fredag, november 30, 2007

Peter Garrett - en minister som rockar

Australien är bara att gratta. Med Peter Garrett som miljöminister kan det hända saker...se bara på den här smärtsamma balladen om nationens tillstånd. Tänk Andreas Carlgren göra samma sak...nä, just det. Bristen på politikermassan som ett tvärsnitt av befolkningen är fett total. Sen kan Anders Borg ha både ring och hästsvans. Han rockar inte ändå... han kvalar inte ens in på svensktoppen.




För att ytterligare understryka vilken hejare till minister han kan bli kommer här brottarhiten Beds are Burning - textad

Vision #4- StaySvale

Företaget StayFriends har specialiserat sig på att tussa ihop gamla klasskompisar som fortfarande går utan rullator, packa ihop dem på nån kvarterssylta och sen låta det väl tillsupna gänget gå loss i nåt Folkets Hus "på böggda".

Min glidande idé bygger på ensamheten, behovet av trygghet och kontakt. I hyreshus, villaföreningar och andra enheter som på något sätt geografiskt definierar människor är vilsenheten stor över hur samverkan och känsla av gemenskap skapas .

Jag tar mig själv som exempel... bor i en trappuppgång ("svale" säger vi i Gööööteborrg) med 15 lägenhetsdörrar. Har så gjort i nära 8 år. Jag har hyfsad koll på hälften av grannarna - och nästan ingen har bytts ut under denna tid. Vi kommunicerar med små artiga nickningar, lite menande tankar om vädret och att tvättstugan borde få en ansiktslyftning ("varför gör ingen nåt"). Då en konflikt seglar upp till följd av högljudda fester, ludd i torktumlaren eller dåligt sorterade sopor övergår de milda hissfraserna till lappskrivning med fuckoff-begrepp i stigande styrka. Dessa lappar är alltid anonyma.

Så här kan vi inte ha det...

StaySvale kartlägger din trappuppgång, bjuder in till fest och arrangerar alltihop. Catering, uppstyrsel, sånghäften, sprit, hattar och fiskdamm. Den i trappuppgången som är lokalt språkrör (ordningsman) går gratis.

På samma sätt ordnar StaySvale genom sitt dotterbolag StaySafe liknande koncept för villa- o radhusföreningar där medlemmarna kan ha svårare att hitta en neutral yta att vistas på. Utomhus är besvärligt då det bara gör sig under ett par månader... och då helst en dag som det inte regnar. StaySafe tar och ordnar tillfälligt tak över verkligheten på Villagatan med partytältpaviljonger eller carportsmoduler i lättmonterat material.

Nappa på den här idén och du kommer att skratta dig harmynt hela vägen till banken...


Andra bloggar om: , , , ,

torsdag, november 29, 2007

Bad Idea - nr 40

Någon borde få rejält med smisk på skinkan... oresonligt och hårt.

Vem skall straffas?
Butiksinnehavaren
Tillverkaren
Grisen
Den som uppfann julpyntet
pollcode.com free polls


I ett skyltfönster nära Landala torg...

Andra bloggar om: , , , ,

Lumbergh ringde...

Alla filmnördar har sett Office Space. Och igår - då jag som vanligt satt och ömkade mig över mina stiffa muskler kort efter en holmgång med hantlar, helvetesmaskiner och snoddar drog mobilen igång Lorrysignaturen så det blev riktig feststämning i omklädningsrummet.

Det var Bill Lumbergh i andra änden på lurn'.

-Ja, tjenare, Bill Lumbergh här.. jag är rekryterande chef på Kontoret.

Redan här började mitt gistna hjärta pumpa upp en försvarlig mängd adrenalin. Rekryterande chefer ringer bara av TVÅ skäl;

1. De vill ha min kropp...eller mina tjänster.
2. De vill träffas för ytterligare samtal.

En sak vet jag - rekryterande chefer RINGER inte och säger - "Sorry, jobbet gick till en Birger Trähatt istället för dig.. ". Då får istället du ett brev som säger; Vi tackar bla...bla...bla... visat... intresse...bla...bla... till annan sökande...bla.blal...sparar handlingar...bla....bla...för kommande....blal...blall..balladihoo

Hur kul är det?

Nu var ha i örat på mig och gick fett loss; Vi skulle vilja anställa dig...kan du börja om en månad?

"Vänta lite sa jag... la mobilen och hoppade upp på klinkergolvet och drog en kirgisisk stepp och ett Yeesss!!! gick tillbaka och sa; Ursäkta mig, jag blev så jävla glad!. Det är lugnt sa Lumberg och fortsatte; Jag har fått fina referenser på dig och jag tror att du kommer passa in bra här och göra ett bra jobb. Det var som om det rann honung ur min SonyEricsson...

Jo... sa Lumbergh...då skall jag ge dig en lön också - vad hade du tänkt dig? (slipad fan... inte "hur mycket"... utan vad hade du tänkt dig...).

Jag återgav mitt anspråk från anställningsintervjun. Då tar Lumbergh i från fortknölarna och höjer det med ett papp... Oh my God...

Så...efter samtalet satt jag där och konstaterade nyktert att jag kan påbörja mitt första fasta jobb sedan november 2003. Det är inte utan att jag känner mig upprymd och tillfreds.

Sedan duschade jag, klädde på mig och hjulade ut från SATS, köpte en clownperuk på BR och började spontankrama alla vid Kopparmärra. Sen kom polisen...


Andra bloggar om: , , , , , ,

Vision #3- MentalSATS

Var tredje man upplever att han inte har någon nära vän. För kvinnor är det var åttonde - och det är på väg neråt. Vårt behov av samtal och inre utveckling tycks öka hela tiden.

Vi tenderar samtidigt rygga för det som är ont. Det som gör ont. Det som känns. Det som är farligt.. (vad nu det är?)

Samtidigt lever gränserna kvar för vad som är friskt - och vad som är sjukt. (Friskvård - Sjukvård) (Coaching - Terapi) ( S.A.T.S - Viktväktarna) Osv...

Då jag bland företrädare för gym o fitness tagit upp tankar på att "gå inåt" - "se möjligheten till helhet" möts jag ofta av.... "Det är inget för oss... vi vänder oss till en annan målgrupp". Losers..tycker jag, men förstår samtidigt rädslan.

Min vision/trendspaning och outside the box-idé tar gymanläggningen bortom spinningcyklar och hantlar. Förvisso börjar yogaklasser komma in - med det verkar som om det finns en sorts andlig smärtgräns att gå bortom det.

Mitt koncept är ett MetaltGYM. Med morgonklasser som gör Dynamic Meditiation. Lunch- och eftermiddagklasser som gör Kundalini Meditation osv. På kväll och eftermiddag kan du även delta i Chakrameditationer. Klicka gärna på länkarna och kolla in filmsekvenserna över hur det går till. Chakrameditationer kan också göras betydligt mer aktiva - då du andas genom dina chakran enligt ett speciellt mönster. Klicka här för att lyssna på ett smakprov. En Dynamic Meditation före frukost slukar lätt 5-600 kcal och gör dig inte bara svettig - utan också mentalt rensad. Du kan fortsätta med frigörande andning och annat som rensar kroppen från smärta och outklarade känslor.

På ett MentaltGYM har PT:n ersatts av en människa som bygger dina andliga muskler utifrån dina speciella behov.

Ett Mentalt GYM har även diskussionsklasser, guidade meditationer som vädjar till din inre röst, din sårbarhet och övningar som inbjuder till att släppa taget och bara låta saker vara som de är...

Den fysiska delen då? Jo - det är här det blir intressant - jag tänker mig en mix - olika avdelningar för olika behov - så tänk ett SATS eller World Class som utökas med en avdelning till, eller blandas ihop... här finns oanade möjligheter för den som vågar, har rätt marknadsföring och kliver utom sin egen föreställningsvärld om hur saker och ting skall vara...

Into action? Ja... det var just det att få pengar i näven, arslet ur vagnen och börja projektet. Mycket snack och lite verkstad - men i sånt här behövs draghjälp och kraftig entreprenörsanda - något som är en brist hos mig, såvida jag inte har synergier som uppstår då människor börjar brinna tillsammans. "En sketen pinne gör ingen brasa"

Jag har inget riktigt bra namn på det här... hjälp!


Andra bloggar om: , , ,

onsdag, november 28, 2007

Vision #2.5- Frisörsalong Ollonet spec. ed.

Kan inte hålla mig... efter en tung powerwalk igår(det händer mycket under förflyttning) samt ett långt föredrag av VD:n på Västsvenska Handelskammaren, så klack det till...

Skapa behov - ha rätt attityd, var budskapet. Är det något behov som jag själv saknar? Jodå... Attityd? Tveksamt... vad som är "rätt" attityd beror på sammanhanget, tiden, helheten, målgruppen osv

Varje gång jag är på H&M eller Kicks så slås jag av att nästan hela sortimentet faller bort för mig. OK... tantparfym och Gilette Venus... jag är med... det är inte tänkt att jag skall gå loss på det. Fel målgrupp. Däremot - alla schampoos, inpackningar, slingjox och balsam. Utan hår - inga såna grejer...

Vi är en växande (sic!) skara män som ser ut som rakade ollon. Det skrivs t o m böcker om det.
Jag känner mig frusen - och utanför. S säger; "Åh, nu har jag fått tid på Salong Finesse..så jag kommer tillbaka om fyra timmar och 900:- fattigare"

Då sitter jag kvar och river mig i svålen... tänker... "Vill också ha ett ställe att gå till. Ahh...bara slinka in och sätta sig på Ollonet och få skallen putsad, välrakad. Nackhår och andra utväxter i och kring skallens håligheter behagligt plockade och avlägsnade..."



Att finna en nisch för män med lite eller inget hår på huvvet - där - något att ta fasta på om du vill skära guld med rakkniv... du behöver inte ens vara frisör - det är ju inte det som är dealen. Rätt attityd och lagom lätt på handen... bara din fantasi sätter gränser...jag lovar att vara en av de första kunderna. På en sådan salong tar du givetvis ett helhetsgrepp om ansiktsvård och polerar upp KMÖ-frisyren till biljardbollsglans.

Målgruppen är således; män som känner sig utanför, motarbetade och skamsna över att behöva förnedra sin hovsamt blyga hårväxt i salonger där de med hår, mycket hår sitter och gonar sig och tas om hand av människor som i första hand börjar greppa efter en sax då jobbet startas upp... På Ollonet används i första hand en Headblade.


BMP-frilla

Förresten... Salong Ollonet - lite väl spetsigt? Skalle-Pers, O'Hair, La Luna, .... ser fram mot fler förslag.

Andra bloggar om: , , , ,

tisdag, november 27, 2007

Priceless!




Andra bloggar om: , , ,

Nördrop!

Allt började med att jag läste Schulmanbloggar... Såg då att de båda bröderna hade "Hylands Hörna" som ringsignal. Piggt!

"Kan självspöket" i mig väcktes och jag började leta. Till slut gav jag upp - rätt på huvvet istället. Sände ett mail;

Snälla Calle Shulman!

Hylands hörna-signaturen i mobilen... hur piggt är inte det?

Vill oxå ha...

En mp3-fil?

Kan bytas mot introt till "Lorry" eller nåt annat jox

Que?

Nemo

Svar från Calle;

Tja!

Det är för jävligt. Jag har just bytt mobil, och har inte kvar melodin på datorn.

C.

När jag var inne på nätet hittade jag ett stängt forum där någon skrivit:

Låten heter egentligen Zero-zero och är skriven av Carl-Henrik Norin ur filmen "En nolla för mycket" från 1962.

Han fick svar;


Alltså, jag gjorde en sökning på dc och carl-henrik norins ork -zero zero.mp3
TTH
DLCI7RJR7UFSRTTSKPXZQL7W7JKJOQ7HCHPO3ZA

Det här sista säger mig ingenting....

En mp.3 fil med zero-zero eller introt skulle göra min dag... nu vilar jag min väska i den här frågan.

Vision #2 - Liveblogging

För bara 3-4 år sedan var blogg ett lika okänt begrepp som "lufterian". Sen har allt gått mycket fort. Idag bloggar vi om allt och alla. Portaler skapas. Alla tidningar med nån form av framåtanda gör det möjligt för bloggare att bli en utökad del av artikeln...osv.

Samtidigt blir trenden mer tydlig - interaktion. Bloggaren möter läsaren. En läsare möter en blogg. Live!

Tänk följande; Pusterviksteatern tors kl 20:00 På scen - Mikebike. I publiken; en skara förväntansfulla läsare. Start - Mike läser upp ett nyskrivet inlägg - eller ännu hellre - innehållet spelas upp; några amatörskådisar har fått roller som Lädertant, Larsson, Paddan på Hemköp m m . Efter en akt på 5-10 minuter är det dags för publiken att kommentera. En och en. Mike motkommenterar då och då.

Efter 30 minuter - Mike går av och mannen bakom Linnébloggen gör entré. En framträdande som mer präglas av ett knippe bildspel och mindre av fradga. Få kommenterar...det blir mer av applåder för bildspelens skönhet och kvalité.

Ytterligare två bloggare senare är klockan 22:00 och tempot är nu uppsluppet och uppskruvat. En gästbloggare från Stockholm kommer in: SugStefan. Efter att ha neggat ner sig på det mesta blir han så upprymd av göteborgspublikens kommentarer att han beslutar sig för att flytta till Göteborg och ta bloggen med sig.

Är det jag beskriver endast en fri fantasi? Givetvis, men är den orealistisk? Tror inte det. Stand-up Comedy har funnit sin form och gått upp och ner genom åren. Det blev hypat på 90-talet för att dessförinnan varit en företeelse som främst gjort sig gällande i USA och U K.

Med Liveblogging tar man Stand-up till nya dimensioner och uttryck. Det kan lika gärna bli en Sit-down-tragedy då en bloggare med bearbetningen och sorgen efter sin älskades bortgång kommer in på scenen. Eller upprörande moralkakor, religiös fanatism och förment gnäll om livets jävlighet i största allmänhet. Det sistnämnda kan iofs vara kul i lagom doser.

Kändisbloggare tror jag INTE på. De har redan sin grundnisch...så Uggla - stanna hemma eller pom-pom-pomma på en annan scen. Här är en som tagit det ett steg längre... Inte heller Tjuvlyssnat blir särskilt bra i det här sammanhanget tror jag.

Andra bloggar om: , ,

måndag, november 26, 2007

Så blev det...

... "riksmottagningen på Kumla" istället för att vara top notch och steka vidare på Stureplan. Mycket kommer att bloggas, skrivas och utgjutas kring detta. Hela storyn är en tragedi för alla inblandade och min gissning är att gärningsmännen bör använda otappbar tvål och... varför inte liera sig med han TV-plastdoktorn i Malmö. Han lär ju göra dom sällskap snart.

Vision #1 - Coachcafé

En snabbfika med laptopen i knät?
Såsa bort en förmiddag och bli tjockt slemmig i halsen efter tredje latten?
No-no...

Vi gör vardagen mer effektiv och du behöver inte bekymra dig om att få en sympatiklemande möjliggörare mittemot dig då du öser all världens bekymmer och problem i knät på den som sitter mittemot dig på caféet. Beställ en coach tillsammans med fikan istället för en grillad panini...eller både och och du får kvalitétstugg på caféet.

Ovanstående tänk fick jag vid ett coachmöte där flera av deltagarna var inne på att coach på redan befinliga caféer... jag vill alltså dra det ett varv till.

Istället för att skörta upp gästerna med 25:- för en kopp blask med baristamjölk, så ingår fikan i ett 30 minuters coachsamtal.

Då samtalet sker i en reltivt öppen miljö är jag noga med att påpeka - detta är inte terapi. Det är aktiv lyssning där problemställaren själv har lösningen. Coachen ställer endast motfrågeo, parafraserar, lägger inte in egna värderingar eller ger några råd. Den som coachas har svaret inom sig. Coachens uppgift är att hjälpa till att synliggöra lösningen.

Vi väntar oss gäster som droppar in och ventilera frågor om sin dumma chef, den jobbiga svärmodern, hur hantera släkten i jul osv...


Logga - som läses Coffe & Chocolate... eller COaCH (erkänn fiffigt!)

Den här affärsidén/visionen vet jag inte hur jag skall härbergera...som alltid behöver jag en arvtant som kolar av och skänker mig massa deg...typ en mille, en lagom galen bankman eller nån kapital-Stalin som piskar upp mig och talar om hur allt skall gå till - eller så lägger jag alla om, men, kanske och "hur skall det gå" åt sidan och börjar brinna som fan...

Ja... det här var väl första steget - allt börjar med en tanke

Vill oxå stolt flagga upp att det finns ett tänk med det lutande "h":et. En stol - vars ockupant ivrigt lyssnar...eller blir lyssnad på.

Kommentarer mottages mycket tacksamt.. för vidareutveckling, kritik, fortsatta inspel... eller nåt.

Andra bloggar om: , , , ,

söndag, november 25, 2007

Visionsvecka...

Imorgon startar en visionsvecka hos Nemo. Jag kommer bryta upp och ha comments på under veckan i hopp om att få reaktioner på min vilda idéer.

Jag tänker så här - affärshemligheter...pyts... "för att få - dela med dig... så ädel jag försöker vara? Inte sant? Självgod? Måhända... kul har jag i vart fall...

Ett virtuellt brainstormingsmöte där bara du själv sätter gränserna för vad du knackar ner hade jag tänkt....bara det en vision i sig

De visioner som behandlas i tur och ordning är;

  • Coachcafé
  • Liveblogging
  • MentalSATS
  • StaySvale
  • Burleskgnomer

Beware...


Andra bloggar om: , ,

Rätt låt - fel lavett

Jag gjorde en "Peck" förra helgen. Att göra en "Peck" beskrivs närmare här. Nåväl - tiderna förändras och det går ju numera bra att ta fram mobilkameran - gnola på och lägga upp eländet på Youtube.

När jag hade fått den här låten i huvvet var det svårt. Inte en textrad, inte en strof...inte en clue alls. Jag såg framför mig en skäggig country-light amerikan som stod och magstödde sig igenom refrängen med nån Dolly...eller nåt.

Fan, vad fel jag var... till slut fick S nynna i lurn' till en av sina söner. Ronan Keating kom som förslag...eller Westlife. Huh? Pojkband? Sedan drattade Boyzone fram. En strategi vara att lyssna på Lugna Favoriter...så borde jag ju får höra den inom 2-3 timmar.

Nåväl... här är den... och att det är Andrew Lloyd Webber som vart och kranat fram partitudet.. kanske därför den sitter som en gammelsmäck på min kala skult.

Nemo unproudly and blossing present;



Andra bloggar om: , , ,

lördag, november 24, 2007

Findus

Jag har börjat bry mig om vad jag tuggar i mig - kollar mer noga på paketen. Det här fick mig att gå igång ordentligt;

Mail till: konsumentkontakt@se.findus.com

Såg att era filébitar - av alla slag är odlade i i Norge eller Chile. Därefter packade i Thailand... och sen finns dom i min frysdisk i Konsum, Landala, Göteborg.

Är inte det en liiiiten omväg? Hur förklarar ni det?

Är det miljömedvetet? Nej

Är det lönsamt? Förmodligen

Hur skall jag bete mig för att göra aktiva miljömässiga val av era produkter? Odlad lax är matad med pulver och skit... den är vaccinerad och avlusad.

Det här känns inte stabilt


Med hopp om svar

Nemo - en liten sverker i Götet


Norway - Bangkok - Gothenburg - long way - small fish


Nu är det bara att vänta på svar....Och det kom fort - 24 timmmar,typ;

Det är helt riktigt som du skriver att Findus köper fryst lax från Chile som vi filear i vår fabrik i Thailand. Transporterna går med båt, i stora containerfartyg. Vi köper även en del lax i Norge som vi filear i antingen vår egen fabrik i Thailand eller hos tillverkare i Norge.

Visst är det så att båt-transporterna från Chile resp. Norge till Thailand och sedan hem till Sverige ger högre miljöbelastning än om man tar laxen per lastbil från Norge till Sverige. Men skillnaderna är inte så stora som man kanske skulle förvänta sig. I en undersökning, som vi låtit göra, kan vi konstatera att CO2 belastningen som CO2 ekv/kg lax-filé är ca 0,6 - 0,7 kg för laxen som går till Thailand oavsett om den kommer från Norge eller Chile, jämfört med ca 0,5 för lax som filéas i Norge och transporteras med lastbil till Sverige.

Att inte skillnaden är större beror delvis på att båt-transporterna är förhållandevis effektiva samt att utbytet vid vår fabrik i Thailand är något högre än det vi har i Norge. I Thailand filear vi laxen delvis med maskiner och till en del för hand. Vi arbetar intensivt med produktutveckling i vår fabrik för att på så sätt försöka vidareförädla så mycket som möjligt av råvaran och låta så lite som möjligt bli svinn. På så sätt kan vi minska miljöeffekterna ytterligare på ett bra sätt.



Med vänlig hälsning
Findus Konsumentkontakt

Överlåter åt räknenissar att förstå diffen mellan 0,5 och 0,7 CO2 ekv/kg.. för mig blir det mycket eftersom vi talar om tonvis med fisk...hela tiden.


Andra bloggar om: , ,

fredag, november 23, 2007

Leva eller överleva....



Jag väljer hur jag skall forma mitt liv.

Jag är både manusförfattare, regissör och skådespelare på samma gång.

Bergman eller Norén släpper jag inte in...

Jag väljer att leva... istället för att överleva

söndag, november 18, 2007

Stereo MC

Get yourself connected! Efter att nu varit invävd i ett bloggmoln under en vecka skjuter jag ut mig och softar...tar det lugnt och söker stillhet. Åter lördag 24 nov. Combon Stereo MC och CSI NY...inte så tokigt. Jag är personligen helst såld på den här Eurodiscon... det är en så cool deftma i sången....



Andra bloggar om: , , , ,

lördag, november 17, 2007

På Bordet.... Bad Idea nr 41

Var på Lagerhaus igår. Då jag såg den här avdelningsskylten, målad på en vägg, blev jag fnissig och tog upp mobilkameran.



Fnissig... hur då? Jo, det fick mig att tänka på en skröna, anekdot eller möjligtvis en förstärkt sanningoch det hela tilldrog sig i mitten av 80-talet.

AIDS-skräcken härjade...det var inte fritt att stånka på och dunka fett... många män kring 20-25 (the peak of hardness) fick vackert dra i struten och det hjälpte inte så mycket med Don Johnsonkavajer, loafers och morotsbyxor. Tjejerna såg ut som Pam och Sue Ellen, hade axelvaddar stora som sköldpaddor och fick v-formade kroppar krönta av touperade frisyrer...som brännmaneter, stelnade av gel och spray. Dessa havshäxor var svåra... mycket svåra för några killar från ett kustort i norra Bohuslän.

Följande har berättats för mig av en man som numera är synnerligen väldekorerad med skrot på axlarna och har en mycket framskjuten position inom det som finns kvar av Försvarsmakten.
Alla namn och orter (förutom Gbg) är uppdiktade, i övrigt lär berättelsen vara sann...

Janne hade flyttat från Grebbestad till Göteborg... läst till sig en utbildning som civilekonom och fått ett gott jobb på ett stort företag. Han kände sig dock lite ensam i förskingringen och fick en idé. (Bad Idea nr 41) Han kontaktade Alex, Calle, Jörgen och Sula. Dessa bardomsvänner... som ännu inte kommit loss ur Grebbestads klor kanske skulle tycka om en liten tur till Göteborg, parta lite hemma hos Janne tillsammans med några damer som Janne bjöd in från sitt nya, fina jobb.

De blev festkväll... de intet ont anande damerna kom intrippande, bytte om till inneskor och förväntade sig förmodligen en trivsam kväll med Jannes vänner. Att de var lika välartade som Janne tog de för givet. Genom att lämna kustsamhälleskulturen och vistats i Göteborgs akademiska sfär under 4-5 år hade han putsats till och kunde föra sig i möblerade rum... visste t ex att bruna skor inte är OK efter kl 18...och annat värdelöst vetande.

Kompisar från förr kom lite senare.... färden hade kantats av några incidenter. Bl a hade Sula fått en idé om att det kunde vara läge att ha med någon sorts present till Janne och snattat upp sig på två Aladdinkartonger på Statoil i Spekeröd och då åkt fast. Men nu var de framme. Det omisskännliga ljudet av en fet Chevrolet Nova med 327:as motor hördes från gården och upp i Jannes lägenhet. Damerna tittade oroligt på varandra. En V 8 i en ChevyNova kan få ett annalkande åskväder att låta som en fis i simhallen...

Sula och gänget kommer in i lägenheten och grabbar friskt i sig av salta pinnar, små snittar och sörplar bål. De har en raggar-air omkring sig och är fett ostylade; de är klart mer Ronny & Ragge än Crocket & Tubbs.... damerna från Jannes jobb sitter och darrar i en lång äggskalsfärgad soffa med mintblå plyschkuddar...

Efter ett tag får Sula något vilt i blicken - ser på damerna och smäller handflatan i det rökfärgade glasbordet vid soffan fem gånger (bam-bam-bam-bam-bam) samtidigt tuggar han fram ett; Ja-ja-ja-ja-ja...fettera på bort'.

Damerna blir stela av skräck inför Sulas utfall. Det blir ännu tystare och Sula som inte förstår hur det kommer sig att ingen gör nåt försöker en gång till; Ja-ja-ja-ja-ja...fettera på bort' sa je.

Ingen av damerna är intresserad av att följa Sulas uppmaning (hur skulle det se ut förresten... usch nu fick jag hemska bilder i huvvet..) Ingen vill alltså lägga upp sitt kön på soffbordet. Istället väljer de att lämna lägenheten - snabbt - de hinner inte ens byta om på fötterna utan lämnar i inneskorna.

Resten av kvällen utvecklas till en s k Spritfest och illusionerna om en stilig middagsbjudning ballar ur helt... de tillresta barndomsvännerna däckar lite varstans i Jannes lägenhet och Janne har svår ångest.

Janne inser att hela projektet verkligen var Bad Idea nr 41 och på jobbet kommer han att länge få kämpa för att accepteras - med såna vänner måste det ju vara nåt fel... nånstans..


Andra bloggar om: , , , ,

fredag, november 16, 2007

Politikern och spriten

I DN står det idag om hur en av de högsta politkerna - Kristina Axén Olin - i Stockholm söker sig till Nämndemansgården för behandling. I SvD har samma story mer karaktären av naynserat repotage.

Flera bloggar andas i undertoner av "rätt åt henne som hon skurit ner i vården... nu kan hon väl börja jobba med nåt riktigt ...städa McDonalds... då räcker nog inte pengarna till sprit."

Så jävla lågt.

Alkoholism är en sjukdom - inte en klassfråga. Börjar jag blanda ihop begreppen på det här sättet är snart var och varannan "värd" sin egen sjukdom... jag har liksom varit en ond politiker så att jag förtjänar att drabbas. Jag är en girig företagsledare som bara borde få den cancer jag går och bär på. Hur tänker dessa människor som hackar på detta sätt.

Det är väl ytterst värdigt att en sjuk människa söker hjälp, ber om hjälp?

Sedan... det förekommer också en debatt om A-O har sjukskrivit sig - och om hon har rätt till det...

Så här är det... En läkare kan utfärda ett sjukintyg. Därmed är A-O arbetsbefriad/oförmögen under en viss tid.

Försäkringskassan beslutar om arbetsoförmågan är ersättningsberättigad. Inte alls säkert att den är det numera. Tråkigt, tycker jag. Den som söker vård och hjälp för sitt beroende borde ersättas. Den som fortsätter missbruket och får kroppsliga/psykiska defekter som idag är ersättningsbara... hur friskt är det?

Avslutningsvis... lite om hur alkoholism fungerar; jag kan ge dig en liknelse som du nog kan identifiera dig med. Vännen är här alkohol, knark, spel eller något annat som gör illa saker med dig..

Tänk dig att du har en kamrat. En vän som för det mesta vill dig väl och kommer och hälsar på då och då. Ni har trevligt tillsammans, går ut och träffar andra människor. Umgås. Ibland märker du hur din vän sårar dig genom att tala illa om dig bakom din rygg. Ibland kommer din vän hem på besök då du egentligen hade tänkt att göra något annat. Träna, gå på bio eller vara med andra vänner. Men du tycker mycket om din vän och väljer denne framför annat.

Till slut blir situationen ohållbar, du lovar dyrt och heligt att inte befatta dig med denna person något mer. Efter en vecka har du glömt, eller förskönat konsekvenserna av umgänget - du har nog missförstått din vän och ni har ju trots allt ofta VÄLDIGT trevligt tillsammans.

Så där får ditt umgänge pågå tills du blir mer och mer söndertrasad i själen. Då du inte kan leva vare sig med eller utan... då är det dags att be om hjälp.

Nämndemansgården har lite FAQ:s bla annat denna - som är så klockren;

Fråga: Vem är alkoholist?


Svar: Vi brukar säga att en alkoholist är en person som trots upprepade negativa konsekvenser av sitt drickande fortsätter att dricka. Ett sätt att testa sig själv är att undvika alkohol i tre månader och reflektera över hur man mår. Blir man kinkig, irriterad och mår dåligt på grund av att man inte konsumerar alkohol så är man alkoholist.





Pröva själv...


Andra bloggar om: , ,

Rakt på i Malmslätt

Rolle - det är en man som verkar gå från ord till handling... och annonserar om det!




Andra bloggar om: , , , ,

Those were days...

Då...när det begav sig...och allt var "nice & beautiful" hå-hå-ja-ja... ibland är det gött att trippa runt i fotoalbumen och nosta till det...




Andra bloggar om: , , ,

torsdag, november 15, 2007

Linda Rosing & jag...

..är överens om något. Det trodde jag inte skulle ske...Men jodå...

Fast det förstås... jag hade kanske inte uttryckt mig på det viset...


..men något vackert par - nej tack. Montaget får räcka

Andra bloggar om: , , ,

Familjetragik hos Hasselhoff

När David Hasselhoff inte räddar liv i Baywatch - så gör han sitt bästa för att fucka up sitt eget. Den här videon från Youtube är smärtsam att se. Det är hans dotter som filmar och det skedde för snart ett år sedan..

Vissa av kommentarerna på Youtube pekar förmanande på dottern och menar; Fyyyy - så gör man inte mot sin pappa.

Nemo säger; det är preciiis det hon skall göra. En far som gör så här mot sin dotter, sig själv och sin familj behöver en omruskning - inte ytterligare en medberoende i sin omgivning.

Här hittade jag lite fakta kring videon - David Hasselhoff är en tillfrisknande alkoholist och det vi ser är ett kraftigt återfall. Aftonbladet skriver också om det - men här har burgaren blivit en pizza... inte så konstigt.. det ligger ju i farans riktning att det kan bli en...









This is video of David Hasselhoff completely drunk and slurring his words at his Las Vegas home. It was taken by his 16-year-old daughter Taylor three months ago, and in it you can hear her begging him not to drink anymore or he'll be fired from his show. David released this statement in response to the video:

"I am a recovering alcoholic. Despite that I have been going through a painful divorce and I have recently been separated from my children due to my work, I have been successfully dealing with my issue. Unfortunately, one evening I did have a brief relapse, but part of recovery is relapse. Because of my honest and positive relationship with my daughters who were concerned for my well being there was a tape made that night to show me what I was like. I have seen the tape. I have learned from it and I am back on my game. I thank God for the love and concern from my daughters. The tape was never meant to become public, but got into the hands of individuals who are not worthy of mentioning, who maliciously released the tape for their own self purpose. I hope that someone else will learn from the tape, as I have."

Andra bloggar om: , , ,

onsdag, november 14, 2007

Kan ett ONS bli sämre...



Och så debut...toppa det!

Paranoikern i mig anar dock en knarklevernas i en närliggande brevlåda (eller så är det Kajsa Ingmarssons "Den ryske vännen" som håller mig instängd i konspiratoriska tankebanor)

John Hiatt - Have A Little Faith

En rökare... den här mannen har haft en tuff resa läs mer HÄR - nu bättre än nånsin! Han var i Göteborg nyss och fick full pott av recencenten...

Fru Schulman...

... tycker att Facebook är tråkigt. Titta här... men det har du väl redan gjort eftersom människan har en av Sveriges mest lästa bloggar.

Jag läser hennes inlägg en gång, nej två... sen skrattar jag och hålller med - Facebook är ett vuxendagis - och det är vad jag behöver att sutta med ...har jag inget viktigare för mig kan jag gå in och se vad som rör sig i mitt Entourage... om vampyrerna anfallit mig eller om någon gjort ett utfall i gruppen "Landala".

Det skickas Fun Wallposter, Helena undrar ; "How soon is now?" Jag påstår att jag är Cool och bollar upp en smiley som ser ut som en korsning av Blues Brothers och Bod (om någon kommer ihåg honom)


Här kommer Bod!

Andra bloggar om: , ,

Bra också...

SVT kan även göra bra ifrån sig - i Fråga Doktorn' berättar Roger Nilson - läkare o seglare om sitt sexmissbruk - hur han kom i kontakt med sig själv på Mullingstorp och hur han nu - sedan något år tillbaka - går på 12-stegsmöten för att hantera sitt beroende. Se vidare på SLAA:s sajt. Mullingstorp och andra terapier hjälpte till att finna orsaker och ge insikter - men inte avhållsamhet i realationsmissbruket.


Aftonbladets Kropp & Hälsa finns det också en bra artikel i ämnet.

Även Expressen har en artikel där Roger intervjuas.

Slutligen SvD som bäst kommer till botten med Roger och hans problematik... bra jobb av den journalisten!

Ett starkt program som har flera repriser under veckan - det går även att se på webben i SVT Play

Sexmissbruk/beroende brukar ofta beskrivas så här:

  • Okontrollerat sexuellt beteende;
  • Sexuellt beteende som innebär stor inverkan på- och betydande negativa konsekvenser i en människas liv;
  • Att inte kunna sluta med detta sexuella beteende trots den negativa konsekvenserna;
  • Ett ihållande självdestruktivt beteende / beteende som innebär stora risker för en människas hälsa.
  • En ihållande önskan om att begränsa eller upphöra med sitt sexuella beteende;
  • Sexuell besatthet och sexuella fantasier som primär försvarsstrategi;
  • Ett behov av att utöva sex allt oftare - ett begär som hela tiden "trappas upp" allt eftersom gränserna vidgas.
  • Spendera onormalt mycket tid på sexuell aktivitet eller för återhämtning efter sexuell aktivitet.
  • Strunta i viktiga saker i livet t ex arbete och relationer på grund av sex.


Andra bloggar om: , , , ,

tisdag, november 13, 2007

SVT, Isprinsessan och taffligheten...



Om jag undantar "Gynekologen i Askim" så var det länge sedan SVT Väst snöt ur sig en dramaproduktion som hamnar i hyllan för "sånt jag gärna ser om".

Efter att ha känt mig begåvningshandikappad och lätt lobotomerad av Saltön, förledd av Upp till Kamp och mäkta indingerad av Hem till Byn och dess oförmåga att göra något annat än pappfigurer av karaktärerna i sista vändan - så bänkade jag mig för att avnjuta Isprinsessan.

Det ser bra ut på pappret... och boken läste jag när den nästan var precis utkommen.
Jag blir så trött. Det är filmad TV-serie. Det går långsamt. Någon går in i ett rum... någon får ett utbrott. Det staplas tablåer på varandra och hugger sönder en spännande intrig. Hjulström och Ragnerstam gör vad de kan - men det vill sig inte.

Idol - som går i Grannkanalen har ett högre underhållningsvärde. Det är måhända bara yta, och glitter - men där finns energi och fan, jävlar!

I Fjällbacka har alla klockor stannat och i Gökboet på Lindholmen behöver mycket skottas ut. Tänket, återanvända idéer och all kamerautrustning. Det är lika platt filmat nu som då Hem till byn var i sin glans dagar på 70-talet.

Hoppas jag får äta upp det här inlägget... det gör jag gärna. Snart.

Andra bloggar om: , , ,

måndag, november 12, 2007

Nemo - vem är det?

På flera andra bloggar som jag emellanåt läser har blogginnehavarna... de som äger, förvaltar och svävar över sin bloggdomän gör ofta djupare presentationer.

Eftersom de flesta anser att favoritsamtalsämne nr 1 är "Jag och min egen förträfflighet" hänger jag på och bjuder på en påse gott o blandat ur min ryggsäck. Om du vill djupa mer kan sökord som "Ios" och "Uppsala" vara en källa till ytterligare studier av Nemo i gungan... nåväl.. with a stroke of hesitation... I proudly present;

Nemo..om mig själv som den jag förmodas vara...

Redan här blir det svårt... jag fördjupar mig i existentiella frågor som; är jag mina tankar? Är jag blott en kropp? Om mitt minne försvinner... vem bestämmer vem och vad jag är... jo... jag tänker nog en hel del... försöker använda hjärtat. När jag gör det blir det svårt. Då gråter jag ofta. Det är som om mina känslor läggs utanpå kroppen. Jag känner mig vrängd. Det kan skrämma såna som är lite som jag. Lite stiffa... kyliga och avstängda som ett skydd mot livets hårdhet.

I november 2001 föddes den nya Nemo. Jag hade från tiden 17 - 40 gått i ett sorts liv som pekade mot en säker avgrund och misär, både själsligt och materiellt.

Här funderar jag på om jag skall lägga så mycket mer kraft på att skildra det... tiden 1976-2001.

Jag hoppar till ett nuläge.

Bor stort och fritt o högt i Landala. Trivs i min dyra hyresvåning som jag kom över genom att byta den mot ett radhus som såg ut som en skokartong. Den stod i Påvelund. 2000 gick flytten och jag har inte ångrat det uppbrottet. I samma våning finns flickorna E o M varannan vecka. De går i samma skola 3 km härifrån. Jag har dem så kära och de är en ständig källa till lycka.

S - love of my life - finns i Majorna. Hon o jag träffades på Internet i februari 2002. Vi har diskuterat att göra en påse av två och flytta ihop... får se hur det går...för mig är det en tidsfråga. Sen om den tiden blir 2 eller 10 år...innan nåt händer spelar inte så stor roll egentligen

De senaste tio åren har jag varit anställd på fyra olika företag/myndigheter inom IT, kommun och försäkring. Jag brukar hålla på med det jag är bra på; människor, människor och människor.

Parallellt har jag drivit eget företag. Tvåbent; friska grupper och tilltufsade individer.

Under perioder har jag vacklat; skall jag satsa eget fullt ut...eller skall jag trygga till mig några år till? Det lutar åt det senare.

I mitt rum finns oerhört mycket film och musik. Gitarrer som jag sällan spelar på. Musik som mer arkiverats än hörts. Det bor en samlare i mig som jag brottas med.

Fysisk balans... SATS, Slottsskogen och Skatås - tre oaser för vidgad medvetenhet. För mig ger träningen mindfulness och närvaro i nuet. Även Chakrameditationer ger samma effekt. Passar bra nu.

Mitt sociala liv är rikt och djupt...men torftigt ändå. Jag är inte speciellt road av andra människor på ett ytligt plan. Lättsamt umgänge tråkar ut mig. Jag vill in och gräva och se hur människor förändras - lite yrkesskadad alltså. Att då få ynnesten att verka som coach o terapeut är guld!

Bloggen har blivit ett sätt att umgås. Passar mig som hellre skriver än talar. Jag har valt att inte vara helt offentlig med rätt namn...mest för att på något sätt värna om min omgivning. Döttrar o Brabon, typ. Har ändå insett att den som vill stalka, koka kaniner eller sy en hudkostym av mig lätt kan ta rätt på mig i alla fall.. men lite kan dom väl få jobba?

söndag, november 11, 2007

Konsten att närma sig stjärnorna...

Blott slaska i botten av en Billy Buttartikel... och din besöksfrekvens quadrupplas fortare än en gris blinkar... fan... jag känner mig djupt ovärdig....




Andra bloggar om: , , ,

Hur tänker dom?

I aftonbladet så finns en initierad artikel om "den kände världsartisten" ...blurad och dann..

Men.. vadå anonym? Den här mannen har varit med förr...räcker bara att läsa...Just det - Aftonbladet.

Hur tänker dom? Om alls?

Det känns kanske trösterikt för sopranen att Billy Butt ställer upp; "Kom hem...så skall jag hjälpa dig." Med såna vänner behövs få fiender...

Världens bästa pappa


Kan en söndag börja bättre?

lördag, november 10, 2007

Och så lite andlighet...

Med baravara i färskt minne...kopplat till svensk natur i högform kommer R Kelly in och stänker till det med "U saved me"... Låt vara att mannen inte har ordning på sina sexuella preferenser... men sjonga...sjonga... det kan han... Den här sliden la jag först upp på Facebook... men blev så nöjd att jag skjuter ut den i totalcybern




Andra bloggar om: , , ,

Uffe o kistan

När Lundell spänner mucklerna... då blir det ingen box - det blir en CD-bomb...eller en outtakeorgasm. Titta här: alltså... 14 CD + 2 DVD. Det är bara sååå heavy och det är helt i sin ordning nu när "Gubben" är den senaste hypen på Stureplan... gamla hipsters måste tydligen sadla om. Skönt att vara förebild för en gångs skull...


"Försök slå det här... jag har 104 nya gamla låtar på lager..."

Andra bloggar om: , , ,

fredag, november 09, 2007

Fredad Fredag

Bättre humör nu... och en Matrix-bee-kretsloppsvideo med Menomena
gör livet högre...och mer. För bättre videokvalitet i Quicktime - gå HIT

Fredag - och utpumpad


Lämnade blod igår, gjorde frigörande andning och var på anställningsintervju imorse. Dränerad....

Samlar kraft och återkommer

torsdag, november 08, 2007

Acceptera dig själv...

Då jag lämnade baravara den här gången fick jag med mig en deltagarlista vars försättsblad såg ut så här; (texten har jag själv översatt fritt)

Acceptera dig själv med djup tackamhet. Det som är - det är, och det kan inte vara annorlunda. Så bråka inte med det. Inga fakta kan någonsin skapa någon psykisk smärta. Det är din tolkning som skapar smärtan i dig. Smärtan är din egen skapelse eftersom du själv har tolkat den. Ändra tolkningen och samma fakta blir behagligt. Släpp all tolkning och fakta är bara fakta, varken smärtsamt eller behagligt. Välj inte, du har inga preferenser. Var bara uppmärksam, accepterande och uppmärksam, och du har den hemliga nyckeln i din hand....


Osho: Unio Mystica Vol 1 #3





Dansa som ingen såg dig
Sjung som om ingen hörde dig

Älska som om du aldrig blivit sårad




Andra bloggar om: , ,

onsdag, november 07, 2007

Du sluge man...

Läser om han Plastdoktorn som sövde sina offer och satte på...
Nu är det dags för hovrätt - och när nu hans fru lämnat honom...DÅ skall sanningen fram. Det framstår för mig något märkligt hur ett äktenskap är viktigare än att rentvå sig i tingsrätten.


Oskyldig... my ass

Andra bloggar om: , , ,

Om Jack

På en av de bloggar som jag då och då besöker skriver Torrdockan om Jack. Det är en kort men gripande beskrivning av ett öde som tyvärr drabbar allt fler. Här nedan kan du läsa om Jack. Originalet finns här.

Jack är död. Han dog ensam i sin lägenhet av alkohol och narkotika. Han var en liten pojke i en stor vuxen kropp. Vi var på behandlingshemmet tillsammans. De är tre år sedan han muckade därifrån.

Ser ni ingenting? Märker ni ingenting? Människor dör av sina droger. De dör. Han ville precis som vi andra bli kvitt sitt beroende. Han gav allt för att bli nykter och drogfri. Men han klarade det inte. Det finns ingen medicin som hjälper, inget vaccin, inget botemedel. Mänskligheten har supit i tusentals år men det finns inget som hjälper mot druvans gift. Inget som befriar dem som missbrukar. Inget som stoppar det vansinne som kallas beroende.

De som skrålar som luffare i parken, de som "representerar" alkoholisterna, är överlevare. Tro det eller ej. De överlever just nu. De andra ligger i sina hålor och dör. Ensamma. De försvinner tyst och omärkligt. De blir inte ens en notis som trafikoffer blir. Vårt samhälle har nollvision när det gäller trafik, men människor tillåts supa ihjäl sig i ensamhet eller dö av en överdos. Ser ni ingenting?

Jack begravs på fredag. Han försökte bli fri, men han klarade det inte. Det finns fortfarande människor som kallar det för dålig karaktär. De tror att det är viljestyrt. Jack orkade inte. Nu slipper han supa, nu är han fri. Han blev inte ens trettio.

Andra bloggar om: , ,

tisdag, november 06, 2007

Lill-Nemo

Det är höst...och jag har varit förkyld några dagar. Då är det synd om mig... Så här synd;



Andra bloggar om: , ,

Om känslor...

I torsdags morse stod jag på en toalett på baravara. Inramat på väggen hängde följande text. Den drabbade mig som en åskväder på öppet hav.


För människor som uppfostrats att uttrycka känslor spontant och naturligt är ett dynamiskt känsloliv lika naturligt som träningen är för en idrottsman. Men för dem av oss som tidigt lärt sig att blockera, undertrycka eller förneka många av våra känslor kan det vara lika smärtsamt at uttrycka känslor som det är för en idrottsman att komma i form efter att ha förlorat den goda konditionen. För att slippa bli sårade undviker vi att ta den risk det innebär att uttrycka känslor.

Vi vänjer oss vid ett tillstånd av emotionell tröghet, en sorts genomträngande känslolöshet, ett tillstånd av levande död som skyddar oss från smärta men också hindrar oss från att leva i nuet.

Att försöka fly från sina känslor är i vilket fall som helst en meningslös övning i självbedrägeri. Det finns inget sätt på vilket vi med större framgång kan förneka våra känslor eftersom de kommer att manifesteras och uttryckas på ett eller annat vis, hur mycket vi än håller dem tillbaka. Känslor är någonting verkligt. De är inte tankar som kan slås bort. De är inga abstrakta begrepp. De är fysiska yttringar av energi som förenar kropp och själ och blir tydliga vid vissa tidpunkter.

Om denna energi blir oförlöst, förkvävd eller undertryckt verkar den som ett gift. Utan förlösning stiger den upp till ytan i form av svulster, blodproppar, tumörer, spasmer, migrän och andra fysiska sjukdomssymtom. Alternativet för oss om vi vill behålla vår hälsa, är att vi välkomnar våra känslor, blir vän med dem, gör dem till våra och lär oss att till fullo uppleva och uttrycka känslor direkt då de uppkommer. De flesta av oss tenderar att vilja undvika eller förneka de till synes ”negativa” känslor som rädsla, vrede och sorg. Men det finns ingen annan väg till sann glädje och medkänsla än genom de primära känslorna och det enda vi får utan upplevelsen av rädsla, ångest och sorg är billiga imitationer glädje och medkänsla, trevlighet och sentimentalitet.

Vi är alla rädda, arga och ledsna. Detta är kända fakta. Frågan är vad vi tänker göra åt det. Att upptäcka och erkänna vår ilska och sorg är ett stort steg eftersom vi vanligtvis förnekar dessa känslor. Vi tillbringar mycket av vår dyrbara tid vandrande omkring i en härva av lögner. Vi bedrar oss själva och andra och lever i livlös overklighet där vi istället ”blir” vårt jobb, våra saker, det vi äger…

I längden fungerar inte ett sådant liv.

Andra bloggar om: , ,

måndag, november 05, 2007

Hemma...eller?

Åter i Göteborg efter en dos Dörröppnare 3 på Baravara som beskrivs så här - plockat från www.baravara.se

Varför är det så svårt att leva i harmoni med sig själv och andra? Vad är det som gör det omöjligt att vara i nuet och att njuta av livet? Varför är det så svårt att få en relation att fungera?

Vi gör ständigt samma misstag och agerar om och om igen på samma destruktiva sätt, trots att vi egentligen vill något annat. Nyckeln finns i ökad medvetenhet och en vilja att ta ansvar för sitt liv.

Under denna fyradagarskurs kommer du att få möjlighet att titta på dina tankar och känslor kring kärlek. Vi lär oss tidigt att skydda oss själva från att bli sårade. Idag hindrar dessa skydd oss från att verkligen kunna ge eller ta emot kärlek.

I vår rädsla för att bli manipulerade, avvisade, sårade, övergivna eller missförstådda separerar vi oss själva, både från andra och från våra djupare känslor. Ofta kan denna separation kännas tom och ensam. Vi kommer att titta på vad det är som står i vägen för dig. Du kommer få möjligheten att uppleva hur det känns att möta dig själv och andra i öppenhet och kärlek.

"If you want the rainbow, you've got to put up with the rain."
- Dolly Parton

Dörröppnare steg 3 är fortsättningen för dig som längtar efter mer, som fortfarande känner att det finns delar av ditt liv som inte fungerar, eller känslor som behöver få mer utrymme.

Kurserna leds av olika terapeuter och har lite olika inriktning men de har alla fokus på att öka medvetenheten om dig själv och att förankra den process du redan påbörjat. Den viktigaste personen är du och det du längtar efter att utforska i dig.

En kurs som gett mig mycket frid i själen, tack vare att jag hittat mina monsterkaraktärer som hoppar upp ur nån skitig låda då och då - när jag inte klarar av att vara i kontakt med mitt sanna jag. Sakta börjar jag nu umgås med "Matadoren", "Mr Sowhat?" och "Lill-Nemo"

Jag har också fått en fördjupad relation med S och kommit närmare mitt eget hjärta. Då det mesta som försigår i o kring mig processas i mitt huvud (favoritverktyget för mig) är hjärtat inte mycket tränat... det blir mer om detta de kommande dagarna



Andra bloggar om: , ,