onsdag, oktober 31, 2007

Bloggen vilar...

...och Nemo har nu krattat ihop en stor hög löv av sig själv...dags att gå in i den och förhoppningsvis komma ut på andra sidan som en stärkt och andligt påfylld människa.

Under tiden föreslår jag att du läser nedanstående - som jag Kopierat och vidarebefordrat med tillstånd av Anders Haglund "Veckans Anders" www.lifevision.se

Var ute på nätet och sökte på lite olika sajter för att se hur hälsotillståndet i landet är. Råkade då på en publikation som heter ”Cancer i siffror”. Där står det att läsa att medellivslängden i Sverige idag är 82,7 år för kvinnor och 78,4 för män och att den kumulativa risken för att få cancer är ca. 35% för både män och kvinnor. Det innebär att var tredje person i Sverige kommer att få en cancersjukdom under sin livstid, vilket innebär att det 2005 var 340.000 personer i vårt avlånga land som hade cancer (142.000 män och 198.000 kvinnor). Siffran har stigit med över 40.000 fall sedan 1999 och fortsätter stadigt att öka för var år som går, så vi närmar oss halvmiljonen med stormsteg.

Dödligheten är dock i stort sett den samma och 2 av 3 av dem som får diagnosen slutar det tyvärr illa för. En marginell minskning har skett, men inte på grund av att medicinerna har blivit bättre, för det har de inte, utan snarare för att vi upptäcker det lite tidigare. En ny studie visar tvärtom att det vanligaste läkemedlet mot bröstcancer ökar risken för livmoderscancer och att dödligheten ökar för dem som fick medlet. Den översatta rubriken för artikeln var ”Cancermedicin orsakar cancer”.

Blir du chockad av det här? Det borde du inte bli. De flesta kemikalier är giftämnen, även de som används i läkemedel. Det innebär att de är giftiga för kroppen och det är därför som en frisk person blir sjuk om de får samma behandling som de som redan är sjuka. Att cancerstatistiken ser allt sämre ut beror på att vi äter mer och mer mat som innehåller ämnen som är giftiga för kroppen. Det luriga är att vi oftast inte märker av dem direkt, utan först när de har lagrats i kroppen under år av nonchalant ätande då det plötsligt inte håller längre.

Kemiskt processad mat med färgämnen, konserveringsmedel och andra saker som inte har i i kroppen att göra. Bara för att ”alla” äter så här innebär det inte att det är bra. Det ”alla” gör är just skälet till att vi har den statistik som nämndes ovan. Det finns ingen bot mot det. Den enda verkliga, upprätthållbara boten ligger i förebyggandet av problemen – dvs. att göra det som håller oss friska. Då finns det ingen plats för kemiskt framställda födoämnen, genetiskt ”förbättrade” grödor, i burk, frysta, konserverade och buteljerade och fulla med giftämnen i alla dess former. De orsakar inte bara cancer utan alla andra möjliga och omöjliga symptom av sjukdom som vi känner till idag.

Det är inte konstigare än att om du slutar städa hemma, gör dina behov på golvet och kissar i hörnen så dröjer det inte länge innan det börjar krylla med små kryp av alla de slag. Skulle du bli förvånad om de som bor så här får utslag, hosta och andra besvär? Förmodligen inte. Så varför skulle du då behandla din inre miljö på detta vis? Stoppar du dig full med födoämnen som kroppen inte kan använda och sedan inte gör det som krävs för att den ska kunna kasta ut dem via de normala elimineringsvägarna, så är det bara vänta på att det ska börja krypa i ditt inre.

Dricker du inte vatten slutar de processer som bokstavligen spolar rent i ditt inre att fungera. Är du inte ute och rör på dig vigoröst på något vis varje dag, får inte din kropp det motstånd den behöver för att flytta lymfa och transportera giftämnen ut ur kroppen på bästa möjliga sätt. Äter du sådant som kan ligga mer än 4-5 dagar utan att bli dåligt så skitar det du äter ner i din inre miljö. Det ackumuleras sedan för varje år som det fortsätter. Äter du istället mestadels frukt och grönt, är ute och rör på dig och dricker bra vatten ger du kroppen en underbar möjlighet att fungera som den ska.

Det hela handlar som allt annat när det kommer till kritan om ett val och vad du i praktiken gör med det. Vill du bli en siffra i den ”normala” statistiken så gör vad alla andra gör. Lycka till! Har du två vänner kan du ju alltid hålla tummarna för att det är dem och inte du som kommer att drabbas. Vill du ha en bättre plan än så, kan du börja äta för att leva istället för att leva för att äta. Det kräver lite disciplin, men belöningen för att bryta dig ur den gråa massan som hoppas på bättre livskvalitet via piller är så stor, så stor.

Som läsare av mitt brev är du redan en av de speciella få som inte nöjer sig med vad som pumpas ut i media och istället söker information i världsklass. Därför är det min förhoppning att du tar informationen i detta brev och verkligen gör något med den. Nedan följer lite olika förslag som du kan ta till dig för att bli en förebyggare istället för efterbehandlare, oavsett var du för tillfället befinner dig på hälsoskalan:

1. Kom ut och rör på dig minst 30 minuter per dag. En joggingrunda är optimal för den som är i hygglig form redan. För dig som har lite större utmaningar med fysiken, så slår en promenad i kvällningen tv-soffan varje gång - därmed inte sagt att morgonpromenader eller lunchpromenader är sämre;-). Liv är rörelse och rörelse är liv.

2. Skaffa ett vatten filter och drick mer vatten. Jag vet att tidningarna talar om vilket ofantligt bra vatten vi har i Sverige, men det är innan det går ut i ledningar som legat under våra städer sedan nästan urminnes tider. De har avlagringar, läcker metaller och det som kommer ur kranen, speciellt i våra storstäder, är verkligen inte bra att få in i kroppen. Gå till hälsokostbutiken och skaffa åtminstone billigaste möjliga rening genom en kolfilterkanna. Drick sedan minst 2-3 liter vatten om dagen (om inte annat ger det mindre plats för kaffe, cola, te etc.). Lita på din egen kropp och döm av resultatet. Du kommer att bli förbluffad över vilken skillnad det gör.

3. Se till att 70 % av din tallrik är täckt av sallad och grönsaker vid varje måltid. Strunta i att räkna kalorier och bara se till att varje måltid i huvudsak består av härligt naturliga – gärna kravodlade – grönsaker. Känner du dig sugen mellan måltiderna så ta en frukt istället för godis.

4. Håll dig undan från de tre vita hälsobovarna – socker, vete och mjölkprodukter. Är väl medveten om att nästan allt i mathyllorna verkar innehålla just de här sjukdomsalstrande livsmedlen, men gör dig själv en tjänst och undvik dem i största möjliga grad och upptäck hur din energinivå går upp och din sjukfrånvaro går ner.

Följ dessa enkla friskhetsråd och du kommer att ses som en onormal avvikelse med förmodade genetiska abnormiteter som inte deltar i varje varv av flunsa, förkylningar och kräkattacker (kroppens sista försvar för att rensa kroppen från giftämnen när det blir för mycket). Med andra ord har du genom detta val tagit ett rejält kliv ifrån att vara med i den allmänna statistiken. Och jag vågar utlova att du sällan har mått bättre av att vara onormal.


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine