lördag, april 12, 2008

Hotel California

1976 - året innan ulimata rockåret hade givetvis även Eagles den goda smaken att ge ut en klassiker, men det var just under 1977 som det lät om skivan som mest i Sverige. Hotel California är begåvad med musik som det genomgående är oerhört svårt att värja sig mot. Men då - när den kom och hypades var jag avig, för att Lennart Sandberg, en DJ i Uddevalla med discolugg, hade öppnat skivaffär och sålde den för 38:- spänn som lockvara. Och jag tyckte att Lennart var grymt jobbig och spelade nervös musik. Alltnog, titelspårets text har varit föremål för en mängd tolkningar. SR reder lite i begreppen.Så var det med den... skit samma om det handlar om droger eller att hotellet drivits av kannibaler och djävulsdyrkare. Hela skivan och ALLA spår är grymt slicka. Här ett youtubeklipp med titelspåret - fast från livedubblen Hell Freezes Over från 1994.
Det är inte bara titelspåret som är mäktigt; Life in the Fast Lane (Livet i den snabba filen - esoteriskt skämt) är en rökare som som gjorde en lucka på I 17 till ett veritabelt förfestinferno med pubertala mjukdelar i svaj med Kir i magen och ragga-dang i sinnet...
Att det här albumet hamnade bland de 21 är lite konstigt. Till skillnad från de tidigare redovisade - så blev jag inte ett med den här skivan förrän någon gång 1995-2001. Knepigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine