lördag, maj 23, 2009

En röst till Gudrun

Gudrun Schyman, före detta partiledare för vän...Image via Wikipedia

Jag har bestämt mig. Många kommer förmodligen
tycka att jag har tappat omdömet fullständigt.

När jag gjorde Valkalkylatorns test där ALLA partier finns med hamnade mina åsikter närmast FI...och Kristdemokraterna(vafan är jag för en pellejöns?). Moderaterna kom i ungefär samma härad. Gör den du med!

Eftersom moderaterna inte får någon ordning i Vellinge och deras EU-politik inte sticker ut och väsnas mer är ett ängsligt "Bertil nio" i en tom bingohall, samt att Ella Bohlin(KD) uttryckt sin förtjusning kring kreationister och ger ett i övrigt mycket blekt intryck, så röstar jag för att skicka kärringen Gudrun till Bryssel. Och skälet är enkelt. Hon hörs och gör skillnad. Är färgstark. Brinner för det hon gör. Det gjorde inte de åtta som satt hos Ekdal i onsdags. Det glödde inte alls på raderna där - mer än hos en vänsterkvinna. Vad är det med mättman hos borgarna? Hellre brinnande och engagerade mänskor än halvvettiga med lagom jämntjocka åsikter som tillverkar saggiga spinninglåtar som kampanjdraghjälp (se vidare Susanna Haby). Eller lyssna... not!
Gudrun har mycket skit i bagaget. Jag har aldrig tidigare röstat åt vänster/feministiskt - men nu tycker jag mig ha funnit ett antal skäl, så starka att Gudruns valsedel är plockmogen:

1. Hon är för en individuell föräldraförsäkring (dvs mamma o pappa får lika många dagar var) Den är inte kopplat till barnet - till individen (föräldern). De som är mot denna ordning kan enligt mitt sätt att se det inte på allvar kalla sig för "jämställdhetsförespråkare"

2. Hon kallar saker vid dess rätta namn. T ex: Vi jobbar inte med jämställdhet. Vi jobbar mot diskriminering, för att på sikt uppnå jämställhet. Jämställdhet är ett må. Inte en metod.

3. Hon har en sund syn på alkoholfrågan

4. Hon är tydlig i fildelningsfrågan

5. Hon brinner. Hon brinner som fan.

Och har som vevande slagträn:

- Ut med slipsarna – in med högklackat!
- Utmana de rika männens överkonsumtion!
- Försvara rätten till kollektivavtal!
- Förskola och äldreomsorg – inte fler hemmafruar!
- Bort med påven från politiken!
- Gör abort till en global mänsklig rättighet!
- Sätt sexköpslagen på export!
- Säkerhetspolitik för kvinnor!
- Stoppa EU:s militarisering!
- Försvara asylrätten!Det är möjligt att hon inte kommer till Bryssel. Hon kanske får för få röster. Synd.
Kommer hon dit och beter sig på ett sätt som jag inte gillar... jaha... jag har fel ibland. Världen går inte under för det. Huvudsaken är att hon brinner... jag håller inte med om att den svenska sexköpslagen skall exporteras. No! Men det mesta är vettigt. Här lägger hon ut texten

Nu tar jag på mig fårpälsen, inca-luvan och lämnar kollektivet för en tydlig röstning. Men först en liten kampsång i Spotify

Tältprojektet – Aldrig mera krig

Snart kommer Linda att håna mig på Uppsalas och snart Sveriges största föräldrablogg. Det kan jag ta. Hon kommer försöka sälja sin hund till mig, skicka sin polis för att övningsbatonga mig lite grann... det är OK. Det är lugnt.

Reblog this post [with Zemanta]

2 kommentarer:

  1. I mitt innehar Gudrun världsrekord i min antipatiegenskap nr 1: falskhet. Det hon brinner för är sin egen privatekonomi. Tro fan att hon vill till Bryssel.

    SvaraRadera
  2. Att brinna för sin privatekonomi är hon nog i så fall inte ensam om bland slapphäckarna i Bryssel.

    Har du något vettigt alternativ som inte har samma espri, utstrålning och glöd som entrén till vilken kommunalhuskorridor som helst?

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine