onsdag, mars 23, 2011

Does your mönkey bite?


You must get yourself ö proper license for that mönkey...

Det är nåt med apor. Helt klart. Att som i utkanten av Ubud få se dem i full frihet och dessutom mycket närgånget är en häftig upplevelse.En promenad längs Monkey Forest Road i Ubud för dig efter c:a 20 minuter till en av ingångarna. Redan där möts du av nyfikna makaker och banansäljare. Du kan läsa mer om apskogen på hemsidan här.


Ge apan en banan!


Dotter E som hade bananerna i sin väska fick uppleva känslan av att ha en apa på axeln...
 på riktigt

Efter apskogen hade vi fortfarande en hel dag att slösofta i Ubud och  kunde chilla på caféer, få massage, gå på marknad och SHOPPA!

Jag är mycket stiff när det gäller shopping. Typsikt kepsstraight som helst bör parkeras på en fånstol inne i entrén av ett random köpcenter medan alla springer runt och provar, jämför, prutar och funderar, går ett varv till och letar efter bättre, annat och så...

 Inte jag. Det enda som kan få igång mig är stora hemelektronikaffärer. MediaMArkt - tysken, alltså. Där kan jag hålögt dregla omkring och förlora mig. Tidsmässigt kan två timmar lätt flyga iväg... och hoppsan... ska ni stänga?

Men - Ubuds små affärer är speciella och ofta mycket oturistiga. Där  finns verkligen mycket speciella föremål och kläder som du garanterat inte hittar någon annanstans


Yogakatter till exempel. I trä och 20 cm höga då.Två nätter i Ubud...tja - en till hade inte gjort ont - men nu var det dags att åka till Kuta/Legian för strand, bad, surf och turism på allvar.

Nästa reseinlägg: Drunkningsolycka, Hotellbekymmer och strandliv
Enhanced by Zemanta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine