söndag, juli 08, 2012

Sardinien pro secundo

Hela strandremsan mellan Castelsardo och Isola Rossa är helt fantastisk. Kolla här:

Beachen något väster om Badesi

Det var i Isola Rossa vi hamnade. En liten badort med det förnämliga Hotel Gabbiano (Hotell Måsen på svenska) där vi bodde i en nedtonad pastellmiljö. Rent, propert men en viss mentalsjukhuskänsla smög sig på eftersom all interiör var så nedtonad och färglös... eller beige. Bilderna på hemsidan visar lite hur det var. Men i övrigt var det ett helt fantastiskt hotell att bo på. Tyst, lugnt. Goda sängar och en frukostbuffé med både All-Bran och katrinplommon. Den italienska maten är inte så fiberrik vilket gör att peristaltiken avklingar. Den här buffén hade tagit hänsyn till det. Bra där.

Just stranden  - den där långa - kom vi att återvända till under våra dagar här uppe i norr. Kvällarna i Isola Rossa bestod av softa mathäng, pizza, glass och härliga promenader i kvällssolen.


En av dagarna åkte vi uppmot Santa Therersa di Galua och passade då på att åka in till Costa Paradiso. Så. Nu behöver inte du göra samma misstag. Det är alltså inte en paradiskust utan en resort som ligger insprängt i ett bergigt kustlandskap med mycket begränsade möjligheter till att göra någonting om man inte skiter pengar.

Nästa del - Korsika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine