fredag, juli 22, 2005

Semesteralkis...en nytt begrepp

Såg Aftonsnattrets braskande rubriker igår - "Kolla med våra experter - är du en semseteralkis" Se vidare: http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,675463,00.html

Begreppet semesteralkis för mina tankar till assosiationer som "Är du lätt-gravid?" "Har du fyllt 50 under några dagar det här året?" Alkoholist är du... eller inte...punkt. Rekommenderar den seriösa www.scaa.se för vidare studier i ämnet.

Aftonbladet har även en test kopplad till artikeln. Lite på kul drog jag till med de värsta alternativen som handlade om svåra konsekvenser, oförmåga att avstå, dagliga återställare m m. D v s tecken på grav gamma-alkoholism. Fick till svar att "jag kunde ha allvarliga alkoholproblem"...precis det svaret en aktiv alkoholist behöver som näring för att fortsätta. Det lilla halmstrået "kan ha" är precis det bränsle som kan behövas för ytterligare en tids lidande.

Slut på ondgörelser för idag....

Fredag och en stundande helg med kalas i Stenungsund, löpträning i Skatås och en liten stund med töserna som kommer hem efter omvårdnad hos farföräldrarna.

Jobbsök: såg en annons om behandling i ett sorts kollektiv... kommer jag att följa upp under nästa vecka och... kanske söka till.

Tillfrisknande: "Gå ut och var glad din jävel..."

Med hopp om sol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine