torsdag, augusti 31, 2006

Facit Lasse?

Samma dag som "jag och många med mig" utgjuter vårt politikerförakt och med darrande näsvingar och brösttoner rackar ner på den usle Lars D.... då slås jag av en tanke som får mig att bli kall, eftertänksam och komma i stillhet.

I dagens Aftonsnatter läser jag hur dåligt mannen mår... då hjälper de dryga 40 lax efter skatt som han kan stoppa i fickan den 25:e varje månad.

Tidningen spekulerar i en lång sjukskrivning... själv är jag förundrad över hur "mannne som vet allt" (han har visst det smeknamnet) har så dålig ordning på sig själv...eller om hantäcker upp för någon... sanningen...hur den än ser ut... mår bättre av att komma fram - för allas skull.

Det kanske trots allt är så att denne oförvitlige statstjänsteman... och politiker av någon anledning får klä skott för någon annans tillkortakommanden. Time will tell...eller vill lir det en vift i vinden som glöms bort... och om ett år är Lasse D på banan igen och ingen bryr sig..?


There's something rotten in Denmark... and in Sweden as well

Unika affischer

Det kommer mera....



Hemplockad från www.kvadd.net

Jag har inga som helst tveksamheter kring partiets avsikter... men ryggar för otydligheten, bristen på kunskap och den mediala hypen... hur det kan komma sig att silikonet kan föra en människa så här långt...

onsdag, augusti 30, 2006

Grälsjukt och Lasse D

Såg på TV i morse (Rapport kl 06:36) att denna dag var den mest grälsjuka dagen på året.

Brittiska forskare har sett att 30 aug är den mest bittra i hemmet. Skall det slå gnistor mellan makar, par o sambos var det tydligen idag...

Orsak - sommaren är över... höstmörkret kommer... frustration över uteblivna förväntningar hopar sig och ångeststocken på sinnessaldot tickar in.

Botemedel - se tidigare post om Dynamisk meditation. Bjud en hemlös på några rikskuponger. Överraska din käresta med blommor. Sjung högt på bussen eller handla på Kosum Landala och få utlopp för dina agressioner utanför hemmets väggar. En genomlyssning av Highway 61 Revisited är också balsam för själen....


En som snart vandrar längs Desolation Row är kansli-Lasse som inte har ordning på mobiler, passerkort eller någonting alls. Annandag jul 2004 är förmodligen en dag han vill radera ur sin kalender.

Det smärtar alltid lika hårt då "redbara män i statlig förvaltning" slingrar sig och ljuger, förnekar ....och klarar sig vidare med det. Skulle inte alls bli förvånad om Lasse får nån göttig landshövdingebostad att pynta med inom en snar framtid.

tisdag, augusti 29, 2006

Möjliggörarnas marknad

Från GP klipper jag följande....


Nytt missbrukarcafé i Mölndal

Svenska kyrkan i Mölndal startar en fristad för alkoholister och andra missbrukare. Meningen är att man ska kunna få fika, värme och medmänsklighet i det öppna caféet.
- Vi kommer inte att ha några krav på nykterhet, alla är välkomna som de är, säger Nils Aronsson på Bifrostkyrkan till Västekot.


- Man ska få komma hit och få kärlek och förhoppningsvis kan kanske en och annan komma på bättre tankar kring sitt liv, säger han.Verksamheten, som bedrivs i en lokal på Broplatsen, bekostas av Svenska kyrkan genom bidrag, kollekt och insamlingar, men Mölndals stad har också bidragit med 500 000 kronor."

Stiligt... en halv mille rakt ut i ett moras av mänsklig misär som bara underhålls och fortlevs. Om Svenska kyrkan vill idka möjliggörande i förhoppningom att en missbruakre i en kravlös miljö skall komma till insikt - fine... men när skattepengar skall var med och understödja en sådan verksamhet kommer min sinnesro i gung.

Samtidigt - den summankunde ha gett 8 motiverade alkoholister behandling... men där har Mölndals kommun tydligen andra prioriteringordningar... tragiskt.

Going for the one

Det här är ett av de lyckligaste album jag äger. Lycklig blir jag då jag lyssnar på samtliga spår. Jon Andersons röst är klar som en fjällbäck. Skivomslaget tyckte jag så mycket om att jag fällde ut det (då blev det tre i bredd) och fäste upp det på väggen i min vindslägenhet på Sunnerödsvägen 5, Uddevalla city.


"Var la jag mina kläder?"

Ett av de få album som jag endast förknippar med det musikaliska innehållet - och inte till några speciella skov i livet....men allra mest handlar det om vinterkvällana i vindskupan där jag med min röda telefon, det bullrande kylskåpet och min säng utan ben hade att altare med stereon som ikon och då - två Prippsbackar med vinyl.

För två-tre år sedan köpte jag tillbaka den här skivan på CD. Lyckat o remastrat njuter jag av "Awaken" Episkt klockar den in på 15:38.

Musiken gör mig lycklig än idag och att cykla söderut under en höstig dag med det här alstrat i mp3:an får ner mig i själslig brygga.... Rebirth!

måndag, augusti 28, 2006

Lisitg, falsk o stark....

Saxat från Aftonbladet... situationen är lika aktuell iSverige, utifrån ländernas konsumtionsmönster

Bakfylla på jobbet kostar miljarder

Fyra av tio är bakfulla på jobbet och har problem med att genomföra sina arbetsuppgifter. En av tio går inte till jobbet alls dagen efter. Det är en undersökningen bland 2000 norrmän som som visar på bakfyllans påverkan på arbetet. - Det är välkänt att missbruk koster företagen stora pengar. Måndagsfrånvaron är ett välkänt fenomen, säger Svenskt Näringsliv till aftonbladet.se.

Omställningsprocess...

Just den här tiden på året... slutet av aug... och sedan far det vidare mot mitten av oktober är jag som mest lågsint och neandertahlmässigt lågpannad i mitt humör... turligt nog har jag haft en underbar helg...förutom vädret, då.

"The sky is crying" - Dagens låt med Stevie Ray Vaughn

Att se ut och konstatera hur sommarens alla dofter regnar bort, förmultningsprocessen i lövverk o annat påbörjas gör mig lika gråmulen i sinnet som himlens färg denna dag. Ett i-landsproblem kan tyckas. Förmodligen kommer gårdagens frigörande andning samt ett pass med PT i eftemiddag att lyfta mig o mina mungipor




Borde vara jag... men är det inte...


Piggar upp mig med ett ljust skivminne - som du kan ta del av imorgon... under tiden cocoonar jag i svårmod och anfäktas lätt av insikten att leva i en klimatzon som inte passar mig.

söndag, augusti 27, 2006

Det Timell gör lika fort som en gris blinkar...

...är ett projekt som tagit mig en dryg månad... och det är ännu inte i hamn.

När jag umgås med män i mörk rock som står bakom en disk i en affär som säjer reglar, pärlspånt, läkt, beslag, krok, bult, dyckert, plugg, brickor, rör, tänger, och sånt som du och jag kallar, brädor, skuvar o muttrar, hammare o spik - då uppstår det kommunikationsbrister.

Trots att jag varit radhusägare och lagt golv, hängt tapet, snickrat panel och staket blir allt så konstigt i alla fall....


Äntligen på plats... med rätt plugg...

Det här högskåpet som jag skruvat upp i badrummet har vållat mig oerhörd ångest eftersom att borrning i kakel som dessutom sitter uppkletad på en vägg vars material jag icke känner (gipsskvia? spånplatta? betongvägg?) Oooooooorooolig blir jag då och skyndar till fackhandeln med löddrig snickariver i blicken.

Kommer hem med goda råd och några pluggs.... tar fram slagborren från Tyskland (tyskar är bra på verktyg...och sjukvårdsartiklar) och med darrande hand angriper jag kalet med ett stålborr med dimensionen 8 mm. Gött! Kalet håller och hålen sitter där dom skall. Dags att plugga upp. Dubbeljämmer... hålen är för små...dessutom ser jag på en som dä Jehovas Vittnens-teckning på pappfliken till pluggsen att det verkar vara ett speciellt verkyg som skall användas i dockningsprocessen mellan plugg o vägg.

Min sinnesro är nu som bortblåst och jag får lugna ner mig genom att lyssna på Pink Floyd en stund...sådärja....åter till hanterverkarnäringen.

I min kvarvarnade stress tar jag i milt raseri och driver in två betongplugg genom hålen och skruvar upp eländet i två vinkeljärn. Fäster också ett undertill för ordningens skull.

På jobbet nästa dag bräker jag och skroderar över hur snitsigt jag löst mina uppborrningsproblem ..men förstår samtidigt, då jag pratat med några auktoriteter på området att mitt högskåp inom kort kommer att dö sotdöden och dra med sig både handfat och WC-stol i fallet. 30 kg skåp med två mes-skruvar och en kakelplatta som enda stadga... nja, Nemo..du bör nog skruva ner skåpet.

Har du kommit så här långt och ännu orkar läsa... så kan jag tala om att samtalet med Kindstrands Järn blev ett maktövertagande när dom insåg att deras plugg var felmärkta. Jag skulle haft 10 mm borr...och det där verktyget som fanns avbildat behövdes inte alls.

Den Sverker som bor i mig tog över och igår var jag där... och jag fick nya pluggs gratis.. jag fick låna det verktyg jag behövde... i ren pur konsumnentglädje köpte jag en stjärnskruvmejsel för 98:-

Nu är skåpet uppe! Endast en liten justering i underkant krävs...det kommer jag förmodligen lägga några timmar på senare i veckan som kommer... (två skruvar skall fästas upp, en i skåpets undersida - en i kakelväggen) Under tiden har Timell förmodligen byggt en bastu, sågat itu ett badrum och fernissat en veranda. Guess why I hate him... ;-)

lördag, augusti 26, 2006

Jankan hämnas?

Låg o såsade i bingen i morse... zappade fram TV4:s Godmorgonsoffa - saturday edition.

Jankan leder det hela och spänner sina tekoppsögon i mina yrvakna...

Här skall snackas censur på film... och beroenden. Dessa två ämnen ligger mig nära...så jag beslutar mig för att hänga på...Lisa Ekdahl skall komma och gnälla fram en ballad... ja.. o så blir det lite reklam, ATG och någon kock kommer in o spiller sås... men programmet verkar lyckligt befriat från hobbysnickrande och vuxenpyssel... (skall behandla detta i en alldeles egen bloggpost...håller nämligen på att gå överstyr pga ett badrumsskåp på 179 x 40 x 19 cm som inte vill vara kontant med mig...)

Nåväl.. jag börja spana.. och Jankan grillar Gunnel Arrbäck, Ronny Svensson o DanielFridell om censurens vara eller inte vara...skall vi klippa i filmer? Skall det finnas åldersgräns?

Som illustration till det här kommer Jankan in och påar ett klipp...och det visar sig inte vara vilket som helst - "Sökarna" och den sekvens där ett av filmens praktarsels, som spelas av Torsten Flinck, blir överkörd av en långtradare... i scenen får man se Torsten med dödsångesten lysande i ögonen få typ 30 ton lastbil i fejjan...

Jankan o Torsten var en gång ett par...och de har barn ihop... jag kan inte låta bli och undra vem som tänkte...hur dom tänkte...och om någon tänkt innan just DET klippet valdes...


"Bitter? Inte jag....."

fredag, augusti 25, 2006

"a dream, about the king of Sweden..:"

Citatet kommer från "Minnie the Moucher" som Cab Calloway sjöng ..bl a i den film jag sett flest gånger - "Blues Brothers".

Men... nu var det min tur...efter många långa drömmar och uthälld fisk, bortglömda kuster och...ja...Carola...så har jag drabbats att Knugen.


"Jo, det var en ganska kul pryl...otroligt kul med baseball..egentligen..."

Scenario: Jag är åter i kanslipyjamas (militär daglig dräkt) och medverkar på något cerimoniellt o tungsamt...typ förbandsnedläggelse.

Vid middagen skall Carl XVI Gustav komma och lattja till det.

Jag sitter bordsplacerad mittemot Rapports politiske reporter K G Bergström. Denne man räcker mig ett basebollträ och ber mig "göra något skoj när kungen kommer".

Kungen närmar sig bordet och jag frontar med basebollklubban och kör upp den i grenen på kungen och jiddrar lite med slagträt...inga slag...bara lite löjligt killtrams...ja.. Kungen skrattar och bökar tillbaka lite o putjazzar med skrevet... K G Bergström har en monitor på golvet och ser vad som läggs ut i TV. "Det blev bra" säger han när kungen gått vidare... "men det var inte så många som tittade."

Kl 05:42 åter i verkligheten ser jag ut mot Kapellplatsen och inser att jag ännu inte fått mina 15 minuter....

torsdag, augusti 24, 2006

Dire Straits

Björn B var lång, hade en blå amazon och levde för motorer och...tja, vad vet jag... men han körde från Uddevalla till Östersund på vintervägar i racerfart. Jag var rädd och lyssnade på Jethro Tull i bilen. En Clarionstereo som låg lös i handsfacket. Earth, Wind & Fire poppade oxå ut i systemet. Så varemere...

Framme i Östersund landade vi mitt i natten hos Björns syster. Hennes man sa: "Det ser ut som om ni behöver lite "Dire Straits". Jag fattade nada... och det som smög sig ur högtalarna där i vinternatten gjorde mig bara nervös. Bob Dylan in a coma..liksom

Anledningen till besöket i östersund var en pre-vinterutbildning som vi nykäckta överfurier käckt skulle anamma i Sälenfjällen.. och då åasade det bra med ensväng runt Östersund. Björn skulle träffa släkt - och jag skulle träffa politiska vänner.



"Let's go down to the waterline...."

Senare det året var jag som vanligt i Grekland och spelade Allan. Det här var "året innan Coma" och jag hade egna kasetter och en annan gitarr med mig. En gammal fin Levin-gura som jag förstörde resonansen i genom att måla en blågul flagga på den....över hela locket. 4-5 lager med servalack...

Någonstans på den resan fick jag åter höra Dire Straits och nu funkade det bättre... i november det året spelade dom på Scandinavium... och jag var där. Coma oxå. Vi hade åkt mer tidigare på dagen för att jag behövde köpa en ny gitarr...den förra...alltså inte den med flaggan... utan en annan nyare, finare och en mycket kär ägodel hade blivit överkörd...då jag i ett anfall av trötthet "gömt" den under en bil för "hämta den sen"... Smartass! Kan tillägga att min promillehalt i det läget var sådan att jag stövlade omkring i Uddevalla city och lekte Quasimodo.
Alltnog... Coma o jag fick bo hos Rediar i Gårda. Reider var politisk och smart...läste teknisk fysik på Chalmers och skulle oxå på konsert.


Inköpt 1979 - still working

Vi fick bo hos honom...men med min nya gitarr var allt så crazy...för det var en Ovation-kopia från MUG med ett satans ös i. Vi spelade och spelade och konserten skulle börja. Vi fick en nyckel för att låsa lägenheten... men av någon konstig anledning fick jag upp fel nyckel när vi skulle gå...så vi kom inte ut. Vi var innelåsta och Knopfler stod och smätte på en gitarrhals endast en kilometer bort i sydvästlig riktning.

Utan att tveka slog vi sönder ytterdörrens ruta....klättrade ut och förbannade denne Reidar som gett oss fel nyckel. Framme på Scandinavium hötte jag med nyckeln i nypan och smädade honom..."och du tror att du har alla hästar hemma... " "Det där är inte min nyckel"...sa Reidar tvärsäkert. Efter ytterligare grävande i byxfickan fick jag up en annan nyckel - Reidars. Jag hade försökt använda reservnyckeln till min egen lägenhet i fel dörr...Ridå...för mig... och ridå upp för Sultans of Swing.

Konserten blev ingen höjdare kan jag tala om...och efterspelet hamnade på Bröderna Marx-nivå. Jag beordrades att förstärka skalskyddet i Reidars lägenhet så jag for tillbaka efter konserten och saxade till en bit kartong. Full och arg satt jag och mekkade med detta och såg för mitt inre hur konsertgänget hoppade omkring på nån krog i centrala Gbg.... Tillslut fick jag ordning på nån sorts provisorisk skiva som jag tröck in i hålet där glasrutan suttit. Och av någon anledning somjag än idag inte förstått...så petade jag in Reidars nyckel i hans brevinkast...

Ute på stan fick jag inte kontakt med Reidar, Coma o dom andra... men det löste sig till slut. Dagen därpå när vi vaknade skulle dörren återställas i ursprungligt skick. Coma o jag daskade upp plånböckerna och pyntade en råglasruta som Reidar (teknsik fysik) hade mätt ut. Vi besökte oxå Bengans i Majorna som då låg i hörnet Kaptensgatan/Allmänna vägen (dit jag själv flyttade fast två trappor upp 12 år senare...men det kunde jag ju inte veta då.

Reidars mått var inte stabila - rutan var för liten i förhållande till dörrhålet....hans ropplems tyckte vi... stuvade in våra gosskroppar i min VW 1302S och fräste iväg med boxermotorn ivrigt hamrande i bakluckan...

Numera är det sällan jag lyssnar på den här gruppen - bostadsrättsmuzak ligger inte riktigt i linje med min smak av idag...

onsdag, augusti 23, 2006

The Specials

Yo! Go... ungefär som att bli drabbad av något du aldrig hört... men bara tokälskar på mindre än 30 sek. Så var det den där sommaren på Corfu då Benga Coma o jag damp ner i sanden på Pelekas beach.

En sen kväll på en av strandbarerna, som 1980 var mycket spartanska, stod en svart man som sedermera la beslag på Comas yllestickade orangegröna mössa med tofs...genomborrade den med gissningsvis 47 souvlakispett och gungade runt med den i baktakt på stranden...jo, han...den mannen hade en fet skivlåda med vinyl i bagaget från East End, London och rostade bland annat SKA-music...och vi som ängsligt tassat runt i Uddevalla och dittills inte förstått någonting av världen blev mycket häpna.

Skall du upptäcka musik - så får du göra det på egen hand om du inte har framsynta föräldrar så du får saker o ting under Pampersåldern. Mina (()(()()()() var defta på musik och gillade på sin höjd Simon & Garfunkel. Comas ()(()()( tror jag var med lagda åt finsk tango och Taube.

Så där stod vi och studsade ... och SKA-musiken lyfte våra själar och SKA blandades med Lipps Inc. "Funky Town" och det var också nåt av böja ner sig över...

I den vevan intog några bröder från Uddevalla scenen och joinade oss i ett veckolångt "gresaparty" på stranden... Oj...oj...oj...




Själva skivan i baktakt är ett monster av "fast & furious" med uppkäftiga texter om att ge fan i att växa upp... messa med polisen... vara ett allmänt ägg i största allmänhet. Lyrik som passade en halvhämmad militär från norra Västkusten där och då. Vid hemkomst och rening införskaffade jag i snabb följd The Selector, The Beat, The Police, Madness och lite annat jox från den sommaren.

Dire Straits-eran var över för den här gången.. och deras debutskiva och tillhörande hyss kommer att beskrivas utförligt i ett kommande inlägg. Watch out! Med mjukgitarr kommer mycket bullshit!

tisdag, augusti 22, 2006

Too much - too young

The Specials - Too Much Too Young

SKA - så elektriskt och galet neurotiskt. Fanatisk partymusik. Enjoy!



Historien bakom och ett skivtips i sammanhanget "Top 25 album" kommer inom kort...typ annan dag...i väntan på det...lyssna och tokdansa. 1:59 orkar alla

måndag, augusti 21, 2006

Att transformera sitt liv...

...kan innebära att inneboende oro, ångest och smärtor jag bär på behöver transformeras, kanaliseras och komma ut

Det är min vision och strävan att i Göteborg tillhandahålla klasser i dynamisk meditation. Kanske på något framsynt gym som istället för tidiga spinningklasser kan ge detta alternativ. Samtidigt som det är en bra övning för själsligt välbefinnande är det också en god fysisk träning. Glöm alla föreställningar om att meditation enbart är lotusställning med slutna ögon och stillhet.

Men... OK det funkar hemma oxå...även om du har grannar Köp skivan - den finns även på Näckrosens bokhandel i Gbg - ladda över till mp3 och använd pluggar och en stor kudde.

söndag, augusti 20, 2006

Bara stillhet


Att komma i ro med sig själv en tidig morgon blott 2 mil från Sth city är stort. Tacksamhet över att finnas med och uppleva med alla sinnen vidgade utan kemisk design är gråtmilt överväldigande.

lördag, augusti 19, 2006

Resa från ... eller till ?


Igår var det sommar. Idag känns det höst. Hade hellre legat kvar i sängvärmen än att rida ' kryss fleratusen' till Sth.

fredag, augusti 18, 2006

Ännu mera sommar


Idag - påklätt och i sällskap med världens bästa döttrar alla kategorier. Amundön är alltid rätt.

Poetic Champions Compose

Mr Morrison är en knepig mupp som verkar vara något av det mest introverta som knallar omkring på Irland. Hans konserter är ett skämt i fråga om mellansnack och show...men när han får liv i musiken - då... då är det ståpäls. Tror jag sett honom 7-8 gånger sedan första mötet på Roskilde -87. Aldrig dålig...men ojämn.

På skiva är han som bäst på albumet här nedan som släpptes 1987. Under perioden 1985-93 tycker jag att mannen klämt ur sig sitt bästa. OK - Moondance från 1970 och Tupelo Honey är godbitar dom oxå. En sanslöst bra Van Morrisonsamling är The Philosopher's stone
som består av "sånt som blev över"... ofattbart...det är så göööörbra.



"Skall du ha bonk, eller...?" Van the Man flirtar inte i onödan

Van är bäst på hösten och vintern, tycker jag. Det finns ett vemod även i det muntra. Fan, karln verka ohappy för det mesta. Candy Dulfer som blåst sax i hans band berättar att han har världens oflyt när han rör sig i diverse miljöer, folk spiller sås på honom, han missar bussen eller glömmer en gitarr nånstans... Det får vara hur det vill med det.

Kanhända lite patetisk...men den här mannens musik kommer jag ha nära till - resten av livet. Han fackar in under begreppet husgud. Nästa musiknedslag kommer innebära att ännu en luftas i bloggskenet

torsdag, augusti 17, 2006

Sommar ännu:)



Med foten i luften njuter jag ännu en dag på Saltholmen


Asså...det här är bloggat med min vassa k800i från Mr Sonny Eriksson...attans hyvens grabb som kan stoppa in så mycket boytoyjox i en o samma lilla pryl...bara shit att det där minneskortet på 1 gb skall vara slut överallt...

Pigs in Cyberspace

Rita grisar - säger tydligen mer om dig än du vet att du tror. Rita en gris HÄR
- innan du ser vad facit säger om din gris - för det kommer under min grisbild...

Här är mitt grisobjekt - och vad det står för....






Toward the middle, you are a realist. Hmmm..realist - jo, det köper jag

Facing front, you are direct, enjoy playing devil's advocate and neither fear nor avoid discussions. Det var som... jodå...det kan jag ställa upp på

With few details, you are emotional and naive, they care little for details and are a risk-taker.
Kan stämma att jag är känslosam och naiv i många fall... men lika ofta är jag nog petig


With 4 legs showing, you are secure, stubborn, and stick to ideals. Gtfooh!

The size of the ears indicates how good a listener you are.The bigger the better. You drew medium sized ears, you are a good listener. Ja, ja, ja...

The length of the tail indicates the quality of your sex life. And again more is better! You drew medium sized tail. Det där få stå för sig själv...

onsdag, augusti 16, 2006

In the air tonight...

Booing - boooing - booing... som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig... Det är El_Pedro som fiffat till ett studsmattekort och photoshoppat bort lite gotländsk bakgrund.

All jämförelse med andra hoppare som förr klippte häck o ribba men som höjer sig på annat numera går fetbort. Jag studsar bara lycklig. Hög på endorfin och kärlek. För kär, det är jag i min S... och det är det bästa!




Att studsa är att leva...

tisdag, augusti 15, 2006

Girighet

Byta bank - omgående....det skall jag göra...


Märker att jag har reaktion som en dinosaurie - visste det men den här synen fick mig att må illa... riktigt illa. Nordea - G-O-A-N f#%& yourself!

måndag, augusti 14, 2006

Nevermind

Nirvana förstod jag mig inte på alls då dom slog igenom. Det var först i samband med att Curt sköt huvvet av sig som jag började lyssna på allvar... innan dess hörde jag på radion i bilen på väg till ett träningspass i Skatås hur han tagit en överdos och vaknat i sjuksängen. Då ville han ha en jordgubbsmilkshake. Ett bättre val än en hagelbössa.

Det verkar som om många artister behöver plågas och ridas av demoner för att göra stor konst. Synd. "It's better to burn out, than to fade away".

Några styr upp sig på vägen... såg bl a prgrammet om Caj igår. Missa inte reprisen den 20 augusti kl 14:15. Den ger kanske inte så många svar - men den skildrar en alkoholists vardag. En vardag som inte behöver innebära ett liv på parkbänken, men ett liv som innehåller oerhört mycket svek mot sin omgivning...på grund av att EN öl är för mycket och TIO är på tok för lite.

Åter till Seattle och Curt...för det var Curt som var Nirvna även om Dave Grohl har gjort mycket bra de tio senaste åren.







Jag slås återigen...varje gång jag lyssnar på den här skivan.... av vilken exposivitet den har och det är märkligt hur aktuell och vredgad den känns. Den fångar nån sorts beständig tidsanda. Kanske handlar det om vanlig mänsklig frustration över livet i största allmänhet. Eller... för mig är den full av liv...

Skall jag tipsa om ett Nirvanaalbum som är en bättre odyssé över gruppen produktion är nog den svarta samlingen bäst, fast där är inte deras version av Leadbellys "Where did you sleep last night" med.

G-O-A-N och S-M-E-E

Fick ett dunderklipp från min flitigaste skojmailsleverantör... Supergadden.

Kan bara inte undanhålla - utan fetar upp hela klippet från en tidning Down Under...sen får du som läsare klicka upp, zooma och läsa med förstoringslas om det behövs... jag kan bara garantera att det är värt det...och jag skulle tro att de morgonkäcka gossarna i Morrongänget skulle blivit svarslösa i en sån här situation


söndag, augusti 13, 2006

Golf - campingliv för Särösåssiteten

Har spanat in Stefan & Christers reklam för Aktuell Optik nu... och jag måste ge ett erkännande till Reklambyrån - mixen "folklig fishumor" och "de besuttnas maskerad".

Mikebike var brun i ögat på den reklamen och jag hade inte själv sett den... gav bngn kommentaren på hanses blogg om att reklamen kanske riktade sig till typ...campingfolk... min spaning kring det här handlar om - golfen för överklassen är vad campingliv är för den större menigheten.

I sin mest perverterade form handlar det om de som campar sig runt i Sverige och annorstädes med bara ett för ögonen - spela golf.

Precis som du kan känna igen en ledig campare, eller för den del någon av de som idkar den märliga "sporten" orientering på att något dysert och villfaret i blicken så fort de kommer in i en stadskärna....lika främmande ter sig en golfare i stadsmiljö...eller varsomhelst förresten.

Kvinna: knickers, rosa quiltad väst och den obligatoriska skärmen (baseballkeps utan hätta). På den står det ofta snirkligt skivet Teiteleist eller någ annat svåruttalbart och oerhört golfmärkvärdigt.

Man: grabbigt, rutigt, tröjigt, en handske som sticker ut ut nån dockersficka, skor med fransar. Pegvärmare och mystiska små handdukar för alla sorters ändamål

Dom håller ihop också. Precis som camparna så är dom hookade och bildar klaner där dom yttre attributen förenar istället för att söka sig till den andliga dimension som jag kan tänka mig att en golfrunda i jeansshorts, pannband och ett Iron Maiden-linne kan utgöra.

Jag hånar alltså inte golf som sport eller företeelse - även om jag ännu inte förstår varför Laura Davies skall feta in 34 mille på banken varje år medan exempelvis Sanna Kallur -tränad o snabb bara kommer upp i en skärv av det.

Ikväll ger jag mig hän åt Caj i SVT2 kl 22:35 och följer honom och hans demoner då han fajtas med sin alkoholism.

lördag, augusti 12, 2006

The Perssons...

Mikebike gjorde en "Lika-som-bär" mellan Stefans videofarsa och HSB.

Nu är det min tur.


Båda heter Persson..men STAVAR olika

Otroligt

Sjukamp för rastlösa själar...

Micke Kryss har haft idér om hur ett EM skall skötas och grenar som saknas. Inspirerad av detta lämnade jag en comment som bara skenade iväg.

Sjukamp håller på i två dagar, poängberäkning som ingen fixar hålla reda på m m.. Jag menar... varför skall Klüft vet Dyft och Junis Barbershop med hopp stäva runt och änglas - nehe..fort skall det gå. Dom får tid för annat...odla resan i sina egna inre rum och fokusera på andliga grundprinciper. På det hela taget kan idrottsarenan bli en global myshög av god gemenskap.

så här tänkte jag...

Sjukamp... i en följd.

Starta och sprinta iväg 200 m...och stöt sedan kula, men stöt NER ribban i höjdhoppet från tio meters håll så att den ramlar så långt som möjligt in i länghoppsgropen... få försök... du vinner tid. I flykten... greppa ett spjut och vifta iväg det... Nu så... bara två grenar kvar... Bra... hoppa 100 m häck och avsluta med ytterligare två varv - 800m alltså... Först i mål vinner, vid lika målgång - kolla hur långt ribban kom i gropen.

Ikväll kommer jag kanske kolla på Minnenas Televsion och sen melodischlagerfestivalfinalen från 1984 där min gamle kömpis (jo, vi säger så ibland...kömpis) Lewing iförd vita handskar sjunger Tjuvarnas natt. Lewing vann inte . Det gjorde de dansande deoderanterna Herreys...som f ö hade gångaren Bosse Gustafsoon som manager... så var den cirkeln sluten

fredag, augusti 11, 2006

Eat a Peach

Duane Allman var en jävel på gitarr och hade massa andra hyss för sig. "A southern man" var han hursomhelst. En dag när han var ute och chillade bike kom en långtadare full med persikor ivägen. Gregg Allman fick fortsätta det smutsiga jobbet som ledare för ett sydstatsrockband. Om bandets historia i lättversion kan du läsa om här

Jaha.. hur kom då den här skivan med som en bland mina 25-top-album of the years?

Har sagt det förut...säger det igen; i den här drösen finns inte bara bra musik - det finns minnen oxå.
När det gäller Eat a Peach så tyckte jag det var så häftigt omslag att jag limmade upp det på dörren till mitt tonårsrum.



En persika för alla tider....

Jag var så gott fascinerad av att EN låt kunde klocka in på dryga 33 minuter... bara det var stort. Sån var jag... ju längre...ju häftigare. Det var väl därför jag nåt år senare gled in på Art Rock och progressive...kallade Tangerine Dream för kättare då dom gjorde spår på under 10 minuter bl a...

Idag är sydstatsrock ett hyfsat passerat kapitel för mig...men bara nästan... swampnerven ligger och lurar, det är nära till sydstatsbluesn... och så är det påt' igen.

Nästa musikresa kommer för en gångs skull att hantera lite nutid... 90-tal iaf.

Redigerat 09:02...då jag upptäcker att min egentliga nedteckning av bloggposten skedde 23:00 igår...en tid då jag skall sova...

torsdag, augusti 10, 2006

CSNY - De´jà vu

Totte Wallin ( med bla annat kulthiten "Morgonpasset" och det famösa albumet "Kanotsyndromet" från 1980) hade nåt sommarprogram eller nåt nån gång.. och menade då att introt till "Carry on" som stampar igång det här underverket av Folk-Pop-Rock i dyningarna kring Woodstock blästrar din själ...löövar o svär.

Min popige kusin MW i Sthlm, Huddinge hade jag uppåtögon på när han hade koll på musik som jag inte visste något om.

Jag har tidigare skrivit om Atom Heart Mother - mitt första album. I Sth julen 75/76 kom jag att nypa till mig tre records på ett bräde. Deja Vu var en av dom...



Sepiagubbs

Sedan kom mycket musik att kretsa kring Neil Young och Stephen Stills. David Crosby seglade båt och gick på freebasin' i FLA och var inte särskilt kontaktbar och Graham Nash har jag aldrig förstått vad han kan göra på egen hand... men han sjunger bra.

Prof Coma (då bara Coma ) o jag bildade t o m ett coverband som hette Deja vu..mindre fyndigt.. men iaf. Vi gjorde tre spelningar innan hela projektet självdog och Coma flyttade till Lappkärrsberget i Sthlm och gnodde svamp och kokade blad. Tänk om VIM hade funnits då... "VIM - glänser utan att repa" schysst motto för det sunkiga band som vi ändå var. Skulle bl a tjäna grovt med flis (in your dreams...) och tog med oss gitarrerna på vår första och enda gemensamma resa utanför Sverige. Tågluff -80... Berzerkmetoder och retorisk ölkonsumtion genom det tyska högspänningssystemets alla vindlingar... en annan historia. Men likafullt yster spelglädje och vi lyckades faktiskt överträffa oss själva i några goda stunder.

Åter till det här albumet - det finns som en given hit i skivsamlingen och som bara måste spelas - helst på vintern. Det är murrigt, smärtsamt vackert och det gnisslar om elgitarrerna som om någon långsamt kastreras med en slö skridsko...

onsdag, augusti 09, 2006

Tysk Pappavits

Fiskade upp ett guldkorn i "släpp-ut-mig" nivå från TV-sportens sändningar...

Gais-Åke: "Hur många göteborgare bor det i Tyskland?"

Den inreste turisten: "????? Wtf?"

Gais-Åke: "Göööör-many"


Blubb - blubb....

Bloggpicnic

För en tid sedan blev jag inbjuden till en bloggpicnic IRL...sas.

Scary... såg oxå att Mamselamsen skulle iväg på Bloggparty. Ännu mera scary.

Vet inte om jag skulle vilja träffa någon bloggare IRL...det blir så konstigt. Alla föreställningar om hur någon skall vara, låta och bete sig kommer bort.

Det blir lite som "Mannen från Götet". Det är en sketch från "Lorry" där två par som träffats på Mallorca nu skall träffas i hemmiljö. Katastrofen uteblir inte . Det blir klyschigt, spänt och gojsigt.

Jag gillar mina bloggare som dom cyberspöken dom är... vet att jag för ngt år sedan då jag upptäckte Bloggfrossa och märkte att Mike o jag rörde runt i samma kvarter... Ahhh...föreslog att vi skulle ta lunch och utbyta otidigheter.

Håller mig i den del av bloggsfären som tillhör BA (Bloggers Anonymous) ;-)

Sedan - jag vet det... att jag går att hitta upp och sätta namn o bild på... sånt där kan vilket miffa som helst ta rätt på ändå... men det är bra för mig att inte vara helanonym. Det tvingar mig att stå för vad jag skriver och vara den jag är på riktigt... hela tiden.

Böcker att ha o mista

Skriver ju mest om musik... då det handlar om kulturella bessyrer i en o annan riktning - "En liten tant" (...som jag ständigt ligger i bakhasorna på...på Bloggtoppen, alltså) hakade jag på och började tänka efter själv... så det blev

En bok som förändrade ditt liv ?

JACK - av Ulf Lundell. Började tänka friare...yvigare och började revoltera...lite grann

Viktiga böcker i olika skeden av livet har t.ex. varit dessa:

- Garp och hans värld
- Hundra år av ensamhet
- Han som älskade livet (om van Gogh)
- Brott o Straff

En bok du läst mer än en gång?

Gentlemen - Klas Östergren

En bok du skulle vilja ha med på en öde ö?

Bröderna Kamarazov av Dostojevskij

En bok som fick dig att skratta?

Prosten Huuskonens bestialiska betjänt av Arto Paasilinna


En bok som fick dig att gråta?

"Tusen små bitar" James Frey

En bok du önskar hade skrivits?

Alkemisten - av Coelho...fast som en nutidsskíldring..lite mindre vacker och mer rakt på, typ "Den keffa liraren som drog till Bali och började surfa bland mongos"

En bok som inte borde skrivits?

Allt med dom som blir kända först... och som skriver sen... (OK...några få undantag)


En bok du just nu läser?

Skam - Karin Alvtegen


En bok du tänkt läsa?

Marcel Proust - På spaning efter den tid som flytt

tisdag, augusti 08, 2006

Kalaskula...

Jimmy säljer dildos, bygger kropp stöter kula och jobbar 16 timmar per dygn....när han inte tar upp verktygen ur snickarlådan.. och hamrar upp en vägg eller nåt på bästa Ernst Timellmanér.

Nu har han stött en rund mojäng i en rund ring och inte kommit så långt som dom andra biffarna. Dessutom fick han pissa efteråt... intaget eskalerade.

Pappa Nordin säger som svar på frågan: Har han alkoholproblem? (Aftonsnattret frågar)

- Inte vad jag vet i alla fall. Han tar bara en fylla då och då. Precis som alla andra.


Det verkar som om son o far inte kommunicerar så bra... iofs inte ovanligt mellan fäder o söner...
Jimmy själv säger: (i X-pressen)

"Jag fick ett återfall. "(Jimmy - återfall TAR man...)

Vidare...

"Jag är en alkoholiserad kulstötare på hobbynivå som lyckats ta sig till EM. Det är rätt bra, säger han och ler bakom de svarta solbrillorna." (Fan, så moget)

Och...

Tänker du söka hjälp för dina alkoholproblem?
- Jag har varit på behandling redan fram till i våras. Det gick rätt bra. Men jag har inte tid att gå på mer behandling för att det är mycket jobb. Egentligen behöver jag inte hjälp, jag mår bra nu.


Tjena... så talar en man utan insikt och mitt uppe i en aktiv sjukdom...tragiskt...

10 000-klubben

...brukar ha med flyg att göra.

Så icke här.

Min räknare står nu på 9946.

Hoppas trilla över och komma med i 10 000-bloggarklubben under dagen...eller nåt.

Shit, så fåningt.

Ännu fånigare skulle vara om nån läsare tar en screendump på 10 000 och mailar till mig för att då få ballonger och en trisslott.

En man och hans hälsa

Dubbeljämmer!

Idag har samtliga virus gått bananas på mig och besudlat min övre kroppshalva med samma hastighet som Jimmy Nordin gick från 0 till 3 promill.

Struttade iväg upp för Avenyn igår då jag checkat ut stämpelkortet och coolat ner frontlastaren (datorn) och begav mig så mot Kalaspuffarnas affär "Twins". Dessa båda enäggsgossar driver ett sorts 7-11 för Leffe Volvo och hanses käcka direktörspolare samt golf & seglingskravatterade stiffa upperlippsmedlöpare.

Nåväl... när det är 50-70% REA vågar sig en underdog ur den lägre tjänstemannasfären med känningar i ledarskapsbranchen dit för att ekipera upp sig på lite konferens- och mingelkits.

Skjortfyndet...med slips

Fyndade verkligen och var så helnöjd en man kan vara en sensommardag i augusti. I hörnet Arkivgatan/Geijersgatan ekade ett bekant skratt mellan husfasaderna som inte skulle vara där... det skall låta så på Konsum. Jodå.. en civilklädd Mogge i glatt samspråk med någon ur samma yrkeskår - förmodar jag.

Redan här började min hals få ett visst anfang avsträvhet och de senaste 12 timmarna har bara blivit värre.

För första gången har jag fått cancellera min PT-tid och jag kommer förmodligen tycka mycket synd om mig själv resten av dagen.

Återkommer då balansen infunnit sig och allt är så himla uppsida igen...

måndag, augusti 07, 2006

Gullejo - en schööön kille

Såg lite på TV4:s Nyhetsmorgon idag. Det göttiga radarparet Hagström/Guillou breder ut sig på Storans terass och kryssar fram mellan gäster, reklam, lite grillos och någon människa som skrivit en viktig bok.

Dessutom pågår juh KommunGörans största evenemang. "En folkfest där allt är gratis." Vi skall trivas och vara såååå goa som vi bara kan vara i Göteborg...

Jo, Toralf satt där. Toralf är general i EM. Han hade inga epolletter eller skit på axlarna men han såg lite räddhågsen ut då Gullejo sänkte blicken över sina farsfarsbågar och tittade under sin gråa lugg...undrade hur det kom sig att Israel var med i EM...det ligger ju inte i Europa precis.

Nu vet jag inte exakt hur svaret från Toralf föll... men det var ngt andtrutet om att "Israel ses ju mer som en del av Europa med hänsyn till umgänget med sina grannländer"

Gullejo forsatte fråga: "Du har inte funderat på att bli diplomat...? Så försiktigt uttrycker sig väl bara någon som inte har någon åsikt om någonting?"

Toralf bevarade inte den frågan - men såg inte ut som om han ville ha Gullejo som bästis...

Toralf...till vänster

Det såg t o m ut som om Toralf funderade på att göra en Guillou... alltså lämna i direktsändning vilket Jan gjorde i "Svepet" då Hr Crispinsson började fråga om Jan fick förhårdnader i grenen då det skulle snackas vapen... ja...så kanske han inte uttryckte det... men andemeningen flåsade av erotik-vapen- macho i samma andetag.


Skjutjärnet...

Heja Jan!!

söndag, augusti 06, 2006

EM-loppet - ett skandalarrangemang

Det är alltid bittert att konstatera det du redan vet. I mitt fall vet jag att mina förberedelser inför årets upplaga av EM-loppet bestått mer av glassätning, lättjefulla dagar vid vattnet och TV än det jag borde gjort - slitit asfalt. Sen tror jag oxå att Mikebikes hantering av Mr Needles spillt över från Hr Hoppetossa på mig...

Men ack, det var inte mycket att sätta emot i 27 graders värme och en knökad start...dessutom måste banan vart för lång på något vis. Inne på Ullevi fick vi springa 300 meter...skumt.

Skandalarrangemang - i vanlig ordning skall jag ha synpunkter på arrangemanget... två fesiga vätskekontroller och muggarna tog slut ungefär när hälften av löparna hade passerat. I desperation sågs svettiga spindelmän plocka upp nedtramapde smutsiga pappmuggar, några stoppade huvvet ner i baljorna med dricksvatten...som sedan andra intet ont anande drack ur.

Inne på Ullevi...stora..gigantiska Ullevi hade målet förlagts i 200m-kurvan. Resten av stadion låg öde. På den här lilla, lilla ytan skulle vi gå i mål, äta bananer, få medaljer, forslas ut...och allt bara kokade och stod still. Ingen kom någonstans. Löpare är nu ett förhållandevis tåligt släkte som ofta blir på gott humör av att sno runt en kvartsmara i en kokhet citykärna...så det utbröt inte någon panik... men tänk om detta varit en tysk liftkö...då hade vi sett funktionärskepsat tuggas till eftermiddagskaffet.





Men..nej...jag är inte bitter längre. Efter att ha kommit ut från arenan och pussats med S som oxå sprang, fått en banan och några nutribars var balansen återställd.


Tyskar förresten... har flera gånger undrat varför jag relaterar till dom med sarkastiska ordalag. Funderar vidare och återkommer när jag tänkt färdigt.

lördag, augusti 05, 2006

Exodus

...movement of Jah people. Genesis har jag avhandlat...och nu Exodus. Första o andra mosebok på latin...för den som vill veta eller bli påmind...men ändå så har Genesis och Exodus inte många gemensamma nämnare.

Reaggae visste jag inte alls vad det var innan sommaren -80. Prof Coma (som då bara kallades Coma) o jag var på tågluff. Mycket konstig resa. Rutt: Uddevalla-Fredrikshavn - Hamburg - Heidelberg - München - Paris! i tre timmar - Marseille - Ventimiglia (se vidare Arkitektens mage) där Brian Dennehy inpasserar i Italien och filmen tar sin början...nåväl.. - Milano - Brindisi - Corfu...mummel...mummel...mummel - Brindisi - Milano - Basel - Hamburg...och hem igen.

Alltnog - på Corfu träffade vi en tandläkarstudent från Sthlm. Han gillade jazztobak och Bob Marley...vi blev inskolade på musiken ialla fall. Sedan dess är jag hookad...men bara på sommaren. Det funkar illa med baktakt och lusekofta på ngt vis. Isdubb against rub-a-dub...ja, just det.


Exodus - Bob Marley & Wailers

"Exodus" är det album som är mig kärast jämte Live-dubblen "Babylon by Bus". Här kan du btw se "Jamming" från Babylon by Bus Något år senare hittade jag Black Uhuru och deras fosfor-reagge "Sinsemilla" är ett bräckaralbum som fortfarande får mig att tryckas bakåt i soffan. Kraften är förödande


Fosfor-reagge

Sedan är jag oxå reagge-taliban och menar att grupper som UB40 INTE spelar reagge. Lika lite som Metallica spelar gospels...


Nästa skivminne hamnar på nivån oljeblandad bensin och handlar om min knepiga vurm för....ehhh...sydstatsrock.

Idag löper jag EM-loppet och ser skyndsamt till att avlägsna mig från stadens centrala delar innan RÄKFROSSAN startar på avenyn...

fredag, augusti 04, 2006

Utsikt från kontoret


Livet som seriefigur kanske inte vore så tokigt. Så här bör det se ut med Tintins ögon från mitt kontor. K800i är fabulous... ta ett kort...lägg på "serieteckningseffekt" och vips... det är bara så grymt. Gillar oxå grafiken i seriestuket...

Blogg - för vem?

Gårdagskvällen kom att bli en stund av självrannsakan med benäget bistånd och speglingar.

Jag insåg att - från att skrivit blogg för min egen skull - alltmer övergått till att kolla kommentarer, lämna kommentarer på andra bloggar och surfa runt i största allmänhet.

Interaktion föder interaktion på något vis.

Det ursprungliga syftet med min blogg - att egentligen bara ha det som nån sorts egenterapi...eller vad som... börjar sakta spåra ur.

Så vill jag inte ha det... eller framförallt - jag vill inte känna stressen, pressen att prestera förtäffliga inlägg för att tillfredställa andras behov.

Min lediga tid vill jag ha till att fokusera på annat just nu..bloggandet skall för mig vara en bisyssla och inte något som upptar så stor del av min lediga tid.

Det behöver vara så nu.

Jag stänger av möjligheterna att kommentera, jag kommer heller inte att kommentera andras bloggar i samma utsträckning som förut.

Då jag har lätt för att bli gränslös i det jag gör tror jag det är klokt att dra ner och odla andra värden än cyberljus...

I'll be back...

torsdag, augusti 03, 2006

Far åt helvete....

Om Djävulen kommer på besök - finns det bra saker att säga;

- Snygg jacka, är det getskinn?

- Fan, vad det luktar bränt?

- Fy fan, du ser för jävlig ut...

- Stick o brinn

- Snygga skor, men konstigt bockstuk på pumpsen...

Tog just en test efter att ha varit inne och snurrat hos 6 & 7
Inget upplyftande... men det där med att jag är extremt lättjefull... det är nog sant.

"The wretched King Minos has decided your fate. His tale wraps around his body 2 times.
The sweet light no longer strikes against your eyes. Your shade has been banished to... the Second Level of Hell!


You have come to a place mute of all light, where the wind bellows as the sea does in a tempest. This is the realm where the lustful spend eternity. Here, sinners are blown around endlessly by the unforgiving winds of unquenchable desire as punishment for their transgressions. The infernal hurricane that never rests hurtles the spirits onward in its rapine, whirling them round, and smiting, it molests them. You have betrayed reason at the behest of your appetite for pleasure, and so here you are doomed to remain. Cleopatra and Helen of Troy are two that share in your fate.



The Dante's Inferno Test has banished you to the Second Level of Hell!
Here is how you matched up against all the levels:


LevelScore
Purgatory (Repenting Believers)Low
Level 1 - Limbo (Virtuous Non-Believers)Low
Level 2 (Lustful)Extreme
Level 3 (Gluttonous)Low
Level 4 (Prodigal and Avaricious)Low
Level 5 (Wrathful and Gloomy)Low
Level 6 - The City of Dis (Heretics)Low
Level 7 (Violent)High
Level 8- the Malebolge (Fraudulent, Malicious, Panderers)Very High
Level 9 - Cocytus (Treacherous)High



Take the Dante's Inferno Test

Morden i Midsumer

eller... Morden för insomning... vet inte, men jag går ner i mental spagat och bara ger upp när idyllen hemsöks av nån liten pruttig farbror eller ja... det kan vara vem som helst som inom loppet av tre dagar dräper lika många offer på grund av något bekymmersamt arv, någon fastighetstvist eller bortglömd relation.



Det pågår gärna nån liten utställning, byfest eller upperclassidrottstävling av nåt slag. Och det är alltid totalt omöjligt att lista ut vem mördaren är....

Skall börja jobba på en egen manusbank för vårt eget county - "Lustmord i Landala" eller "Massakern i Majorna"...."Hang them on Hisingen" finns redan om jag läst GP rätt det senaste året... Jag tänker då vända på allt, så att det bara är sunkmiljöer och ren skär galenskap hela vägen... och tittaren skall från ruta 1 första vem som är maniac... Min polis älskar vare sig opera, är inte fet. Inte heller lyssnar han på jazz och klär sig i eleganta rockar. Nej, min hjälte är inte ens polis - inte journalist, datahacker eller muskelkasett...nej-nej - en massageterapeut! Där har vi den perfekte brottslösaren... i sitt knådnade av mördaren... det är alltid så att mina mördare behöver massage efter sina illdåd - då knådas ledtrådar fram... pusselbit läggs till en annan infallsvinkel... jag tror stenhårt på den här idén. Hoppas SVT köper mitt manusutkast. Ja menar... kunde Solstollarna sälja in sin peddo-smörja på 80-talet, så kan jag med...

Nähä... ikväll satsar jag på "The kid stays in the picture" en helhjärtad sannskröna med Robert Evans som skroderar över sitt liv och sina grandiosa produktioner... det är underhållning på "våtdrömnivå" för en filmnerd som mig.



Såg förresten att Hr Ozons "Swimmingpool" kommer tisdag nästa vecka i SVT 2 - den har jag ännu inte sett...och skall omöjligt missa.



På lördag däremot, följer jag mainstreamen och ser Pirates of the Caribbean med Depp-gossen... jo, män i mascara kan vara häftigt...

onsdag, augusti 02, 2006

Evighet

Nemos h överarm

Så grymt - bara fota av med min nya k800i och skjuta iväg rakt in på bloggen. Mikebikes "El Ojo" har en ny korre i Landala... beware

Instabilt stuff

Idag är en odag. En orolig natt med febriga drömmar... och för första gången på hela sommaren har min övre magmun vaknat på fel sida... beror förmodligen på att Prof. Coma är i stan. Hans förra besök innebar två rör Inside Brus för att jag skulle bli lugn.

For those who try to hard...

Dessutom har jag blött näsblod. Sånt här bäddar för oro, irritation och missnöje. Under min cykeltur till jobbet hann jag därför med att få hang-ups på:

1. En kvinna med pilotbrillor. Med risk för att vara ett testosteronstinnt manssvin; kvinnor skall inte ha pilotbrillor. Det är lika fel som att män skulle ha röda kattbågar... om du frågar mig som stylichguru (vilket inte är tillförlitligt - läs hellre Syddans blogg...eller Modegrisens)

2. En man med bockskägg, ögonbrynspierce och fjantigt liten cykel utan broms. Har f ö inte fattat glajdarjonnar av märket Yosemite cruiser i svartvitt som finns på Biltema för 980:- spänn och bara har en växel... skall det softas på en cykel skall det göras rejält.

Parrots on tzhe Farrhads...lite tyskish


3. 7-eleven i hörnet Avenyn-Vasagatan har klent med frukt och ingen lättyoughurt. Dessutom har personalen ställt fram en liten plastmugg som det står "dricks" på... Hallå! För vad? OK om jag får nåt extra - extra nån gång... men 11:90 för lösgodis och 15:50 (53% dyrare yoghurt än dyr-Konsum Landala)... är det det jag skall betala dricks för? Ohh... tack, tack för att jag fick ynnesten att handla i er snordyra-supermarketcoffeedinerpizzaklubbhejohåbankomathåla...

Som du förstår kära bloggläsare så är min frustande lekamen något anfrätt idag - vilket gör att min hemgång planeras till pass15:20 för att reorganisera, återhämta mig själv och min sinnesro samt takta ner en smula.

Det stora glädjeämnet in the material world står lutat i en liten grön påse hemma - en mintfräsch SonyEricsson k800i - som man kan blogga med!

tisdag, augusti 01, 2006

Sänka skepp

På något underligt sätt har jag blivit inbjuden i nån sorts "skrivarcirkel" Oklart varför...och ännu mer oklart vad det skall bli av ämnet "Sänka skepp"...och vad det hela går ut på... om formen är fri...dvs kan det vara en dikt, en novell eller både och eller bara bubbletrams rakt ut i det fria. Författarsport... m a o. Det är Josephine som bjudit in mig.. here we go...

Anfäkta och regera... kalasmusten slut och det ser ut som om hela havet är uppe och hoppar med sig själv. Dansar och svänger.

Sänka skepp... om det ändå vart frågan om att tänka om två tre snäpp... så blev det lite vardagsrumspoesi, galant och fyndigt.

Minnena for tillbaka den där dallrande dagen på Paros då han fick för sig... och faktiskt spred ett rykte... att Pink Floyd hade setts på ett bulkfartyg och skulle genomföra en spontankonsert senare på eftermiddagen... häftigt...liksom "a distant shipsmoke on the horizon..."

Att bränna skepp var inget nytt för Benny. Det hade han gjort mest hela livet. Från en famn, till en annan hamn och bara flutit med...sjungit en sjömansvals för full hals och spytt över akterskepp och i lovart utan att komma någonvart... han satt mest och kurade i sin citykvart, natt efter natt.

Det var andra tider nu... "dagar att tagga ner" som han brukade mumla mellan varven då livet kändes svart, outhärdligt och livsledan smög sig på.

Den ständiga kampen med att sänka sig själv eller bli sänkt av sitt skepp. För Benny hade kvinnor blivt nåt slags skepp... så fort fyllan tog över och han levde sig in i sin roll som den glade gamängen som stöp hem i sängen och borta var pengen efter krogsvängen... hur länge skall en orkan orka?

När sjön ligger still och insikten är blank och klar som en havsvik i augustikvällen.... då ser han sina sänkta brända skepp och lyfter dem tull ytan och har alla sinnen öppna för att reda ut det som skedde på det stormiga havet under de där skvalpiga åren. Gottgörelsens tid för alla skepp jag bränt och tänt. Ohoj!!!

Skit i kapsylen...

1 augusti...jaha... och hela morgonen har jag gått och haft South Park i huvvet... måste bero på nåt.


Mr Hankey



Chef


Tror det beror på att jag av någon märklig anledning smurfade in på Skuggans blogg igår och läste om hennes varningar för vinterkräksjuka. Och då kommer ju Mr Hankey o Chef upp på näthinnan efter att ha snurrat runt mellan öronen en stund.

Har just nu författarångest då jag skall leverera en text till temat "Sänka Skepp" kl 21.00

Om allt går som det skall kommer den att poppa in ikväll just då... med kirurgisk precision.