan dag. Han ska gå till en bar, dricka ett glas mjölk och beställa en liten kebabmeny, allt medan de vanliga medborgarna tittar misstänksamt på varandra och viskar "Mjölk? Brukar inte han dricka lättöl?". Därefter går han till sportbutiken och köper Vitargo Carbo loader i burk, det vankas ju ett självuttömmande Lidingölopp. Om han hinner tar han sig in i en telefonbutik för att stryka längs väggarna och provkänna på nya telefoner, särskilt skall han ansvara för att jämförelser mellan Ericsson K750i och Motorola RazV3 föranstaltas. Därefter lämnar han staden på samma sätt som han tog sig dit, omärkligt i den amerikanska vanen. När Campusklockan slår 13.15 sitter han åter i katedern och leder sitt andäktiga seminarium.

"När professor C. frågar efter hypotesen, börjar synapserna blinka".
Gammalt campusordspråk.

Om du har ett ordinärt liv - dramatisera det.

Det blev en K750i...btw

DAGENS BILD: Grötfat med sylt
CU...in my dreams

3 kommentarer:

  1. Bra blogg! Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, tack för inlägg i gästis! Ja, visst har msn ett härligt blogg-space!!! Love it! Tycker lite synd om er "blog-spots" ibland, för sidorna blir så lik varann, lite lika varann, liksom. Men du kan ju alltid konvertera, eller varför inte behålla din snygga och öppna en till? Men ha det bäst, hur än du gör! Kram!

    SvaraRadera
  3. Nu ska jag byta devisen "mitt dramatiska liv kräver ordinering" - TACK

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine