söndag, september 09, 2007

Köttgardin o Bruce

Det tjuter av sirener, en EU-moppe smattrar förbi längs Såggatan på ett sätt som skapar insändare i GP. Plåt mot plåt hörs då 9:ans spårvagn skyfflar en knarkarvolvo framför sig och inte får stopp förrän i höjd med Videomix (som bara hyr ut DVD).

Det kvittar - S får alltid något lystet i blicken och häver sig ut över balkongräcket för att vädra en OG-uppgörelse eller kanske bara en tant som fastnat med rullatorn i ett brunnslock då gatans ljud väcker den morbida kriminalitetslustan till liv...


"Bli Efterlystspanare - du också"

Själv sysslar jag med annan spaning och ligger i framkant då det gäller att bevaka höstens stora Meckahälsning; Bruce och hans "Magic" som varje slumrande rebell ända från Konserthuset -75 till Ullevi -85 skall delta i. Hala upp två hundralappar ur tjänstemannachinosen och gno hem till stereoanläggningen...stereoanläggningen...smaka på det begreppet..

Kan meddela alla som väntar att det är som att höra The rising II - fast mera gubbig. Den släppta singeln ger en ganska bra försmak om vad som komma skall. Aggressiviteten har ersatts av en mer uppgiven styrka och saggig lägereldsgung i RIX FM-versioner. Brendan O'Briens produktion har på nåt vis smetat ut E-street band till något gegg.
Titlar som "Girls in thier summerclothes", "Last to die" och "Livin' in the future" säger kanske mer om skivan än att försöka beskriva det musikaliska anslaget. Roy Bittans pianoklink med glockenspiel i bakgrunden finns här o där. Clarence sax brölar till då o då...mer som en brunstig valrosshanne som störts på sin saltstänkta klippa.

I'll work for your love,Long walk home, Livin' in the future och Last to Die är titlarna till trots de musikaliska guldkorn som gör skivan värd att lyssna på. Sista spåret Terry's song är en ballad som avskalad och innerlig hamnar i samma påse som Devils & Dust...bra som fan.

Sammanfattning; Magic är inte Magic...men halvbra. Lyssna hellre på Darkness on the edge of town
Eller någon av de andra ovannämnda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine