söndag, juli 11, 2010

Littorin, horan och sanningen


Alla vet. Ingen har kunnat undgå - därför ger jag mig inte in på att dra förutsättningarna - men det är viktigt att ge den bild, eller slutsats jag har dragit inför mitt resonemang. Jag kan bli missförstådd, kommer att bli feltolkad ändå.

Den fd prostituerade "Anna" påstår att Sven-Otto under nick-namet "Peter" köpt sex för 2000 kr i hennes bostad. Detta skulle ha skett 2006 - innan Sven-Otto blev minister. Som bevis för detta finns bland annat ett telefonummer i Annas datorbaserade adressbok (förmodligen kopplad till "Peters" hotmailadress) som numera går till en förskola, men tidigare tillhört Sven-Otto.

Är detta bevis för att sexhandel ägt rum? Knappast.

Aftonbladet konfronterar Sven-Otto med de här uppgifterna. Han avgår. I samband med avgången lägger han tonvikten vid sina barn och den pågående vårdnadstivisten samt hur han känner sig förföljd av media.

Det är lätt att veta hur man borde ha gjort om man haft tillgång hela sitt intellekt och inte varit stressad och pressad. Det är tveksamt om Sven-Otto hade det efter tingsrättsförhandling, flyg, åter till Visby osv... men - låt oss anta att "Annas" story bara är luft. Eller - de hade cyberkontakt, men inget mer.

1. Sven-Otto kunde ha avgått - men samtidigt meddelat sin sanning av ställt mot "Annas" uppgifter - även om det inneburit att han sagt; Ja, jag var där. Jag träffade henne. Jag köpte sex för 2 000 kronor. Det hade tagit udden av all vidare publicitet, spekulationer (och den här bloggposten)

2. Sven-Otto kunde ha setat kvar i okackat bo. Om "Annas" uppgifter är helt gripna ur luften, borde samvetet vara vitt och då brukar sanningen inte vara svår att bära - anklagelser till trots. (typ: ryktet om min död är betydligt överdrivet)

3. Sven-Otto kunde avgått med heder och nämnt sexköpsanklagelserna som huvudsakligt skäl - istället för sina tre barns namn. Jag skulle haft full förståelse för detta också. Att han bara inte orkade ta mer (speciellt om anklagelserna är falska - eller påspädda)

Nu till Aftonbladet. Det är en tidning vars förhållningssätt i väldigt många frågor lämnar mycket övrigt att önska. Det är en tidning vars löp och innehåll påminner om en skiva man köper på Statoil. Eller trycksvärtesufflé som snabbt sjunker ihop då man börjar hugga in på den...

Om det visar sig att Aftonbladet inte har mer att lägga fram än de uppgifter som de hittills publicerats OCH Sven-Otto är helt oskyldig - och han dessutom kan bevisa det (men att bevisa sin oskuld skall man egentligen inte behöva göra) då kan Aftonbladet ligga pyrt till. Hoppas jag. Men de har förmodligen sålt många extra lösnummer och kan skratta hela vägen till banken då de i sammanhanget också indirekt agerat politruker åt såssialdemokraterna genom att misskreditera en mininster och även sittande regering...

Regeringen, ja. Men, alltså... hallå. Det här har Reinfeldt skött med vänster hand, mörkat, eller inte velat veta. Snacka om att skicka ut Sven-Otto i kylan med enkel biljett - på kredit förmodligen.

Vad händer nu: oerhört svårt att sia om - men jag hoppas att Sven-Otto - om han är så oskyldig som han påstår går ut och redogör för sin syn på anklagelserna. Om han köpt sex av "Anna" eller haft en relation, verklig eller cybernetsik - så bör han tala om det också. Om inte annat för att städa upp och ge sitt parti och den regering han tillhört möjligheter att fokusera på annat.
Expressen ger i en artikel bilden av "sanningen bakom". Rent spontant låter den hållbar och logiskt trolig, d v s Sven-Otto har sexchattat, men inte gjort något hembesök. Utifrån detta ter sig regeringens agernade mer förklarligt, men kanske inte särskilt klokt ändå.

Det vore också lämpligt om Aftonbladet blev tydligare i den fakta och den info de besitter. Som det är nu verkar de endast ha konfronterat Sven-Otto med "uppgifter" inte bevis.

Hela storyn stinker och jag har inte sett någon inblandad som hanterat det här på ett vettigt sätt - oavsett vad som är sant, sannolikt, falskt eller spekulationer.

Slutsats: sanningen är alltid bäst - och helst om den kommer innan den står i Aftonbladet.

Vad tycker du?

En man som jag träffat och gillar högt är Paul Ronge - han tycker så här

Leif GW Persson gör andra kopplingar och det väcker givetvis minnen till liv...

Man kan också anlägga ett oerhört liberalt perspektiv på det hela.. och låta var och en göra det man finner bäst - en skrotad sexköpslag eller inte - men det här handlar mer om vad som är sant/osant än moral/omoral

4 kommentarer:

 1. Våra analyser påminner i stort om varandra.

  /Klaus

  SvaraRadera
 2. Reinfelt har inte stoltserat med att vara den mest rakryggade chef (eller lojala vän) i pressen sett till någon av hans nära som råkat i blåsväger (oavsett om det handlat om TV-licens, pussande på TV4-reporter eller sexköp), så hans agerande höjer jag inte ens på ögonbrynen åt.

  Det jag personligen retar mig mest på - OM detta nu är sant - är vad som händer i hjärnan på män med makt, eller ja, kanske även kvinnor förresten? Jag får känslan av att många tror sig vara "för mer" än andra, kanske tom stå över rådande lagar och regler av nån underlig anledning.

  Sen undrar jag om Beatrice Ask hade varit lika snabb med sin idé om färgglada kuvert till misstänkta sexköpare om detta läckt ut för nåt år sedan?

  Det vidriga i kråksängen är att det finns ett stoooort sannings-OM. Vad händer OM detta inte är sant? AB kan väl inte vara så korkade att de "bevis" dom lagt fram är dom enda som finns?

  Skulle detta inte vara sant så är det en mänsklig tragedi som inte kan mätas varken i varken pengar eller dementier.

  ÄR det sant är det en mänsklig tragedi på andra plan.

  SvaraRadera
 3. (Gud vad jag stavat fel överallt. Ber om ursäkt och skyller på att hjärnan tagit semester ;))

  SvaraRadera
 4. @ - KPB - jo, det gör de vistt...

  @ Fiffi - maktens män är inte ett dugg bättre än män utan makt. Deras hjärna tar hissen ner till pungen lika fort.

  Jag vill dock ogärna döma hans eventuella tillkortakommanden kring sexchat, köpt sem m m

  Däremot hur han agerar på det IDAG - det är något helt annat

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine