torsdag, juni 02, 2011

Arga röjaren

 Inte hemma hos mig...

Har alltid varit usel på att konstruera saker, göra om, inreda och designa mina pörten. Det kan handla om ytskikt - parkett, laminat, tapeter, färgsättning eller textilier. Knalltorsk. Motstånd.

S menar att jag är så lusig att jag hellre hänger tavlor på en befintlig krok i väggen än mäter upp och borrar rätt så att tavlan hamnar linjärt OK med övriga tavlor eller hamnar "mitt på". Tyvärr har hon rätt.

Istället är jag mästerlig på att "ordna små system" för alltings förvaring. Bara det inte syns. Detta har fått till följd att (då jag inte kan ståta med walk-in-closets eller garderobsväggar med skjutdörrar i körsbärsträ och japanskt rispapper) alla mina tillhörigheter är utspridda i olika befintliga garderober över hela lägenheten. Och den är stor.

Jag har klädgarderob i hallen vid ytterdörren, träningskläder i ett litet kyffe ute i pigkammaren, t-shirts, jeans och slipsar innanför en pluttdörr i serveringsgången och mina strumpor o kalsonger ligger nerknölade i en nattdukbordsmöbel vid min säng - som för övrigt finns i mitt vardagsrum.

En vanlig morgon är det alltså bortemot fem stationer som skall angöras för att få ihop basen i livspusslet eftersom jag går klädd till jobbet.

Det här håller inte.

Min jungfrukammare skall nu brytas ner och en vägg skall skruvas bort. Adjö arbetsrum och Hej större kök med "mobil arbetsplats".

Hittills har proschäktet genererat 3-4 blåa IKEA-påsar i nylonväv med skit. Gamla handlingar, böcker som jag inte förmått bläddra i på fem år (kommer inte göra det de kommande fem åren heller), urtvättade t-shirts, mögiga träningskläder, impulsköp i tillstånd av milt vansinne - tänker på några galna tishor. Frotté. Mängder av frotté som bara ligger och fiser i ett skåp. Jeans från Bangkok som var felsydda... osv. Därtill kommer sladd. Nätverkskabel i mängd nog att kabla upp ett medelstort företag,  discar med program för Windows98...det är bara fööör mycket.

Feng Shui - i ett huj. Och jag mår snart mycket bättre... nu skall bara skiten fraktas ut ur våningen och förpassas till soporna - alternativ vindsförrådet - där de får vänta på den stora Gårdsloppis som jag kommer att arrangera i augusti. Återkommer om det.

Försöker leva efter principen - när nåt nytt kommer in - skal nåt gammalt ut. Detta verkar ske mycket stötvis i min värld.

Hur gör du för att hålla ordning - om du nu gör det? Tips mottages mycket tacksamt

4 kommentarer:

 1. Öh, nej, ordning är inte mitt prio.
  Jag trycker in där det verkar finnas plats.

  SvaraRadera
 2. Välkommen i klubben - att trycka in där det får plats - att hitta något magiskt litet utrymme är en konst det med...

  SvaraRadera
 3. Tycker det låter som ett rätt normalt hem...

  SvaraRadera
 4. Marina; - normalt hem? Finns det?
  Har strävat efter normaliteter men går vilse hela tiden..

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine