onsdag, oktober 31, 2007

Bloggen vilar...

...och Nemo har nu krattat ihop en stor hög löv av sig själv...dags att gå in i den och förhoppningsvis komma ut på andra sidan som en stärkt och andligt påfylld människa.

Under tiden föreslår jag att du läser nedanstående - som jag Kopierat och vidarebefordrat med tillstånd av Anders Haglund "Veckans Anders" www.lifevision.se

Var ute på nätet och sökte på lite olika sajter för att se hur hälsotillståndet i landet är. Råkade då på en publikation som heter ”Cancer i siffror”. Där står det att läsa att medellivslängden i Sverige idag är 82,7 år för kvinnor och 78,4 för män och att den kumulativa risken för att få cancer är ca. 35% för både män och kvinnor. Det innebär att var tredje person i Sverige kommer att få en cancersjukdom under sin livstid, vilket innebär att det 2005 var 340.000 personer i vårt avlånga land som hade cancer (142.000 män och 198.000 kvinnor). Siffran har stigit med över 40.000 fall sedan 1999 och fortsätter stadigt att öka för var år som går, så vi närmar oss halvmiljonen med stormsteg.

Dödligheten är dock i stort sett den samma och 2 av 3 av dem som får diagnosen slutar det tyvärr illa för. En marginell minskning har skett, men inte på grund av att medicinerna har blivit bättre, för det har de inte, utan snarare för att vi upptäcker det lite tidigare. En ny studie visar tvärtom att det vanligaste läkemedlet mot bröstcancer ökar risken för livmoderscancer och att dödligheten ökar för dem som fick medlet. Den översatta rubriken för artikeln var ”Cancermedicin orsakar cancer”.

Blir du chockad av det här? Det borde du inte bli. De flesta kemikalier är giftämnen, även de som används i läkemedel. Det innebär att de är giftiga för kroppen och det är därför som en frisk person blir sjuk om de får samma behandling som de som redan är sjuka. Att cancerstatistiken ser allt sämre ut beror på att vi äter mer och mer mat som innehåller ämnen som är giftiga för kroppen. Det luriga är att vi oftast inte märker av dem direkt, utan först när de har lagrats i kroppen under år av nonchalant ätande då det plötsligt inte håller längre.

Kemiskt processad mat med färgämnen, konserveringsmedel och andra saker som inte har i i kroppen att göra. Bara för att ”alla” äter så här innebär det inte att det är bra. Det ”alla” gör är just skälet till att vi har den statistik som nämndes ovan. Det finns ingen bot mot det. Den enda verkliga, upprätthållbara boten ligger i förebyggandet av problemen – dvs. att göra det som håller oss friska. Då finns det ingen plats för kemiskt framställda födoämnen, genetiskt ”förbättrade” grödor, i burk, frysta, konserverade och buteljerade och fulla med giftämnen i alla dess former. De orsakar inte bara cancer utan alla andra möjliga och omöjliga symptom av sjukdom som vi känner till idag.

Det är inte konstigare än att om du slutar städa hemma, gör dina behov på golvet och kissar i hörnen så dröjer det inte länge innan det börjar krylla med små kryp av alla de slag. Skulle du bli förvånad om de som bor så här får utslag, hosta och andra besvär? Förmodligen inte. Så varför skulle du då behandla din inre miljö på detta vis? Stoppar du dig full med födoämnen som kroppen inte kan använda och sedan inte gör det som krävs för att den ska kunna kasta ut dem via de normala elimineringsvägarna, så är det bara vänta på att det ska börja krypa i ditt inre.

Dricker du inte vatten slutar de processer som bokstavligen spolar rent i ditt inre att fungera. Är du inte ute och rör på dig vigoröst på något vis varje dag, får inte din kropp det motstånd den behöver för att flytta lymfa och transportera giftämnen ut ur kroppen på bästa möjliga sätt. Äter du sådant som kan ligga mer än 4-5 dagar utan att bli dåligt så skitar det du äter ner i din inre miljö. Det ackumuleras sedan för varje år som det fortsätter. Äter du istället mestadels frukt och grönt, är ute och rör på dig och dricker bra vatten ger du kroppen en underbar möjlighet att fungera som den ska.

Det hela handlar som allt annat när det kommer till kritan om ett val och vad du i praktiken gör med det. Vill du bli en siffra i den ”normala” statistiken så gör vad alla andra gör. Lycka till! Har du två vänner kan du ju alltid hålla tummarna för att det är dem och inte du som kommer att drabbas. Vill du ha en bättre plan än så, kan du börja äta för att leva istället för att leva för att äta. Det kräver lite disciplin, men belöningen för att bryta dig ur den gråa massan som hoppas på bättre livskvalitet via piller är så stor, så stor.

Som läsare av mitt brev är du redan en av de speciella få som inte nöjer sig med vad som pumpas ut i media och istället söker information i världsklass. Därför är det min förhoppning att du tar informationen i detta brev och verkligen gör något med den. Nedan följer lite olika förslag som du kan ta till dig för att bli en förebyggare istället för efterbehandlare, oavsett var du för tillfället befinner dig på hälsoskalan:

1. Kom ut och rör på dig minst 30 minuter per dag. En joggingrunda är optimal för den som är i hygglig form redan. För dig som har lite större utmaningar med fysiken, så slår en promenad i kvällningen tv-soffan varje gång - därmed inte sagt att morgonpromenader eller lunchpromenader är sämre;-). Liv är rörelse och rörelse är liv.

2. Skaffa ett vatten filter och drick mer vatten. Jag vet att tidningarna talar om vilket ofantligt bra vatten vi har i Sverige, men det är innan det går ut i ledningar som legat under våra städer sedan nästan urminnes tider. De har avlagringar, läcker metaller och det som kommer ur kranen, speciellt i våra storstäder, är verkligen inte bra att få in i kroppen. Gå till hälsokostbutiken och skaffa åtminstone billigaste möjliga rening genom en kolfilterkanna. Drick sedan minst 2-3 liter vatten om dagen (om inte annat ger det mindre plats för kaffe, cola, te etc.). Lita på din egen kropp och döm av resultatet. Du kommer att bli förbluffad över vilken skillnad det gör.

3. Se till att 70 % av din tallrik är täckt av sallad och grönsaker vid varje måltid. Strunta i att räkna kalorier och bara se till att varje måltid i huvudsak består av härligt naturliga – gärna kravodlade – grönsaker. Känner du dig sugen mellan måltiderna så ta en frukt istället för godis.

4. Håll dig undan från de tre vita hälsobovarna – socker, vete och mjölkprodukter. Är väl medveten om att nästan allt i mathyllorna verkar innehålla just de här sjukdomsalstrande livsmedlen, men gör dig själv en tjänst och undvik dem i största möjliga grad och upptäck hur din energinivå går upp och din sjukfrånvaro går ner.

Följ dessa enkla friskhetsråd och du kommer att ses som en onormal avvikelse med förmodade genetiska abnormiteter som inte deltar i varje varv av flunsa, förkylningar och kräkattacker (kroppens sista försvar för att rensa kroppen från giftämnen när det blir för mycket). Med andra ord har du genom detta val tagit ett rejält kliv ifrån att vara med i den allmänna statistiken. Och jag vågar utlova att du sällan har mått bättre av att vara onormal.


Andra bloggar om: , , , ,

tisdag, oktober 30, 2007

Luft och Ljus!

Klart att hänget skall vara där... när jag stretade runt på högstadiet då var det lågt skurna Wranglers som gällde. Tajta som ormskinn skulle dom vara oxå... utom från vaderna och neråt.. då var det tjafs med påsydda band som gällde. Och platåträskor... (orsch!) Mina veneriska mjukdelar formades till en dåligt bakad Calzone och pungsvetten var påtaglig.

Därför är Byråkratpölserektorns uttalande i Aftonsnattret om att det inte är "vidare hygieniskt" en luft- och moralpastej som klingar falskt.

Bättre om hon sagt; "Pubertala gosstjärtar med myntinkast och byxorna halvvägs upp på skinkan.. det suger... jag mår illa av att se det..."

För det är förmodligen det det handlar om...

Bra att skolverket sätter ner en fet Eccodoja med bredsidan utåt och låter hänget få finnas kvar...

Vi behöver mer luft och ljus i skrevet!

Andra bloggar om: , ,

Däckbyte...

Skall byta däck på Getzen... den ultimata kepsbilen... prasseljacka, handskar och bistert ansiktsuttryck påtaget... då kör vi.

Att byta däck på en bil är för mig en högre anspänning än vilket högskoleprov som helst.

Ve mig, med de fem tummarna mitt i näven...

Andra bloggar om: , ,

måndag, oktober 29, 2007

Att ta det med ro...

Det måste vara något med min biorytm som gör att jag inte bryr mig om vad som händer... jag kunde lika gärna vara en soptunna för felkällor i vardagen...

Imorse - skulle hämta hyrbil kl 07:00. Kommer fram till hotellreceptionen... "Nej, här finns inga nycklar till dig".

Snabb kalkyl: "Taxi till S - ta hennes bil... jag är iväg kl 08:00. Det är då hyrfirman öppnar... jag går dit och hoppas på att dom är liiite tidiga."

Framme kl 07:20 hos Budget. Yes! En levande människa i stödkrage på kontoret. Jag förklarar vänligt att någon bil ej fanns att få.... mannen i stödkragen trollar fram en stor VW Passat och jag lämnar Gbg City kl 07:35...blott 30 minuter sen.

Mot Kinna! Jag har printat ut en karta så jag skall hitta till.... Spinnaren i Rydal. Går som på räls. Men när jag kommer fram- så är det stängt. Jag ringer min uppdragsgivare. Ingen på telefonen där. Jag ringer Spinnaren - en kvinna meddelar att de inte har någon bokning idag... men att det kan ha blivit något fel... hon skall sända ner en vaktmästare som öppnar.

Under tiden börjar jag fundera... kanske var det nån annanstans vi skulle vara. Jag ringer tillbaka till kvinnan på Spinnaren. "Finns det nåt annat ställe som heter nästan likadant som ni...och som ligger här i hjärtat av käringarallyts nav?"
"Två Skyttlar...i Örby."
"Shit.. dit skulle jag ju..." jag är nu sammanlagt en dryg timme sen... men hinnar fram lagom till incheckningskaffet och drar igång föreläsningen och ritar Kurt Olsson-planscher så det skvätter filtpennemassa längs väggarna. Att föreläsningssalen hette "Lyckan" underlättar...

En sån dag...en sån dag... och vad det underlättar att inte trasa sönder sin dag med ondgörelse kring sina egna och andras tillkortakommanden... det kändes hela tiden oviktigt att ta reda på vems FEL det var att det blev som det blev.

Lycka...så var det - hoppas det fortsätter så.

söndag, oktober 28, 2007

Ett olevt liv...

Satt och slötittade på gamla videos från 90-talet. Trots att det mesta är från tillfällen med fest, släkt, barn - sånt som de flesta förknippar med lycka, så ser jag en olevd man i bilderna av mig själv.

Det väcker minnen... om hur det var att nästan ständigt hämta hem sig i ruset. Att "fest" - det blev det först med 3-4 stöl innanför västen... som en bra början i alla fall.

På filmerna går jag runt och skall vara en "bonus pater familias" - den gode familjefadern - det funkar - men jag gör det som en olevd och dyster människa - jag kan se det i mina ögon...och jag minns.

Att ställa det här mot det liv jag lever nu är lätt att göra. Tacksamt konstaterar jag att mitt ansikte skiner av nyfikenhet, att jag känner en stark livskraft och glädje inför varje dag. Och jag tror mig veta vad det beror på...

lördag, oktober 27, 2007

Baywatch - goes Kazakstan...

Tack för tipset, Joel!



Andra bloggar om: ,

Blow them away!

Who says you can't blow a hole into an intruder - late at night in your bedroom...





..och så undrar vi hur det kommer sig att de sker skolmassakrer...over there...

Andra bloggar om: , ,

fredag, oktober 26, 2007

Buffalo!

En förklaring som säger en del...mycket tänkvärt.





Såg btw på "Du är vad du äter" igår. Repris imorgon kl 17:30. En 23-årig man som tutade i sig 200 liter sprit på ett år. Så hade det tydligen pågått under en längre tid. Alkoholist ? Givetvis.... i alla falll om jag skall ge diagnos efter de svar han gav i ett beroendetest; ofta minnesluckor, dricker utan hejd, gör saker han ångrar...upprepar beteendet.

I programmet få han ingen som helst adekvat behandling för sitt beroende. Fru Skipper skall mota Olle i grind genom att "avsockra" honom och återställa fetthalten i hjärna. Jag tar mig för pannan...

Det är tragiskt att se; för TV3, Fru Skipper och den alkade mannen men kanske framför allt för de tittare som tror att ett beroende kan bekämpas med fruktjuice, tistelolja, kokosfett och selleri.

Fan, nu blir jag nästan upprörd... nå, nå... förhoppningsvis har mannen fått en ny kursriktning, blivit lite lätt omskakad... men det bekymrar mig att TV 3 länkar till självhjälpsgrupper för överätning och sockerberoende i det här fallet. Det var ett betydligt mindre problem...

Andra bloggar om: , , ,

torsdag, oktober 25, 2007

En dag - ett liv.

Det är lätt att skapa prochäckt när ledan kryper närmare...

Idag var det så dags att fronta ett gäng VHS-band och trycka över dom till DVD-HDD:n. Shit - lyckat.

En teknisk övning med SCART-kablar som lyckades!!

Nu finns mina döttrar i skovet 1994-97 på en 1:30:s DVD med kapitel och är digitaliserade för eftervärlden. VHS_C - bye, bye...

E 621

Den här killen har tagit hästen hela vägen i mål... känner själv att jag börjar bli en mat-Jesus som till varje pris skall köpa Fair-Trade, Ekoproducerat, KRAV-odlat. Jag börjar mer och mer gå från onyttigheter. Fortsätter det så här blir jag Lufterian till slut...

Så börjar då Glutamatkriget. Och jag störs av all sorts skit som hela tiden skall ösas i det vi äter... hrmff...

Saker som numera går fetbort; micropop, fonder, buljongtärningar, korvar

Det går utmärkt så länge jag står hemma i köket och delar själv... oron tilltar då jag går ut och äter min lunch.

Märkligt...har aldrig ens haft en tanke på sånt här förr... skumt.


Andra bloggar om: , ,

onsdag, oktober 24, 2007

Nisse gör det...igen

Sitter och smågnolar på "Beautiful bluebird" och märker att det är "Out on the weekend" fast på ett annat sätt. Nisse är oerhört stabil... cirkeln knyts ihop efter 30 år, typ.



8 annoyments

Jag har sett på andra bloggar - hur det utmanas, trixas och fixas med utmaningar kring åtta (varför 8 ?) företeelser som bloggaren finner vara en smärta i röven...

Ingen (staaaackars mig) har utmanat mig - so what? Jag kan utmana mig själv.

Har förresten lagt in ett nytt sidelement - till en sajt med jääättemånga kartläggningsmöjligheter. Kul för mig...kanske för dig.

Nåväl - 8 pains it was... eller "no-no:s"

1. Hundar som är stora. Kommer aldrig in i mitt hus. De luktar illa, dom tar plats, dom stör min sinnesfrid. Mindre hundar är OK om dom är snälla och tysta och torra i pälsen.

2. Scartkabel. Det är franskt, stort och ivägen. Det är kontakter som skall in i smååå boxar. HDMI - me like.

3. Dressman. Finns överallt och allt är busfult och säckigt. Inte ens kalsongerna äger en meter...

4. Fotbollsfeber. Wazzup? Riot från förorten...EU-kravallerna revisited? Nej, goa gubbar skall sparka boll på Ullevi! Då skall vi ha 5 piketstyrkor, 20 hästar och 93 hundförare som ser till att ingen dör... fotboll... stanna hemma.

5. Gallerier i Vasastan. Stora lokaler - vita väggar - jättemånga rum. Inget säljs. Det finns tre-fyra tavlor som hänger på en vägg och skäms. En gallerist i Chaneldräkt och Örgrytedoft smiter ut och markerar att öppettiden på 4 timmar per dag har arbetats igeneom. I lokalen har lattemaskinen hunnit kallna. Vad är det som pågår? Vem tjänar pengar? Vem har råd? Vad onödigt allt verkar...

6. Skit i maten (kommer spec bloggpost om det) E 621, glutamat, lax går inte att köpa med mindre än att den är avlusad, kass-odlad i Norge, packad i Thailand (jo...det är sant), transfetter, FUN-light som bara innehåller kemiskt stuff osv...

7. Gamla mäns kroppsmoves. Känner mig alltid uttittad då något händer... jag kan ha hojtat, framträtt eller väckt ofrivillig uppmärksamhet...eller någon annan kan ha gjort det. Då...den gamle mannens blick; stödd på rullator, vrids hela organismen sakta...sakta...hela kroppen flyttas runt och över. När såg du senast en man 75 + kasta en snabb blick över axeln? Nej - "alla skall med" (kroppsdelarna, alltså). Anledningen till att jag störs av detta...? Ja, om det krävs 20 kaloriers energi för att bara ta en hastig koll...så var det kanske inte värt det?

8. Kvällstidningslöpsedlar. Kronérs skallskada från 1998 är hett stoff för tredje gången. Vad vore kvällstidningarna utan TV-såporna? Är nog själv mest irriterad över att jag blir nyfiken på skiten, fast jag vet vad som väntar då jag läser vidare... självbedrägeri


Andra bloggar om: , , , , ,

tisdag, oktober 23, 2007

Kicki får en krycka

MTV lanserar 4 nya VJ:s - och Kicki tycker till... Du kan även se Johannes o Bert-Åke här.


måndag, oktober 22, 2007

Late - but not to late

Har idag varit i Lund. Hos en psykolog. Spännande.

Jag fick se korta glimtar (och då snackar vi mycket korta glimtar) av något som jag först inte kunde förnimma..sedan - ju längre visningarna blev och bilden tog mer form...så växte scenerna fram.

Jag skulle förmodligen värderas i förmågan att upptäcka hotbilder och liknande.

Sedan blev jag intervjuad. Till sist fick jag fylla i några personlighetsformulär.

Jag var klar två timmar före beräknat - tog en svampig köttbit på Burger King och fick en berusad man vält över mig.

Typiskt. För sex år sen var jag sist i Lund - i stort sett hände samma saker då. Berusade människor överallt - det var mitt intryck av Lund.

Lund ligger illa till...

söndag, oktober 21, 2007

Big John's been drinkin' since the river took Emmy Lou



Nu har Neil vart på skattletarjakt och hittat två mastodontspår från sent 70-tal i byrålådan. Titeln "Chrome Dreams II" är hämtad från albumet "Chrome Dreams", ett album som egentligen skulle getts ut 1977, men som blev stoppat. Originalkonvolutet till "Chrome Dreams" designades av Neils gode vän och producent David Briggs. Dessvärre blev alla dokument och artwork förstörda vid en brand på Neils farm 1978. I väntan på släppet - onsdag 24 oktober - en rökare i krysset från "Rust never sleeps" - Powerfinger...bara en sån sak






share your files at box.net

Andra bloggar om: , ,

lördag, oktober 20, 2007

Sopranos

Sopranos...imorgon är det dags för sista avsnittet. En last mindre att hänge sig åt. det kommer säkert nya. Prison Break t ex



Det är iaf ett mäktigt intro...



Andra bloggar om: , ,

fredag, oktober 19, 2007

Skapelsens krona?

Who says americans are fat, drunked, and stupid....



Maybe you - after this...


Andra bloggar om: , ,

torsdag, oktober 18, 2007

Möjliggörarnas marknad

Det var en tid sen jag var seriös - skrev om alkohol och sånt... men nu är det dags...

Att ha ont i tänderna är inte skämmigt...vi går till tandläkaren.

Att förlora kontrollen över sitt alkoholintag är inte bara skämmigt. Det är oerhört svårt
att inse, acceptera och aktivt tillfriskna.

Det skall fan vara alkoholist idag. Fast det beror på, förstås.

Har jag ännu inte begripit att jag sitter fast i, eller är på väg in i ett beroende har jag förmodligen glada dagar.

Spriten forslas billigt in från våra grannländer. Staten funderar på att bemöta attacken genom att sänka skatten så att det blir billigare att handla på systembolaget. Men just nu verkar det gå bra ändå. Systemet sätter rekord i försäljningssiffrorna.

Det är 15 % av befolkningen som står för 90% av alkoholkonsumtionen.

På debattsidor ger den ena politikern efter den andra lika suddiga som uddlösa förslag på vad som skall göras för att vi skall få ner totalkonsumtionen av alkohol i landet.

Den förhärskande åsikten i landet tycks vara att det är den enda tulipanarosen - en sänkt totalkonsumtion av alkohol minskar alkoholskadorna.

Detta är säkert alldeles sant. Lika sant som att ett sänkt sockerintag minskar risken för fetma, högt blodtryck, karies och andra oönskade konsekvenser.

Har jag gått i fällan, sitter jag fast i ett beroende. Hur skall jag göra då?
Finns det hjälp? Vill någon se? Alkoholismen är en lömsk sjukdom. Så gott som alla fysiska åkommor som den för med sig KAN bero på annat. Och vilken läkare vill anklaga en patient för att ljuga?

Så alla höga blodtryck, ångesttillstånd, sömnsvårigheter, diffusa ryggsmärtor och diabetes och annat som KAN ha sin förklaring i annat än hög alkoholkonsumtion kan ju behandlas utifrån något annat och alkoholisten, som ännu inte vet att hon är en alkoholist tutar vidare...läkaren legitimerade på något vis fortsatt bruk; Mina krämpor beror uppenbarligen på någonting annat. Det borde ju läkaren sett eller frågat om annars...

Alkoholism är en av de få sjukdomar där endast den som själv har sjukdomen kan ställa sin diagnos.
Det är därför de flesta som kallar sig alkoholister inte längre dricker alkohol. Först när jag själv blir medveten om att jag har ett problem som har sin orsak i att jag dricker för mycket kan jag göra något åt det. Eller?

Problemet idag är sammanfattningsvis en felfokusering från samhällets sida - vi bör rikta blicken mot effekterna av konsumtionen istället för att i första hand koncentrera oss på marginalerna; hemlösa och skrumpleversiffror samt ungdom i gemen och införsel i stort.

Den som är i ett missbuk eller har ett beroende kan ofta inte se det förrän konsekvenserna blir övertydliga.
Man brukar tala om att var och en måste nå en sorts personlig botten. Denna botten är högst individuell. Och samtidigt skör. Trampar jag igenom min botten kan jag falla ännu mycket längre. Rätt åtgärd och rätt uppfångad kan en beroendes personliga botten lyftas och det behöver inte bli en personlig tragedi. Ekonomi, social trygghet, arbete och familj får ofta törnar i en sån här process - men alkoholisten kan bryta sitt missbruk och starta en ny livsföring

Tragedin och sorgen blir tung nog ändå. Tänk - att skiljas från sin bäste vän och följeslagare - alkoholen. I en alkoholistfamilj är förresten de flesta medlemmar beroende. Var och en på sitt sätt. Tommy Hellstens "Flodhästen i vardagsrummet" skildrar detta på ett lättöverskådligt sätt.

Claes Sjöberg - alkoholläkare på Nordhemskliniken - skrev för en tid sedan en debattartikel om de hemlösa. De som lever i marginalen. Var deras personliga botten är kan jag inte föreställa mig, men jag kunde själv varit i den situationen. Skulle jag då vilja leva kvar i det utanförskap som hemlöshet och gravt armod innebär. Så beroende av andras välvilja? Svårt att föreställa sig. Men att ständigt bli omhändertagen, ständigt tas om hand utan krav på motprestation - det är inte något som stärker en individ. Var går gränsen mellan att ta ansvar för sitt eget liv och att låta sig styras av sitt beroende. För så är det...så länge jag inte kommer tillrätta med mitt bereonde och missbruk kommer jag inte att ta ansvar för mitt eget liv. Därtill är beroendet för starkt och min egen vilja för svag. Nykterhet -sedan arbete - därefter bostad måste vara den enda rätta vägen i en sådan process. Därav vägrar jag bland annat att köpa Faktum - jag vill inte bli en möjliggörare. Det skall vara jobbigt att knarka och supa.

Dessa människor - de som vi ser som utslagna - utgör skrämmande nog endast 5% av alkoholisterna i samhället. Eller 25 000 personer om man så vill. De övriga 475 000 alkoholisterna arbetar, kysser sina barn godnatt, åker på husvagnssemester, skriver skarpsinniga böcker och lever som de flesta. I dessa siffror har jag inte tagit med den knappa miljon som lever i ett skymningsland - på väg in i eller med en konsumtion som gränsar till beroende.

Vi bär dock på rädslor som vi inte kan hantera på annat sätt än med alkohol. Vi vet inte något annat. Och det hjälper. För stunden. Med glas i hand känner vi oss "som vi ska". Lugna. Säkra. Som dom andra....

Vi spritbenägna. Vi som tål att festa och vet att en återställare är en hederssak. Som vet att liera oss med människor av samma skrot och korn, dom som dricker som vi.

Och ingen...absolut ingen skall ifrågasätta vårt beteende. Inte så konstigt att ingen förstår oss heller...när vi inte vill bli ifrågasatta. Eller hur?

Andra bloggar om: , , ,

onsdag, oktober 17, 2007

I want a sheet in my bed...

Fick den här via en Fun Wall på facebook.Tror jag tryckte på "watch again" 3-4 gånger innan jag la ner... det är humor...det är humor...



Andra bloggar om: , , ,

Pop 85

Lundell var nyputsad o fresch i sin moderiktigt uppkavlade kavaj där i Mariebergsparken - Karlstad. Senare under året var han lindrigt nykter på Öland, slogs med instrumenten i Norrköping - och avrundade med en direktsänd TV-konsert (det klippet kan du se sen... notera försnacket till Lit de Parade) på nyårsafton. Jag blir inte liiite nostalgisk - titta här:






Andra bloggar om: , , ,

tisdag, oktober 16, 2007

Rättvisa till slut?

"Till slut?" E du go i hövvet, Nemo? Jo...alltså det kan ju bli en fortsättning...

I dag kom domen mot Stureplansprofilerna. I Svd (som har en bättre hållning än sensationsdrakarna) läggs domskälen upp och jag har så svårt att förstå att det inte blev samma utfall i tingsrätten. Nå...de hade ju överklagat ändå... nu väntar en begäran om prövningstillstånd i HD. På något sätt hoppas jag att målet inte tas upp där...

Andra bloggar om: , ,

Nuläget - i Göteborg, i verkligheten

05:35 lättar de sista duster av ögongrus som Sandmannen slängde in i fejan vid pass halv tolv natten till måndag.
Det är dags att formera sig och veva upp chucknyckeln för ännu en dag i livet. Den 17 625:e för att vara mer specifik.

Jag blir mer och mer upprörd över maten vi äter... (och känner mig som den galne militären i Dr Stranglove som trodde att dricksvattnet gjorde oss sterila)...nu i GP står det om vad Mc Donalds Chickenburgers innehåller. De framstår mer som rengöringsmedel än något att stoppa i munnen.

Mot frukost - alla vill ha bovetegröt med aprikos och katrinplommon, pappabröd med keso och juice. Själv sätter jag igång mitt tröskverk till espressobryggare där mitt sinne säger; Vill ha ny, större, lyxigare och dyrare från NK:s källare.

Gör en check över dödssyndsstatus



Finner att jag ligger pyrt till inom sfärerna girighet, frosseri, lättja. I viss mån högmod.

Lämnar våningen och beger mig till en adress i Vasastan där jag får frid, ro och kan tanka upp ett andligt välmående inför resten av dagen. Efter mötet finns Prof Coma på mobilsvaret och har synpunkter på utformningen av detsamma. Han menar att jag låter som en frikyrkopastor. Tar det som en komplimang. (Bara han inte syftade på Fossmo)

Där kommer en reflektion över mig; Skvaller som försetts med hullingar av ilska – ett förfinat sätt att lönnmörda en människas anseende – kan också ge oss ett slags tillfredsställelse. Vi försöker här inte hjälpa dem vi kritiserar. Vi försöker ropa ut vår egen rättfärdighet.

Då tänker jag så här kring det... jag delar in mina problem i tre kategorier; mina angelägenheter, andras angelägenheter och fullständigt opåverkbara angelägenheter (vädret, Bush, Irak, Schulman m m)
Om jag skvallrar om någon handlar det om att jag själv vill komma i en bättre dager. Jag försöker - när jag pratar om andra - föreställa mig att den personen stod bredvid och hörde på. Det kan vara OK och tala om andra när jag gör det av omsorg.

På SATS var tempot högt och kraften var med mig - fysisk utmattning. Sushi på det och sedan anfölls jag av köpiver. Replayboots för 1399:- Som tur var passade dom inte så bra... det stannade vid skosnören för 25:-

Mötet med min revisor var bra... och dåligt. Det visade sig att min oro över att tjäna för mycket (och på det viset bli av med A-kassa kom på skam) Men... min tänkta gödsling av en marknadsföringsaktivitet...det kunde jag bara glömma.

"Håll i pungen, Nemo" var revisorns krassa budskap. "Du ligger 25 papp back i eget kapital... så stoppa stålarna i egen ficka"

Jag kände mig som Sheriffen i Robin Hood "Mitt guuuld, allt mitt guuuld"

Nu - i kvällningen såsar jag till några thailändska kycklingben, ris och sallad. Sänder lite mail till mina terapeutkompisar och väntar på att "Gynekologen i Askim" skall börja. Tova Magnusson Norling - en Lars Norén med tuttar var det nån som skrev...bra skrivet. Den serien o Labyrint är det bästa svenska jag sett på TV sedan "Graven":s tre första avsnitt.

Så lever jag mitt liv just nu... det är inte svårt att var arbetslös när verkligheten är så god mot mig som den just nu är.

Tro det beror mycket på den harmoni som råder mellan mig o döttrarna, mig o S och mellan mig och livet som det kommer....



Andra bloggar om: , ,

måndag, oktober 15, 2007

Megadik...

Precis det mail jag satt och väntade på... äntligen!

Have they ever told you this, "Damn it! Your penis is really tiny!"?
Didn't you feel like a loser?

Don't let women turn their back on you! Megadik will make you a real man ! You should simply rely on this excellent preparation!
"Gush! Your penis is impressive!" Is it what you always wanted to hear?
Soon you'll be the only one women will want! Megadik is your magic weapon!


Min självbild är nu kraftigt omskakad...hur skall jag göra... har aldrig hört vare sig den ena...eller andra kommentaren...inte ens på svenska...tror jag passar på detta erbjudande..... "Soon you'll be the only one women will want!" Tänk själv... på stan... "Där är han!... Yippeee...honom skall vi ha..." Och så blir det gatlopp uppför Aschebergsgatan...


Andra bloggar om: , ,

söndag, oktober 14, 2007

Expedition Robinson meets Monthy Python

I Japan... och då blir det så här. Undrar om inte Lycko-Lasse i Doobiidoo är liiiite mer kul...







Andra bloggar om: , ,

lördag, oktober 13, 2007

fredag, oktober 12, 2007

The Straw - story of truth

Jo...i samband med mina inlägg från The Ios Years nämnde jag i förbigående The Straw. Eller Halmstrået. Han finns t o m på bild.

Hur fick han sitt namn? Jo, så här var det...om mina källor försett mig med rätt info.
The Straw var lite efter... han kom ner senare än de andra, någon vecka eller så. Han hade också jympadojor o jeans, gick väl klädd som hemma mest. Köpte en påse öl och tog med till stranden. Han hade inte koll på att ölen i strandbaren var lika billig och dessutom snorkall... so what - den tog.

Under en eftermiddag på hotellbaren kom några engelska models och checkade in. Nyfikenhet och spontan glädje (fortplantningens elementäremotioner) uppstod lika snabbt som sommarbrisen i den grekiska eftermiddagshettan.

Efter några korta fraser om väder, disco och engelsk matlagningskonst klagade en av modellerna; "I've got sunburned... anyone who are able to give me a decent treatment...massage...maybe..."
Flera äppelkäcka saker for i vädret...mest händer, varpå The Straw drog det längsta. Utmarsch från terassen och intrång i modellens hotellrum där lotions m m togs fram och kläder togs av.

The Straw började så att begjuta kvinnan med spermaliknande lotion. Hon var helt naken, låg på mage och var bränd om rumpan då det var ovant för henne att sola naken.

The Straw masserade, strök in, jämnade till och det började övergå från behandling till mer en erotisk lek... och då The Straw började närma sig den brittiska marmeladpastejen såg han att det låg något och skräpade i sängen, just mellan hennes lår och långt upp mot könet...
"Här skall inte vara nån skit och gammalt bös ivägen" tänkte han och ryckte undan det han tog för ett halmstrå.

Någon sekund senare satt han med en tampong i nypan och en tom säng bredvid sig. Modellen hade hastigt skjutit ut sig själv från positionen som en utlämnad, trånande kvinna till ett skräckslaget objekt som tappat tillit, smör o pengar på samma gång..

"Wtf are you doin', man!"

"Sorry...just thought it was a straw..."

Jag reserverar mig givetvis för eventuella detaljmissar


Hotellet där det hände... rödmarkerat


Andra bloggar om: , ,

torsdag, oktober 11, 2007

Ungdomars våld

Med risk för att bli en moralputte; alla listor på Facebook, krav på att vuxna skall vara synliga på stan och att polis o övriga myndigheter "skall göra något" får mig uppgiven.

Fokus på rätt sak - utan brännvin i kroppen skulle förmodligen inget av detta hänt. Det är när hormonstinna och omnipotenta presumtiva alfahannar tutar i sig sex-åtta folköl som pannbenet växer uppåt och ögonen sjunker inåt i skallen. Då - och just då - kan ett basebollträ komma till pass för att visa var skåpet skall stå.... och konsekvenserna ser vi nästan varje helg...


"Har ni fest eller..."



Andra bloggar om: , ,

onsdag, oktober 10, 2007

Grannfejden

Igår kväll satt jag och såg på Grannfejden och kunde se konflikten mellan markägare och stugägare i Huljen. Efter första avsnittet som gick för två veckor sen blev jag gott instämd till programmet. Väl hanterat och en möjlighet för parterna att komma till insikt om att problemet kanske låg mer hos dem själva än i själva problemet.

Så icke igår. Redan när Lennart täckte upp hela köket med foton, klipp-o-klisterlappar, bandinspelningar och anmälningar förstod jag att alla kex i paketet inte var helt intakta. Att dessutom ingen annan familjemedlem förekom (det borde vara ett spärrat krav - alla de närmast berörda skall vara med) gav mig ytterligare näring till oro.

Mycket riktigt visade det sig under programmets gång att det inte stod rätt till med Lennart. Det blev ingen medling, han hade dessutom sålt huset men fortsatte bråka ändå. En av medlarna uttryckte det som så här: "Det här bråket verkar vara hans livsluft"

Detta program borde inte visats. Möjligtvis som en fallstudie över en paranoid personlighetsstörning - men inte i akt o mening att lösa eller hantera en konflikt.

Jag hoppas redaktionen, de inblandade medlarna och andra ansvariga noga bedömer vad som visas, hur det visas och eventuellt följs upp med avannonser om hur gick det sen - vad har hänt, har någon fått vård. Jag skulle önska att några såg programmet i realtid och kommenterade/diskuterade det hela.

Det här ämnet är egentligen alldeles för seriöst och alvvarligt för att TV 3-snuttifieras. Fråga invånarna i Rödeby utanför Karlskrona.

Programmet går i repris lördag 13/10

Andra bloggar om: , , ,

tisdag, oktober 09, 2007

Darkness on the edge of town



Erfarenhet - varför då?

Ringde på jobbannons igår - (nu kommer min dagliga dos självömkan) - det gällde ett terapeutjobb som Arbetsförmedlingen anvisat - alltså - jag måste söka annars dör min a-kasseersättning...

Kvinnan som var kontaktperson svarade och som första fråga fick jag; "Har du socionomexamen"?
Eftersom svaret turligt nog är nej (hade jag gått socionomprogrammet på 70-talet hade jag förmodligen gått ner mig fullständigt i ett moras av plych, mys och manchester) svarade jag äppelkäckt att jag hade helt andra kvaliteér och utförsgåvor som kunde komma till nytta i den här typen av jobb...

Hon lät inte särskilt imponerad. Är det kanske så... att nybakade socionomer med begränsad erfarenhet går före en silverrygg som mig... en social gigant med lyhördhet för andra människors behov... som knivskarpt analyserar och strukturerar behandlingsplaner och omsorgsåtgärder... (här övergick min självömkan i grandiositet/ förvrängd självbild)... men... söker jobbet - det gör jag likafullt idag...


Andra bloggar om: , ,

måndag, oktober 08, 2007

Foto o Musik

Jag har hittat en kanonsajt för att köpa o sälja foton ... tror jag. Värt att pröva. Ett bra sätt att ta hem foton lagligt och använda på hemsidor m m - eller göra snygga affischer av.

Sedan... att ladda upp eget och hoppas att hela världen skall tycka att just mina foton är värda att lägga pengar på - vad är det som händer?

Sedan... mitt lokala favvoband - Private Angus har hystat upp några nya alster inför kommande CD:n på My Space. Speciellt "Come with me" är tung. Här briljerar Don Sings röst med en blandning av skira bäckporl och stämbandsmuskler som kan blåsa en cementvägg några meter. (Sa jag att Don Sing är son till S? ..nä,nä...)

S btw... hon är go' den kvinnan... vi var på konstutställning igår. Inspirerad rusade hon in på Clas Ohlson och köpte skissblock och sånt. Första jobbet; en snabb teckning av mig på Espressohouse.


"The bells...the bells..."

Sedan...att resultatet mer påminner om en korsning av Quasimodo och Gunnar Sträng utan hår och i behov av en Cambridgekur - det är en annan femma. Syftet är gott...det är det som räknas.

Andra bloggar om: , ,

söndag, oktober 07, 2007

Lovepotato


Kände mig lite som Ernst då jag fixade middag; "När en potatis talar till dig genom sitt hjärta, är det bäst att låta den ligga där och bara få äga skärbrädan... "


Andra bloggar om: , ,

Fade to Black

En mycket vacker ballad, med en något mörk text. Jag mår OK..det är lugnt...












Fade To Black lyrics

Live it seems, will fade away

Drifting further every day

Getting lost within myself

Nothing matters no one else

I have lost the will to live

Simply nothing more to give

There is nothing more for me

Need the end to set me free



Things not what they used to be

Missing one inside of me

Deathly lost, this can' t be real

Cannot stand this hell I feel

Emptiness is filling me

To the point of agony

Growing darkness taking dawn

I was me, but now he 's gone



No one but me can save myself, but it's too late

No, I can't think, think why I should even try

Yesterday seems as though it never existed

Death Greets me warm, now I will just say goodbye

Andra bloggar om: , , ,

lördag, oktober 06, 2007

Brun utan sol...

Schulmans sorti och Uffes entré

Det har varit en tuff vecka. Uppe i Sth möttes jag av nyheten att Alex Schulman slutar blogga. Att jag inte blir förvånad...vad var det jag sa... Hr Bessermesserschimdt gör entré och sopar banan med allt vad medium och proffskännare tycker sig ha koll på...Alex satt i en morgonsoffa ochsa att den Alex Schulman som han byggde upp i bloggen blev alltför otrevlig. Då klack det till i mig. ...han drog alltså Jånni Balle-spåret ett varv till: Nä...det är inte jag som är sån här... det är blogg-Alex...var går gränsen mellan privatjaget och bloggjaget då...? Fan, så dumt o otydligt.

Mitt under jobbet som UGL-handledare har jag plöjt igenom de 200 sista 989 sidorna Lundell:


Middag på en välbekant estrad...

och jag kan bara stämma in i de recensioner som jag hittills läst - Måns Ivarsson har gjort en kulturgärning och sammanfattat artistens liv på ett lättläst, varierat och underhållande sätt. Fakta om skivsläpp, inkomster blandas med nördfakta, intervjuer av barndomsvänner, medmusiker, andra journalister. Inte minst är Uffe själv på G och kommenterar vissa händelser i mailväxling med Måns. Jag finner en introvert, blyg och numera nykter alkoholist som har mycket ilska över sakernas tillstånd. En brinnande själ som (om han inte aktar sig) kommer bli en grinig gammal gubbe.

En gång i tiden bestämde han sig för att göra en soloturné med bara sig själv på gitarr och med lite piano och någon bas som komp. Scenskräcken höll honom tillbaka då.. men vad jag skulle önska intima, akustiska konserter men mannen, artisten, miraklet. Eller åtminstone en dubbel-DVD eller dubbel-CD med titeln "Viskar med främlingar" eller nåt annat Lundellskt... Med sylvassa o avskalade versioner av de tyngre o rockigare låtarna. Tänk en 67, 67 i lätt jazzkryddag loungeversion... och så är det bara att ösa på... laidbackkvalité för den förlorade oskuldens generation som fick mödomen knäckt den 28 februari 1986 (enligt UL själv)

UL säger också at han inte går på bio längre; "Där kan man inte vara...folk beter sig som om dom var hemma i sitt vargdagsrum" Välkommen i klubben Uffe!

Det finns också inslag som etsar sig fast ... hans sexdebut handlar om att utnyttja en nersupen fjortis tillsammans med två kompisar; en händelse som verkar plåga honom under många år.

Andra bloggar om: , ,