lördag, maj 09, 2009

Livsföring, botgöring, avföring

Benny HillBenny Hill (via last.fm)

Tänkte berätta om hur min dag ser ut - den som jag kör på repeat ofta och mycket. Håll i dig nu, det här har högt nyhetsvärde ;-)

06:27 - Uppvaknande (alternativt: om jag drömt om fisk, Carola eller en män i grupp som tältar. Då vaknar jag anfådd kl 05:45)

06:30 - Rapport - ses i sängen (tankarna säger - jävla idioter, pissväder...det kan nog bli en bra dag)

06:43 - Köket - gröten sätts på värmning, jag går in i duschen och stirrar med tom blick rakt in i kaklet - undrar varför jag inte ligger kvar i sängen och säljer o köper aktier på Tokyobörsen via en laptop.

07:00 - Frukost vid datorn - kollar RSS - blir arg, glad eller jämntjock i sinnet.

07:20 - Fortsatt hygien - kroppshår avlägsnas eventuellt. Gommen restaureras. Klappar mig själv med ett Benny Hill-smatter på huvvet och ler mot min spegelbild. Känner mig tillgjort skentrevlig.

07:35 - Utmarsch - våningen lämnas

07:38 - Uppsittning på min stolta järnhäst. Cykel med 8 växlar.

07:45 - Mellan hem och jobb. Överväger att vända eller styra av mot Nordstan för att se lite förfall. Hejdar mig och gör det jag tänkt. Tråkjävel, säger jag högt till mig själv.

07:52 - Ankomst arbetsplats. Inträder, går fort och ler, men möter inte andras blickar. Kallas ibland "Tjänstemin 1"

08:00 - Inloggning, ärendehantering, utbetalningar, uppdateringar, vägledningsbeskrivningar, hjälptexter, styrande dokument, vägval.

09:00 - Förmiddagsfika. Ett Hades för normalkutiverade - ett nöjesfält för aningslösa Foppatoffelmänskor. Min kulturelitism och edgeade framtoning på många områden sticker menlösheten i ögonen. Jag känner mig både bred och obekväm. Känner det stilla hatet som blandas med motvillig beundran.

09:25 - Kafferasten äntligen över. Utfasning på handikapptoaletten. Jag behöver svängrum när jag gör utfall och övningar i tyst, hysterisk gråt. En skön konst.

09:35 - Inloggning, ärendehantering, utbetalningar, uppdateringar, vägledningsbeskrivningar, hjälptexter, styrande dokument, vägval.

11:30 - Spanar ut, lockas av lunch - men jag inser att en längre vänta kommer göra eftermiddagen kortare. Uthärdar fram till 12:15. Då är det dags.

12:15 - Lunchpaus. Thai, indiskt eller bricklunch. Lunchen ger möjlighet till oönskade beteenden. Min blick är bister. Vill inte att någon skall börja prata med mig när jag äter. Då blir det svårt. Att äta och vara trevlig samtidigt funkar inte på lunchen. För stressigt. Med blanka fiskögon ser jag rakt ner i maten och tuggar. Isaac Asimov kommer över mig. Jag är en biotopisk robot. Men felprogrammerad. Som inte socialiserar sig. Odlar mina egna märkvärdiga vanor.

12:55 - Inloggning, ärendehantering, utbetalningar, uppdateringar, vägledningsbeskrivningar, hjälptexter, styrande dokument, vägval.

14:30 - Eftermiddagskaffe. Magsyrenivån är efter lunchen nu på alarmnivå. Sänker det med frukt, diskussioner om ingenting, eller menlösa TV-program. Eventuellt kan någon fulsnacka om något tjänsteärende.

14:55 - Inloggning, ärendehantering, utbetalningar, uppdateringar, vägledningsbeskrivningar, hjälptexter, styrande dokument, vägval.

16:20 - Avveckling, rumstering och utklockning från arbetsstationen.

16:30 - Avgång medelst cykel. Stannar vid en kiosk och köper två trisslotter. Ingen vinst över 100 kr idag heller. Drömmarna blir fler och glider sakta bort i takt med det progressiva åldrandet.

16:35 - Tillfällig halt. Köper fotkräm på apoteket. Fötterna skall underhålllas. Det är viktigt.

16:50 - Inkommer bostaden. Sniffar. Ingen fiende har tagit över. Samtliga klädesplagg faller av och jag faller i sömn.

17:30 - Vaknar och undrar var jag är... och varför. Pustar ut. Har inte Carola bredvid mig. Inte fisk heller.

17:45 - Petar runt med föremål i våningen. Smörjer in kroppen i tistelolja och häller upp youghurt i en skål. Tillsätter nötter och müsli.

18:00 - Dagens clou. Sex-nyheterna. Min Rainman-tid. Får jag inte se Rapport kl 18 faller mitt system av ordning. Detta är min verklighets grundbult. Rycks den bort kommer all min trygghet att rämna.

18:15 - Sändningen över. Tomhet, som efter utlösning.

18:30 - Sitter vid datorn i mitt påvra käll till arbetsrum. Surfar planlöst och vet varken ut eller in. Funderar på botgöring genom att slå på mig själv och sända tankar till de jag borde ägna mer tid. Aktiviteten stannar vid en tanke. Istället ser jag ett Youtubeklipp med vårtbitaren Rydeberg.

19:00 - Brytpunkt - skall jag cykla till Majorna och S är dagen glittrig och monotonin viker av. Annars går jag ut för att skaffa en påse njutning. 3 hg lösgodis i combo med ett skägg på Janne Josefsson kan få vilken TV-kväll som helst att gå i spagat. Mår jag riktigt dåligt ser jag på Rent Hus, Hjälp jag är med i en Japansk TV-show, Grannfejden eller Du blir vad du äter. Då återvinner jag min övermänskostatus på ett både surrealistiskt och realimaginärt plan. Jag blir en fin mänska helt enkelt.

22:30 - Gör charader framför hallspeglen. Leker att jag är Björn Ranelid om jag mår dåligt. Om jag mår bra låter jag honom komma på besök. Han får gärna ha Dick Harrisson med sig. Jan Gulliou pallar jag inte. Då måste jag nog börja supa igen, för att ta in honom med ett leende. Nån måtta får det vara.

23:30 - Lampan skriker ljus, men mina ögon säger mörker och dygnet övergår i hårda svarta knölar som grovslipar min hjärna. Vass och metallisk blir drömmen som nyligen haft tendenser att fånga in uniformerade, gärna ryska, stora kvinnor som piskar mig med metallstavar på oönskade ställen. Detta sker på en sandstrand där det bara finns jag - och jag är svart. Alla andra är tyskar och dom lyssnar på Bob Dylan.

Ja... ungefär så.
Reblog this post [with Zemanta]

7 kommentarer:

 1. Oj oj oj ...
  Det måste vara något i maten du äter?

  Och i så fall vill jag ha det med! ;-)

  SvaraRadera
 2. Är säker på att det är Bovetegröten med katrinplommon och aprikoser

  SvaraRadera
 3. Fascinerande! Tycker du verkar äta lite dåligt dock. :)
  Och hur skulle det vara om man INTE hade de där diskussionerna vid fikat? Vem skulle man då pröva sina åsikter mot? Den här veckan har vi diskuterat bl a: att gå ur kyrkan, jordbegravning kontra kremering, hur man ska vara funtad för att kunna stycka någon, Så ska det låta - skit eller inte?, diverse sexfrågor av mer eller mindre snuskig karaktär o s v, o s v. :)

  SvaraRadera
 4. @ KaK - All föda är inte revovisad. Det är ingen Fem-bok ;-)
  Fikadiskussionerna plågar mig för att dom är så inkokta i samma mall. Det blir så ofarligt hela tiden. Inga brännande frågaor. Bara garanterat ofarliga saker; recept, väder, semesterplaner...

  SvaraRadera
 5. Nyhetsvärde? Nja ... snarare underhållningsdito! Kul att jag hittade hit! Jag återkommer!

  SvaraRadera
 6. Som du ser har vi ofta brännande frågor på tapeten... och har man ingen åsikt så kan man alltid provocera lite grand (gäller en del, inte mig). Men det kanske beror på att vi är så pass några och att vi är rätt trygga med varandra. Högt i tak om man säger så. Och en nivå nere vid skoskaften ibland.

  SvaraRadera
 7. hatcho - du är välkommen åter

  KaK - Så är det alltså INTE hos oss - vi är för introverta och har inte så mycket gemensamt mer än att vi befinner oss i samma huskropp

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine