torsdag, januari 24, 2008

Sann uppskattning

Nedanstående text är kopierad och vidarebefordrad med tillstånd av Anders Haglund "Veckans Anders" www.lifevision.se


Oavsett vilka föräldrar du hade, så vågar jag lova att de hade hopp om att du på något sätt skulle få det bättre än vad de haft det. När du låg där som ett hjälplöst knyte som drog i deras hjärtesträngar hade de en vision för hur de ville att livet skulle bli för dig. Som de felbara människor de var, så hade de inte alltid förmåga att backa upp sin vision med rätt beteenden, men tanken fanns där.

Ibland ledde just deras tjat om vad de tyckte var viktigt till motsatsen. De kanske sa att du skulle hålla rent i ditt rum på ett sätt som gjorde att du på pin kiv slängde kläderna på golvet. Eller så handlade det om att äta upp dina grönsaker innan du fick äta godis eller att göra läxorna istället för att titta på tv. Vet ju inte hur det var för dig, men jag vet att det fanns en positiv intention bakom allt det här. Att sedan vissa av dessa saker blev så tilll leda uttjatade innebär inte att de inte har ett värde.

Om du till exempel är som de flesta andra så fick du förmodligen höra följande ett antal gånger: Tala alltid sanning! Bara du säger som det är så lovar vi att du inte hamnar i trubbel med oss. Hmmm, sättet de sa det på lät ibland som att det ändå var bäst att i varje fall dra till med en vit lögn, eller hur? Tala alltid sanning… Vi har hört det så ofta att det blivit en kliché. Men skälet till att något blir nämnt så ofta genom historien att det kan bli en kliché är oftast just för att det ligger så mycket sanning i det.

Därför vågar jag garantera att om något känns ”fel” i ditt liv, så är allt du behöver göra att leta efter den sanning du ”glömt” att tala om. För det är min erfarenhet att om du tittar lite djupare på en person vars liv har strulat till sig, så hittar du i stort sett alltid under ytan en sanning som inte blev sagd. En sanning som vanligtvis inte hade tagit mer än en minut att berätta. Det hade varit så lätt, men nu känns det så svårt och problemet växer och belastar vårt sinne allt mer för varje dag som går.

Om du istället är helt ärlig mot dig själv kommer du att vandra omkring med en naturligt skön känsla i kroppen. Om du sedan berättar den äkta sanningen för andra människor så kommer du att ha grunden för livslånga, tillfredsställande och givande förhållanden med dem. Om du inte gör det så kommer saker och ting tämligen snabbt att spinna ur kontroll för dig. Med andra ord hoppas jag att du redan inser att lösningen på alltihop, att komma tillbaka i harmoni med livet, är att stanna upp och ta en titt på var i livet du slutade att säga sanningen till dig själv eller någon annan.

Är du seriös i din intention att leva livet på en högre nivå, så pröva att till det bästa av din förmåga svara på följande:

Vad är en sak du har svårt att prata helt sanningsenligt med andra om?
__________________________________________________________

__________________________________________________________


Finns det något som du inte har varit ärlig om i ditt liv? Något som skulle återställa din integritet om du bara vågade säga som det är?

__________________________________________________________

__________________________________________________________


Självklart förstår jag att det här inte är helt lätt, men belöningen för att ta tag i det här är så enorm, att jag vill utmana dig som läsare att verkligen göra ditt yttersta med dessa tankar. Få dig att inse att utan att ta tag i det här, så blir det väldigt svårt att leva livet fullt ut och må bra över att vara du.

Mängder av människor har försökt att bortse från detta faktum och alla har fått samma miserabla känslomässiga resultat. De går skotträdda omkring med en svårtolkad spänning i musklerna och ältar det som hänt dem och hukar sig mentalt under trycket av behöva upprätthålla och leva med sin osanning. Undvik deras fatala misstag och gör som mamma sa (även om det kanske inte alltid var vad hon själv gjorde): Tala sanning! Säg som det är och ditt liv kommer att lyfta till helt nya nivåer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine