fredag, september 29, 2006

Helgtrams...

Att hitta sina vänner via satelittelefoni.... gymt cool...det funkar. Glöm inte +46 prefixet
Gå in HÄR och testa.

Tydligt budskap...

Affärsidé som suger...

Höstsol!

Änteligen fredag... efter två veckor utan kroppskontakt med S...så är det dags.


Toklängtar... men är munter på jobbet och ler mot alla, talar snällt med kunderna och är på ett alldeles underbart humör. Okonstigt, va?


torsdag, september 28, 2006

Dröm om fisk...

Snälla... lägg tre... eller åtminstone två av detta dygns sista timmar på fisk.

1. Om fiskolja som nyttigt fett...eller är det det? 21-22

Och sedan... ETT MÅSTE: "Darwins mardröm" Sällan har jag sett nåt mer drabbande.




Sitter du kl 23:50 och fortfarande slevar i dig Ben & Jerryglass... då är det dags att gå på ngn empatiskola...typ.

Det smittar...

...att läsa andras bloggar. Det påverkar mig och jag är en lättledd liten Lennart.... Yepp! Namnsdag igen. Varje år denna dag. Estoniaförlisning till trots. Oxå ett datum som för fem år sedan för alltid skall finnas som ett mörkt hot i mitt minne, ett tomt hål i min plånbok och insikten om att; i en svart taxi kan ingen höra dig skrika....

Sånt jag funderar på idag är.....

Voffö har di inte lättyoghurt på 7-eleven...4-ever...4-skallar! O-3-vligt!

Varför finns det ingen... repeat ingen... slips på Dressman som är snygg?

Varför är dom slipsar som jag till nöds kastar ögon på alltid prissatta till 598:- eller högre?

Vad skall jag med slipsar till?

Varför är Linnégatan trevligare än Friggagatan?

Varför skall området mellan Järntorget och Amerikahuset se ut som en förort iBagdad?

Varför är inte asfalten inlinesåkvänlig överallt?

Hur kommer det sig att jag funderar över detta, då jag numera löptränar eller cyklar?

Varför vill människor bo i friliggande hus.... där grannens vägg är 5 meter bort?

Varför är det bara feta elektronikkedjor som skickar drösavis med reklam?

Jag undrar oxå vem som kommer gå på Konsum Landalas "kundträff" ... Samling på lagret 3 okt kl 18:30.... Horror... jag får bilder som jag inte ens vågar sätta på pränt... men tänk Morgan... köttbandsågar... svartaplastsäckar...

Idag skall jag bli super-preppy och skaffa två par synnerligen intellektuella glasögonbågar.


Hmmm... letade bilder på nätet... får fota själv...och lägga upp... more to come

onsdag, september 27, 2006

Omtumlad...

Efter en intensiv genomläsning av Lina Erkelius bok - "Kanske Imorgon" har jag blivit varse ännu en berättelse kring alkoholismens utveckling hos en kvinna i åldern 30-40.

Otroligt välformulerat och sant - LÄS!


Om boken (från wwww.bokus.com)
Leni är gift och har två barn. Som de flesta småbarnsmammor är hon helt utmattad och får lust att fly från alltihop. Men det hela börjar likna en klaustrofobisk mardröm. Och hur går det om en mamma tar konsekvensen av sin vanmakt och faktiskt ger sig av?

För Leni går det åt helvete. Hon är konstnär, hon är välutbildad, och hon har det inte värre än andra. Men med öppna ögon låter hon sig snärjas av missbrukets förföriska tröst och frihet. Hon hamnar i en annan mardröm, en spiral av förnedring och lögner, och mitt i allt detta vet och ser hon att hon skadar sina barn.
Självbedrägeriet får ett slut ändå, och en mamma som kanske kan duga som hon är träder fram i denna modiga berättelse om frihet, ansvar och skuld som många av oss kan känna igen sig i.



"Missbruk" är kanske inte det begrepp som ligger närmast på tungroten i detta fall. Ren och skär förnedringsalkoholism handlar det om. Ett kemiskt beroende där rädslan för abstinens (bakfylla upphöjt till 15) gör sig gällande...hela tiden. Huvudpersonen Leni lever ett glädjelöst liv...och som oftast handlar det om det osedda barnet som vuxit upp och blivit en produkt av sin barndom. Att Leni väljer alkoholen...istället för som tidigare i livet "duktiga familje-bullmamman" är bara ett annat sätt att fly. En flykt från känslan att "inte vara som dom andra normalisarna"...eller att "jag känner mig bara som hemma och tillfreds då jag har alkoholen i mig"

Boken andas hopp till slut...och författarens efterord på 2-3 sidor är något av det vassaste jag läst som förklaringsmodell kring definition av alkoholism och tillfrisknandet

Jag ger inte fem firrar... jag tycker boken brister något i resan in i alkoholismen... och jag tror att en beskrivning av resan utför i själva förhållandet med barnens far hade gjort bilden av insjuknandet ännu tydligare.

Nemo ger "Kanske Imorgon"

tisdag, september 26, 2006

Pest eller Kolera

Prof. Coma kan blänka till ordentligt.... Här ett saxat mail....

Nu är vi ta mig fan riktigt körda.
Expressen ber oss rösta om vem som är bäst i bygg-tv-racet: Martin eller Ernst. Förut har uttrycket "att tvingas mellan pest eller kolera" känts lite medeltida och abstrakt.
Idag blev det en realitetet: att tvingas välja mellan Martin eller Ernst.

Laddad bössa


Nu är han på G och har fått till en enhandsfattad dubbelpekning, modell hagelbössa..... Om du vill läsa mer om Saddam och hans pekningar; Gå till Bloggfrossa, gå direkt till Bloggfrossa utan att passera GÅ

Svamphelg



Nada....

Idag om morgonen vaknade jag 04:40 och konstaterade att den bok jag påbörjade igår vid pass 22:00 var alldeles för intressant för att ligga till sig bredvid sängen.

"Kanske Imorgon" av Lina Erkelius. Recension imorgon...tror jag.

Jag har också utlovat en djuplodande penetrering av den här boken:

Om boken: (hämtat från www.bokus.com)
Året är 1961 och regissören Ingmar Bergman åker rastlöst mellan Djursholmsvillan, Filmstaden och Operan. Trevande börjar han arbetet med den film som ska bli Nattvardsgästerna, om prästen som inte längre kan tro. Ingmar vill äntligen förklara för sina föräldrar varför han inte kunde bli präst som sin far. Till en början tycks allt gå snett. Fadern vägrar hårdnackat att ens läsa manus. Både äktenskap och arbete kräver ideliga smålögner för att fungera. Filmteamet knotar, SF hotar och Ingmar fruktar att han håller på att göra sin tråkigaste film någonsin. Kärleksfullt, väldokumenterat och sensuellt lockar Alexander Ahndoril fram en roman ur verklighetens tidiga sextiotal, då så mycket av vår moderna livskänsla formades. Regissören är en roman om en filminspelning som i sin lekfullhet och milda surrealism kan påminna om I huvudet på John Malkovich eller Fellinis 8 ½. Steg för steg klär romanen av sitt egentliga motiv: hur vi ibland måste lura oss själva för att komma åt sanningen. Samtidigt växer en annan oroande fråga ur textens hårt knutna familjerelationer: Kan man regissera sitt eget liv?

Frågan vi borde ställa oss är... Kan man skriva en tråkigare bok?

Sant är att boken har förtjänster. Nerven i en komplex fader-sonrelation är stabilt hanterad.... men det är också det enda som gör att en firre poppar upp. Den hade kunnat bli en blytung novell på 50 sidor. Dom övriga 200 ägnas åt massa skit med drömmar i regissörens (Bergmans) huvud.. Trädgårdstomtar, levande djur...får, hästar och grisar. Obegriplig surrealism (Bergman förses med träben bl a) blandas med återblickar och tankar om hur fadern skall tycka om hans projekt.... det står och stampar och inget vill hända. En i mitt tycke helt överflödig bok som borde förpassas till kommande bokrea för 29 spänn. författaren skriver förmodligen inte med Bergman i blickfånget...utan använder Bergmans konstnärsskap för att nå ut med något eget underliggande trauma. Eller så har jag för dålig fantasi eller ett anfrätt intellekt för att kunna se storheten i den här skriften

Nemo ger Regissören

måndag, september 25, 2006

Måndag är Müsli

Så här är det... måndag har inte mycket i sin påse... ett blandat ströstoft över veckan som kommer och medfört gods från helgen som varit. Müsli alltså.


Nemo bjussar på sitt bästa müslirecept. D v s roligare än så blir det inte denna måndag.


Sätt på ugnen. Sätt på den med kraft. 200 grader.


Blanda följande i en bautabunke innan det hälls ner i långpanna;


1 l rågflingor
1 l fiberhavregyn
4 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2 dl hela linfrön
2 dl cocosflingor
2 msk malen ingefära. Denna skall vara riktigt nymald, hemburen från ICA i liten påse
200 g hackad sötmandel

Denna blandning häller du 4 dl vatten över... samt ngn matsked solrosolja. Gegga till det i långpannan så hela blandningen blir "tung" eller fuktig.


In med långpannan i ugnen i 25 minuter... rör om då och då.


Under tiden lyssnar du på Burt Bacharach & Elvis Costello. Du skivar även upp 2 dl torkade aprikoser och tar 2 dl russin i väntan på att müslin rostas.


Blanda ner aprikosklipp och russin i den varma müslin... låt stå framme och svalna/avdunsta i någon timma.... Härligt, mycket bättre än grogg.


lördag, september 23, 2006

Bindan vs Margot

I senaste numret av Chef beskriver några artiklar om vilka framgångsfaktorer som behövs för att lyckas som chef...i den meningen att du är uppskattad som en...

För Bindan är det tuffa tider...Kolla här!
Aftonbladet beskriver i vanlig ordning det hela som en liten truddeluttfjamsig marmeladloska i tabloidformat...

Här hos Nemo finner du sanningen... den enkla, rena och oförfalskade. Med självförtroende som Miro Zalar i sin glans dagar och med en Shamans ödmjukhet tecknar jag följande i ärendet Margot vs Bindan;

Idag...på lördagsmorgonen då jag som vanligt stolpade iväg längs Säröbanan för att få min veckodos av endorfin och mp3-format inknött i öronen kom jag att tänka på det här med chefsskap.

Hr Bindan har ett ängsligt ledarskap som grundas på rädsla... ja, då blir det så här. Han måste vara en av Sveriges räddaste personer. Hela hans koncept står och faller med hans egen person som varumärke. Den dagen han är ute ... är han ingenting... ja, en habil frisör kanske... men styft icke mer... han har inte råd att misslyckas och eftersom hans affärsidé ligger i hans namn och det faktum att det han gör kan förmodligen många fler göra lika bra... om inte bättre. Rädslan för att inte vara så hype och ha så mycket yta att de glättiga kalasen och mingeln, kindpusserierna skall fortsätta med Bindans varumärke...utan att det skall komma nån uppkomling och ta över... den rädslan föder den typen av ledarskap som Chef skrev om HÄR (ja...samma länk igen) Bindan är ett ägg... hårt skal med ett kladdigt löst innanmäte

Ägg eller persika?
Ett viktigt ställningstagande är om du vill vara "ett ägg eller
en persika"? Med det menar jag att vissa satsar på att stärka
äggets skal. Andra satsar på att bli en persika, dvs att mjuka
upp sitt skal och bygga en hård och rejäl kärna inuti. Den första
strategin leder till att man satsar mycket energi på att
försvara sig och den andra innebär bl a att man samverkar
bättre utan att för den skull tappa sin röda tråd i tillvaron.

Från Rolf Kennmos bok - Låt personligheten blomma

I så motto är Margot en persika... soft utsida men en hård kärna... och det är kanske inte så konstigt. Även om jag inte delar hennes värderingar förstod jag att denna kvinna har en persikas struktur i sitt sätt att vara.

I "Snacka om Nyheter" skulle hon och någon mer avgöra vilken figur som skulle bort; Margareta Winberg, Göran Persson, Maj-Britt Theorin eller Manneken Pis. "Manneken Pis, svarade Margot blixtsnabbt - han är den ende som inte sitter och kissar.

Manneken Pis i Bryssel

Det är så jävlars grymt sagt... tyket gött mot Persson och jag tror också att hon till skillnad från Bindan inte behöver göra sig till...prestigleöshet och trygg i sin roll som perosn... inte som funktion.

På ett sätt hoppas jag att hon inte blir partiledare för (s). Det skulle kanske t o m få mig att rös...nä... hallå... nu är det dags att publicera inlägget.

Frid i Cybern....

fredag, september 22, 2006

Det är synd om människan...

Jag lägger huvvet på sne´och tänker på stret-räven, gnetmyran som kånkar omkring med två ton Luther på höger axel och missmodigt, ängsligt och med flyende blick flackar mot framtiden...
Denne min gamle vapendragare och i ungdomens tid en garant för stabila fyllor i gott sällskap har hamnat i ett cybernetiskt utanförskap...

Häromdagen sände jag över ett ppt-bildspel som handlar om vänskap...en liten förnumstig beagle som sprider klokhet omkring sig... en "bad shadow" av Nalle Puh.

Snobben uppmanar i slutet att sända bildspelet vidare till vänner...

Här går Prof. Coma bet... sorgfälligt konstaterar han... "Du har fått mig till vägs ände...jag har faktiskt ingen jag kan sända detta vidare till... detta är en slutstation." Ja... nåt i den stilen plitade han ner på sin sönderdefragmenterade laptop.

Jag tycker detta är djupt tragiskt... han skulle kunna sända det till sin fru... eller något av sina barn. Jag hoppas han har kollegor i den akademiska världen som kan förstå innebörden att
mottaga ett upplyftande kärleksbudskap.

I annat fall - så kan han skaffa en lite anonym e-postadress, typ jagvillpussadinaskinkor@hotmail.com eller så.... och sända det till lokala politiker, frekventa kunder inom KVM... jag vet inte.

Eller... idag... då Hr Coma bevistar Bokmässan... detta frosseri i litteratur... de halvfranska bandens Cirkus Cirkör... en varité i tygkassar, långa biblotekariehår och Gudrun Sjödén-kläder.
Där kan han säkert knyta band, plocka på sig visitkort och stuffa ihop en e-postlista.

Fler tips hur Prof. Coma skaffar sig vänner i cyberjymden mottages tacksamt... jag lvar att fvb:a dom skyndsamt.



Sent en torsdag kväll...utan e-postvänner

torsdag, september 21, 2006

Tacksam!

Det är sommar i luften... fortfarande. Och det kommer mera.

Så häpnadsväckande skönt...shit, jag njuter av varje ögonblick och ser framemot varje timme.
I natt hade jag drömmar om relationer med far. Förmodligen beror det på att jag håller på att tugga mig igenom "Regissören" (se post längre ner). Mer än halvvägs finner jag den ojämn... men när Ingmar möte sin far... då slår det jävla massa gnistor och dämoner om pappret... däremot är styckena med Ingmars kvinnorelationer tämligen mjölkvita och förmig taffligt obegripliga. Återkommer med ett slutomdöme.
Enda shittet är att det just nu är 202 timmar kvar innan jag är i min kvinnas famn igen...


I väntan på S

onsdag, september 20, 2006

Dream come true...

I should have known better...

När jag drömmer om Carola och Timell på samma gång... då är det onda ostar i mossan.

Min älskade S - denna förnuftiga och alltigenom hjärtegoda kvinna - har givetvis analyserat Todde et consortes på www.duga.nu på sitt alldeles speciella sätt...

Även jag fick lite taskiga vibes när von Däniken och gröna gubbar från YR blandades in i konfekten av livsfilosofi och stillsam visdom.

S har funnit ut att föreningen är sprungen ur scientologirörelsen... och då får jag kyliga fotblad.
"I den levande mediteringen används en L-meter (laddingsmätare) som används som en guide för att finna de områden i livet där du har möjlighet att växa" - här är alltså ett exempel på metodik som scientologerna använder... även deras vurm för utomjordiska krafter kommer därifrån. Samt: "Grundläggande värden för Todde och Renée är bl.a. vänskap, kunskap, etik och ansvar.I sökandet efter dessa värden kom de först i kontakt med SCN. De blev dock uteslutna härifrån på grund av att de uttryckte för mycket kritik mot organisationen." SCN är en förkortning av Scientologikyrkan och en beskrivning av hur den fungerar kan du läsa om HÄR

Likafullt kommer jag att gå på ett intromöte - jag vill avgöra själv och ha min egen uppfattning...

Är detta människor som har blivit sönderskruvade i SCN och sedan uteslutis för att de har fått en hel tomteverkstad i skallbasen...t o m för SCN...eller är detta något bra där du "kan ta till dig det du vill och låta resten vara"....d å kommer jag nog vara fortsatt nyfiken.

tisdag, september 19, 2006

Inte bara jag...

Den tidigare så ystre gamängen... numera endast ett med sitt grönsaksland, den famöse kuvertslickaren Prof Coma har drabbats av insikt... läs bara

Bror

Jag har inte försuttit de tillfällen som jag ganska ofta fått vad gäller att riva i dina öppna åldersnojasår. Nu när du börjat vänta på rymdskeppen vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Hoppas du att rymdnissarna kommer med frysboxar och extrakt som stoppar upp förfallet?

Nog om detta. Jag är inte heller fläckfri, oantastlig eller obruten.
För första gången under min levnad är Sveriges statsminister yngre än mig.
Oops. Det känns nånstans inne i levern. Något som gräver. Åldern.
Horror.


Detta mail är gott att få - jag är inte längre ensam.... det här med "jymdskeppen" har han fått från mina entusiatiska yttringar kring sällskapet på www.duga.nu och detta vill jag ha sagt - som en mycket tydlig markering.

Jag dömer ingen ohörd... jag är däremot tillräckligt nyfiken för att vilja finna ut mer

En sanning som inte är vetenskapligt bevisad behöver ju inte vara osann - inte på min planet iaf

Liseberg



Nicole o jag....

Your Musical Tastes Match: Nicole Kidman


See her whole playlist here (iTunes required)

Exit G P... Exit P G?

1993 - då avgick P G.... 13 år senare avgår G P.

Ingen av de båda har synts på samma bild. Om man tar 1993 (året då PG avgick) och vänder på det - 3991, subtraherar med innevarande år - vipps har du fått: 1985. slutsiffrorna bildar summan 13. 1985 var också året innan Europe släppte "The final countdown"...fattar du?

Altt hänger ihop... och jag tror att PG o GP styrs från samma kontrollrum... sen är jag lite paranoid oxå....men det tar vi nån annan gång



Vi e goa göbbar allihopa... vi e goa göbbar allihopa...

En händelse..

På valdagen spatserade jag o yngsta dottern längs Vasagatan.
En man dök upp ( även om jag vet att det annars mest är u-båtar som dyker upp) och frågade:

"Är du intresserad av filosofi och meningen med livet?"

Jag sa; " Du har stött på rätt man för ett ja" och tog så hans lilla folder som med darrande hand räcktes fram...

Där stod att läsa;

Duga är en religiöst och politiskt oberoende ideell förening.

Vi har en buddhistisk religiös inriktning där österlandet möter västerlandet i sitt religiösa utövande. Duga är ett forum där vi försöker hitta alla religioners, vetenskapsmäns, och filosofers bidrag till civilisationen. Detta diskuterar, filosoferar och mediterar vi över för att bland annat hitta den gemensamma andlighet som binder samman mänskligheten.

Duga erbjuder en möjlighet att öka medvetenheten om andlighet.


Vår livsfilosofi
Många filosofer och vetenskapsmän har under historiens gång lämnat bidrag till den stora mängd kunskap vi i vår västerländska civilisation har idag.
Vi på föreningen Duga har ”tagit russinen ur kakan” och använder de filosofier som vi anser bäst går att praktiskt tillämpa i dagens moderna samhälle.


Kunskapen om passiv meditation har vi hämtat från Buddhismen.
Grundbetydelsen av ordet meditation är ”att vidtaga de rätta åtgärderna”.
Med hjälp av passiv meditation kan man finna sitt inre lugn och därmed skapa förutsättningar för att göra den för situationen rätta handlingen. Har man uppmärksamheten låst vid saker i det förflutna eller över möjliga scenarier i framtiden är det svårt…

Från Buddhismen har vi även lagen om orsak och verkan, karmas lag. Det innebär att det är du själv och inte någon yttre styrande makt som är orsak över ditt liv. Med den synpunkten kan du själv vara med och skapa din framtid.

Det du gör idag påverkar din morgondag.

En annan stor filosof som vi i föreningen duga tagit fasta på är den grekiska filosofen Sokrates. Från honom har vi tagit idén om att vi har en mängd inneboende kunskap och förmågor som vi inte är helt medvetna om. Genom att få den rätta frågan kan vi ”förlösa” dessa kunskaper. Detta kallas även den Sokratiska barnmorskemetoden. Det intressanta är inte att tala om för dig hur saker och ting är utan att bistå dig att finna din egen inre sanning.
Tro kommer utifrån medan sann kunskap kommer inifrån individen själv.

Gemensamt för dessa två herrar (Buddha och Sokrates) är att de insåg vikten av handlingarnas språk. Det spelar ingen roll hur fina insikter du formulerar för dig själv. Omsätter du dem inte i praktisk handling är de per definition värdelösa och går dig förlorade!

En annan gemensam nämnare är att ingen av dem strävade efter att få någon personlig vinning, ekonomisk eller i form av beundran, för den kunskap de förmedlade. Det intressanta är inte att betala tillbaka till den person som hjälpt dig nå insikt utan att genom den kunskap du fått bistå någon annan med detsamma.
Vi arbetar efter ”skicka vidare principen” där valutan är den växande kunskapen.

Därför måste vi vara en ideell förening och våra kurser hållas till självkostnadspris.


Vår strävan…
…är att göra människor dugligare genom att steg för steg höja kunskapen om oss själva och våra medmänniskor. Genom att bygga sann vänskap kan vi vara med och skapa en bättre framtid!


Idag har Duga ungefär 100 medlemmar varav cirka 50 är aktiva och kommer till föreningen en till tre gånger i veckan.


Praktisk tillämpning
Vår verksamhet inriktar sig främst på kurser och meditation där deltagarna får praktiska verktyg att använda i livet.


Meditation
Vår meditation består av tre delar:

Passiv meditation
Här tränar du dig på den stora konsten att göra ingenting. Lärs ut på vår kommunikationskurs.
Passiv meditation är förutsättningen för levande och aktiv meditation.

Levande meditation
Här lär du dig att finna dina inneboende förmågor genom den sokratiska barnmorskemetoden. Detta gör man tillsammans med en ”meditör". I den levande mediteringen används en L-meter (laddingsmätare) som används som en guide för att finna de områden i livet där du har möjlighet att växa.
Kommunikationskursen är ett förkrav för vår levande meditering.

Aktiv meditation
Här tar du ansvar för dina insikter från den levande mediteringen och omsätter dem genom handling till förmåga. Nu talar du handlingarnas språk!


Jag har hämtat det kursiverade avsnittet från www.duga.nu


Buddhastaty från Borobodour . Java

Helt rätt för mig och jag kommer definitivt undersöka den här verksamheten närmare. Att blanda Buddha och Sokrates med van Däniken... bara en sån sak.

Det hände andra skumma grejer igår... jag hittade 380:- i sedlar på Frölunda torg...bara så där...


Och inatt drömde jag att Martin Timell och jag tävlade i att ge Carola massage på axlar och nacke.. Horror!

måndag, september 18, 2006

Läst - men inte förstått

Freak av Robert Lagerström är boken om Freddie Wadlings liv...




En riktig page-turner som jag inte riktigt förstår syftet med... OK.. jag sträckläste den nästan maniskt men kände mig lite snuvad.

Trodde jag skulle förstå mer av MÄNNISKAN Freddie och kanske mindre av vad hans omgivning hade att säga...eller för den delen hur grabbarna på Radium 226.05 har haft det under sin livsresa.

Om du är intresserad av Göteborgs musikliv i de nedre trappstegen från 70-talet och fram till nu är boken ett måste... det är som Freddie varit en förevändning för att beskriva den musikaliska undergroundscenen.


Grundläggande elementa är droger o fylla - men som läsare är jag ändå bara en åskådare i marginalen som inte förstår vare sig Freddie - men det gör han förmodligen inte själv heller - eller vad som rör sig innanför pannbenet på hans fru Bella, som valt att leva med en addict...nykterist som hon är.

Boken övertygar mig däremot om en sak - Freddie vill jag beundra som artist, konstär... men jag skulle aldrig kunna bli vän med karln'... vänner bör man kunna lita på, tycker jag och F W är inte helt Mr. Reliable - inte på något plan så vitt jag kan läsa ut av boken... mer av legend och en sorts extrovert autist

En hatt av dock för författaren som gett sig in i och kommit ut på andra sidan med en produkt som i alla fall snuddar lite under skinnet...

Nemo ger betyg:


Nu kommer jag kasta mig över "Regissören" där Ingmar Bergmans toalettbesök och jakten på bekräftelse från sin egen far behandlas....återkommer med några varma fiskar kring den

söndag, september 17, 2006

Bara jag...lite

Jag smädar mig själv... Gick in på GP:s test som undrade "Vilken partiledare är du mest lik?"
Resultatet är en förolämpning mot mig själv...

"Allt kan drivas med...luft"

Har du skägg och är du från Norrland? Annars är det nog det enda som skiljer dig och språkröret Peter Eriksson åt. Du är en person som tar stor plats, både socialt och i arbetet. Du har ett stort engagemang och ser till att fokusera kraften där det behövs. Andra får tänka på formerna. Miljötänkandet är centralt i ditt liv och landet går före staden.

Insikterna tilltar...


Som om inte detta var nog... här är en som helt klart har hjärnan i pungen.

lördag, september 16, 2006

Upprörande...

Det är sannerligen en styggelse att se löpen på de snaskiga tidningssidorna.


Till yttermera visso inträffade denna nyhet i världskrigsformat för tre veckor sedan... humor, det är humor... det är så sinnesslött och en sån kretinstatus på Otto och hanses kompisar

Breaking news



fredag, september 15, 2006

King for a day...

Om jag vore en Göran... kommun eller stat.. spelar nada roll.. - då skulle jag vara en hård Idi Amin på vissa områden:

Alkoholpolitik

- prevention och information. I varje klass finns det tre barn som har föräldrar som dricker för mycket. Jag skulle se till att dessa barn fick hjälp med att komma in i grupper som ex. Bonavia. Jag skulle dessutom se till att våra barn redan från förskoleåldern fick djup kunskap om alkohol.. vilka 15-20% i klassen som var i riskzonen - bara genom sina gener.

Jag skulle se till att samtliga arbetsplatser blev en alkoholfri zon. Bort med vinlotterier och annat som stör. Det är inte OK att vara bakis på jobbet... aldrig nånsin - speciellt verksamhet som är förknippat med andras liv och hälsa. Avsked eller behandling!

Jag skulle stifta lagar som innebar att alkoholrelaterade brott - gamla som unga - undantagslöst sattes i fulfinka minst en vecka - även om det bara var ett snatteri. Brott på fyllan skall alltid vara konsekvensrelaterat.

Vid rattfylla skall bilen förverkas och omhändertas omedelbart för att därefter lämnas till defragmentering. Om detta hotar rättsäkerheten får det stå över det faktum att fortsatt bilinnehav hotar liv.

Varje person som söker hjälp för sin alkoholkonsumtion skall få hjälp. Denna hjälp skall kunna tillhandahållas av speceillt utbildade alkoholläkare och terapeuter med specialkompetens - och inte som nu där allmänläkare tror att det går att upphäva ett beroende med Antabus och annat konstigt... "Jaha.. du är inte rökare... då kan du inte vara alkoholist" (jo.. det är tyvärr sant)

En vision är ett samhälle där skammen kring alkoholism försvinner...likaväl som du idag kan säga; Jag har ont i tänderna... jag måste nog gå till tandläkaren - skall du i framtiden kunna säga; Jag dricker nog för mycket... jag behöver hjälp med det... jag skall nog gå till AA

Det måste åter bli möjligt att sjukskrivas i samband med att man genomgår behandling för alkoholism. Eller annat drogberoende... se nedan
"You shouldn't do drugs... 'cause drugs are bad"

Jag vill oxå införa trängselavgifter i Göteborg.... bygga många broar över älven så att Hisingen slutar vara Hisingen och blir en del av Göteborg...

Det borde vara så att varje morgon på jobbet börjar med en stunds delning/meditation eller briefing - andlig kontemplation för att fånga dagen...lugna in sig och bara vara.

Det sistnämnda är kanske inte så Aminskt... men även


Read my lips!

torsdag, september 14, 2006

Parfymen - en bok som inte luktar


Alkemisten...goes bizarre

Grenouille kommer till världen under en grov träbänk där hans mor rensar fisk. Platsen är Paris Hallar, tiden 1700-tal. En vanlig människa skulle snabbt gå under i den stinkande och grymma värld som Paris fattigkvarter utgör. Men Grenouille är ingen vanlig människa. Han saknar helt kroppslukt och människor blir, utan att förstå varför, illa till mods i hans närvaro.
Han lever i en obruten isolering. Desto lättare för honom att bevara sin hemlighet - han är född med ett luktsinne så fint att han i mörkret kan följa en enskild människa rakt genom stinkande människomassor, på flera kilometers avstånd. Han glömmer aldrig en lukt. Dofter blir hans besatthet, hans passion, hans livsinnehåll och också hans yrke - parfymörens. Den doft som ger honom den mest utsökta njutningen finner han hos unga oskuldsfulla kvinnor; kvinnorna intresserar honom inte - men Doften! Den måste utvinnas och förädlas efter konstens alla regler. Som världens mest framstående parfymör kan han konsten. Men utövandet är bundet till ett fruktansvärt villkor...

Så presenteras en av de märkligaste böcker jag någonsin läst och den hör definitivt till en av mina Top 25-böcker...Trots sina 250 sidor är den snortajt och redan från början är mitt doftsinne med i matchen och följer denne tragiska figur på sin livsresa.

Den är trots sina absurda och morbida inslag fylld av moraliska ställningstaganden - vem är god - vem är ond osv. I min bildtext hänvisar jag till Alkemisten. För mig är Parfymen en sorts äckelpendang till den boken. Sensmoral och en man på sin livsresa som söker något svåruppnåeligt går hand i hand i bägge böckerna.
Läs den -

Nemo ger Parfymen

onsdag, september 13, 2006

Jobb... hela tiden

Fick ett mail från chefen kl 11:37

"Koppla in er - två stycken sitter ensamma på slingan just nu"

Jag kom tillbaka från en näringsriktig lunch och läste detta...vilket gav en bitter eftersmak och hade sånär förorsakat ett svavelosande flöde från min magmun... men jag sprätte iväg ett svar istället;

Vid tiden för detta mail var jag på lunch och hade därmed svårt att vara tillgänglig på slingan.
Jag hoppas givetvis på att vi så snart som möjligt kan jobba trådlöst och ta med en laptop och bluetoothheadset samtidigt som vi äter för att på så sätt öka tillgängligheten... men där är vi inte ännu, vilket jag är den förste att beklaga.


Eder helhjärtat lojale medarbetare

Sedan tog jag min vana trogen och scrollade igenom alla fasor som drabbat världen... fastnade för rubriken "Kamphunden bet ihjäl lille Oliver" Det lät hemskt... måste läsa mer.. finner då att Oliver är en.... insektsliknande varelse... Paris Hilton-hund...typ.

Mördarn' - inte chefen

Karbon-Uffe

Läste att Bloggfrossemannen startar upp en showcase på ämnet "pekning" med underton av hårdrock.

En man som jag träffat på under åren... och i takt med stigande ålder...blivit allt mer domderande från scen - är Uffe.

Ända sedan han nyktrade till och gav sig ut på sina evighetslånga sommarcruisings har en ilsken pekning som inte står Saddam långt efter fladdrat ut över publikhavet - speciellt då han skall tillrättavisa några av "pojkarna längst fram"...eller som på Trägårn i Göteborg då "...ni konfernsnissar som kommit hit för att se på den här kvinnohataren kan shut the fuck up och gå nån annanstans..."


Han var f ö på TV sent igår kväll och avslöjade bl a att han har elektronisk sufflös...två st t o m ifall den ena går sönder... OCH notställ med texthäften. En finska intervjuade och hade ett mjukt anslag som tydligen tilltalade författaren, musikern, konstnären m m. Osedvanligt jovialiskt berättade han för överigt om sina ovilja för datorer. Han o Gulle-Joe kan starta klubb ihop...


Med darrande fingrar pekade han på sin samling av FACIT Privats... höll upp ett ark och sa..."Papper...papper... känn..."


"Men tänk om allt bapper prinner öupp?", frågade finskan " Va kall tu köra tå?"


Nej.. sa Uffe... det gör inget...det gör inget om det brinner upp... och så pekade han så där hårt och rått på sin dator... den där... jag var hos en vän som skulle visa mig en novell... och så kom han åt nån knapp... POFF... så var det bara borta i cyber... nä...papper...papper...det är mums!


"Don't you dare mess with my typewriters"

tisdag, september 12, 2006

Grungefarfar

Hipshake! Rullator och KORN i symbios.... jag blir gråtmild



"Gamla Nordsjön" stämplar in på Kapellplatsen för ett kvällsskift 2006-09-11 kl 18:05

För dig som inte riktig har koll på POST-grunge o rap-metal... liknande musik:

I Mother Earth
Tool
Nine Inch Nails
Marilyn Manson
Dink
Grinspoon
Godsmack
Rob Zombie
Fuel
VAST
Orgy
Deftones
Rammstein
Limp Bizkit

måndag, september 11, 2006

Punkfarfar


KORN-tischa och rullator. Det är så tragiskt att jag inte finner ord.

Punkfarfar


KORN-tischa och rullator. Det är så tragiskt mäktigt att jag inte finner ord.

Gubbjävelstadiet....

Har softat gött i helgen.

Var ute på Röda Sten och köpte glass av något som var kommet ur underjorden. En gotisk varelse med mängder av metall i ansiktet... massa stjärnor intatuerat på överarmarna. En panda med långt hår alltså...

Hon är säkert en god människa på alla sätt.. men hon skådade inte Nemos glasstrånande ögon tillräckligt för att se lystern, den oförställda förväntan kring två feta kulor i toppen av en strut...

Istället fick jag ett rån med en kula som stack upp huvet som Kilroy...den andra "kulan" var mer lagd som en slarvig toupé över Kilroyskallen.

Efter pompösa strutar i Triumf-kiosken på Allmänna vägen kändes det som ett hån att få den här skapelsen övveräckt...den vägde ingenting men kostade likafullt 20 pix.

"Fy fan, så jävla snålt" fann jag mig själv utbrista...där överraskade jag mig själv. Jag tappade hakan inför mitt eget uttalande och hörde hur äkta det lät - även.

"Det där vill jag inte äta upp... gör om" hörde jag mig utbrista med kaserngårdsmyndig stämma. Det funkade... Kilroy fick iaf mer av en stor boll på huvvet istället för toupé.

Mitt gubbmissnöje var dock väckt och med molande farbror-i-hatt-ilska fick jag till slut komma loss med en frigörande andning och landade i en skön sinnestämning lagom till kvällen.

Fann så på Aftonbladet att jag är en riktig spoling... en vivör och lebemann... en dandy och viril titan med blick för min samtid och jag tackar Jan Guillou för denna insikt.

Ibland är det bra att ha jämförelseelement i sin samtid... även om jag inte skriver lika säljande böcker som honom.

Läs här om Janne och hans Internetfrossa

Nedan... en liten teaser.. där Janne klarar ut Internets betydelse

Favorithemsidor?
–Nej. Jag tittar inte på hemsidor. Jag har svårt att få datorn att fungera. Jag hittar inte i de där datorvärldarna. Jag provade att googla mitt eget namn och fick en miljon svar. Då gav jag upp.

Allt mer sker på nätet, tidningarna satsar allt mer på näteditioner med snabba nyheter.
–Just snabba nyheter är det värsta jag vet, för de är alltid fel. Inte helt fel, men de är aldrig helt rätt, och således fel. Just snabbheten tillhör journalistikens förbannelser. När något kommer i den riktiga tidningen är det mer seriöst än det som de tjattrat ut på nätet.

söndag, september 10, 2006

Attityd


Jag är lite oklar över hur mina döttrar skall ställa sig till stadsflanering ihop med mig

Undersökning

Häromdagen ondgjorde jag mig över kommunpolitikernas brist på framsynthet inom alkoholpolitikens område. Jag dristade mig till att genomföra en rundfrågning på temat;

"Kan något parti förklara, eller vissa intresse för motåtgärder, inför det faktum att c:a 3 fullastade Estonias sjunker i sprit inom Göteborg varje år?"

Om jag ställt frågan på det sättet hade jag förmodligen blivit hanterad som något varmt, levande som rör på sig men inte mycket mer... det gällde alltså att tala med samma språkkod som en politiker för att bli accepterad och bli tagen på allvar... inte för mycket dock... då kan de tro att jag är en utsänd spion... och dom nojjorna har såssialdemokratera bl a stångats med ett tag nu.

"Vad vill det parti du företräder göra åt den tilltagande alkoholiseringen och spritindränkningen som pågår? Hur vill ni möta det vårdbehov som uppstår och idag finns? Hur vill ni bäst förebygga för att lyfta den enskildes personliga botten så att åtgärder vill/kan tas emot i ett tidigt skede av ett beroende?"


Iklädd lila cardigan och en brun mössa med märket "Bad Motherfucker" i pannan skred jag till verket.


"Det behövs mer än mössa och attityd för att nå sina mål"

(s)...som svarade att de ville fortsätta på den inslagna vägen...alla skall med- full som nykter

(m): Alla skall få välja om dom vill supa eller svina och om den lilla människan skall ha en chans så är det viktigt att dom har fler sorter att välja på

(v): Bara det är rödsprit i glaset spelar det ingen roll när du söker vård...staten ser till dina behov eftesom du inte begriper dom själv

(mp): Tuborg grön är ett bra smörjmedel i debatten... skall vi komma tillrätta med beroenden skall vi börja med sprittullar för att minska trafiken till och från Systembolaget

(c): Bönder skall supa på bönders vis

(fp): Den som är liberal tillåter prcis vad som helst åt vilket håll som helst...vi som är politikens förlängda bingolotto där vad som helst kan hända hela tiden kan vilja förbjuda, tillåta och låta dig göra som du vill själv hela tiden utan inblandning från någon av oss...men vi ser vad du gör

(kd): En propp i varje hål - det löser det mesta!

Vis eftet denna rundfrågning tog jag mig hem till pörtet för att iordningsställa enkätens essenser.

Öppnade så min Gmail och fann ett brev från en läsare:

Bäste Hr Mongolid!

Jag har med stigande förvåning läst Era blogginlägg angående spritproblematiken i vår kommun. Att tre östersjöfärjor per år kajkar ur och faller till botten med alkodöd låter ju helt barockt. Än värre är det att läsa Ert etterspe över politikerna som inte bemäktigar sig med att lösa problemet - eller angripa det.

Nu till saken - vad vill du själv göra, din självgoda mespropp?

R. S. - Hisingen


Givetvis har jag några idéer under temat "King for a day" - återkommer med dem då jag samlat sinnesro nog för att hantera min rådande verklighet - mössa på!

lördag, september 09, 2006

Röva...


Inte vackert

Beta-blockerad

Har alltså switchat över till "nya" Blogger.


Jag är inte Timell på det här heller...även om jag inte är på samma microcefala idiotnivå som med hammare, spik och hobbysnickring.


Märkte att jag tappat förmågan att blogga med mobilen... det skall visst gå senare.


Ser om jag kan få upp en anskrämlig bild från Röva.... f'låt...Röda Sten från tidigare idag.
"Me, my ass, and the rest of the family"


Dags att njuta


Var det någon som påstod att sommaren tagit time out? Min k800 jobbar på och fångar stunden

Lördagsfråga

Abortfrågan är alltid livligt diskuterad...du kan varaför och emot..ofta med olika beveklsegrunder eller argument för abortens bevarande.

Frågan är dock om inte nedanstående analys spräcker det mesta....