fredag, juli 16, 2010

Vi är mycket oroade...


Jag har gjort en insekt!


... min äldsta dotter och jag.

Efter att igår kväll ha sett "The human centipede (first sequense)" (länken går till Fiffis recension - och jag delar dess åsikt) - tänkte vi lite vidare där i soffan.

Alltså - filmen är obehaglig, men lite tafflig. OK - men jag är mer oroad över hur det är ställt med manusförfattare, skådisar och så... det här är ingen storfilm med en budget på miljontals dollar. Det luktar t o m 70-talsprulle då filmen inleds på en rastplats. Skådisarna kan iofs inte vara så bra - för det måste vara svårt att tacka ja till att vandra omkring med sin mun fastsydd i framförvarandes rövhål. Dessutom gissar jag på att det har varit många omtagningar... Svenska Wiki vet mer.

Något annat vi diskuterade - var det nån symbolik i att två amerikanska tjejer syddes fast vid en manlig asiat? Alltså - nummer ett i kedjan av den mänskliga tusenfotingen (som inte fick munnen fastsydd i någons anus) var japan och talade bara japanska filmen igenom. Det var ju lite dumt eftersom doktor Heiter (jo han hette så) inte förstod japanska.

Funderade på om filmmakarna hade någon idé om att USA nu ligger efter Asien och de få suga i sig resterna av det som Det asiatiska undret skapar. Men, nej - det måste handla om något annat.

Vi undrade också varför japanen brast ut i en vacker filosofisk betraktelse i filmens slutskede.. det var mycket oväntat och var egentligen som ett klipp från en svår cineastrulle av Wong Kar-Wai, eller nåt.
Det fanns två tyska snutar med i filmen. Dom såg i alla fall ut som tyska civilsnutar skall göra; svarta skinnjackor och grått långt hår.

Update: Om man vill skojsa till det, så kan man göra en uppföljare, men då behöver man fler personer.... typ 10-12 stycken - sen sammansätta den som har fri mun längst fram med den som har fri röv längst bak. Så skapar man THE HUMAN DOUGHNUT (ultimate sequense). Där har vi en film jag faktiskt skulle titta på - men inte vilja vara med i

1 kommentar:

  1. Det är en uppföljare på G "The Human centipede" 2:nd sequense"
    Men det förvånar väl knappt ngn.

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine