onsdag, maj 31, 2006

Kroppshår!

En stabbig Mustafapröjsare eller en Saddam-ansad snygging...spelar inger roll. Schnurrbart mit Kotletten är oxå totalt. Men... GBG-pussy...det faller alltså bort...eller bart.










Vi talar VM-musche som jag tack vare Mikebike hittade HÄR

Och... jo... jag är med... det kommer bli tuffa dagar... men jag står ut till Sverige spelat sin första match... jag håller inte längre - minsta hela gruppspelet...d v s så länge Sverige är kvar...nä, nä... inga såna grejer.

Eftersom tävlingsreglerna inte tillåter behåring medanför mungiporna blir det tungt nog ändå...

Been there... stayed

Fan va coolt... verkar som om jag har en mental kosmetisk operation som lyft mig 17 år bakåt... Kan m a o casta för "Livet runt de 30"...eller fasansvärt...sitter jag fast i 1976? Se "Ungdomsångest del II"

Alltså - "You belong in 1976" ...då är jag högoktanigt pubertal och ser lystet fram mot att

  • flytta hemifrån
  • köpa egen mellanöl (den förbjöds 16 dagar innan jag blev 18)
  • ta körkort
  • tjäna mycket pengar och lägra kvinnor

You Belong in 1976

If you scored...

1950 - 1959: You're fun loving, romantic, and more than a little innocent. See you at the drive in!

1960 - 1969: You are a free spirit with a huge heart. Love, peace, and happiness rule - oh, and drugs too.

1970 - 1979: Bold and brash, you take life by the horns. Whether you're partying or protesting, you give it your all!

1980 - 1989: Wild, over the top, and just a little bit cheesy. You're colorful at night - and successful during the day.

1990 - 1999: With you anything goes! You're grunge one day, ghetto fabulous the next. It's all good!
Tackar mamselamsen för tipset!

tisdag, maj 30, 2006

Han börjar bli lite enahanda nu... den gode Lundell. Dags för feedback;


Bäste Hr Lundell...

Jag har någon gång varit en av de där "pojkarna längst fram". Trädgårdsföreningen i Göteborg 1996 t ex...eller varför inte Roskilde 1999 då du hade R.E. M som förband.

Jag har också snavat i damm o lera på Hultsfred, varit pollenstinn i Linköping och jag har t o m suttit på Konserthuset höstetn -79 och sett en otroligt bra spelning... fastän extramnumren blev upprening med förklaringen; "Vi har inte fler låtar inrepade.."

Min sista "closed encounter" var på Trägårn' i början av april. Hade spetsat in mig på något annorlunda, närmre och mer innerligt. Det flämtade til i Damaskus och några gånger till... annars var min upplevelse i det ölfjärtsosande publikhavet en klaustrofobisk deja vu.

Snälla... kan du inte ta med dig, Bark, Odelberg och ett litet piano...en tramporgel kanske, lite akustiska doningar och dra en konserthusturné med en sittande nykter publik, rad upp örhängen som Jag hade en älskling en gång, Baby har en ring och På senare år med unpluggedversioner at Stockholms City, Slugger och göra en muzetteapokalys av "Går en stund på jorden..."

Det skulle göra mig så oerhört glad om du gjorde en nertonad konceptturné...men du kan gärna fortsätta att dra runt med ditt sommarhärke på turné och låta pojkarna skråla, familjerna picknicka kring slottsruiner och på idrottsplatser...det är OK det med

Nedtecknat i D-dur

Nemo on Land

Kopia sänd till rockhead@ulflundell.com

måndag, maj 29, 2006

Transforming Ungdomsångest ..del IV

Har tidigare skvätt iväg några sommarjobb som satte oförglömliga spår o minnen. De har definitivt påverkat mig på många sätt.

Åtminstone inbillar jag mig det...

Sedan har jag kommit på att jag närmar mig detta - och lägger ut det i rymden för att jag känner mig lyckligare än på mycket länge.

Lycka är iofs ett flyktigt tillstånd...kalla det då hellre en inre frid, en nöjdhet med sakernas tillstånd. Livet självt taktar på mycket behagligt... och jag oroas inte över framtiden.

Jag tror att det är i dessa lägen som det finns anledning att rota lite i ryggsäcken och se hur det kom sig att det blev som det blev... det verkar vara mitt sätt att närma mig dåtiden.

Jag vet oxå mycket väl att ur lidande, hat och ångest kan kreativa processer födas.

Nu skall vi se...

Sommar igen... men sedan del III i Ångestdekalogen (jo, det blir allt 10 delar...det finns det stoff till...lugnt)

Sommaren hade varit vild och drömsk. Tågluff med gitarr och målet var Ios, som 1981 fortfarande en sån där grekisk ö där allt var "nice & beautiful". Musiken på Far Out Café var obskyr o svår och människorna gick omkring och spelade flöjt o rökte.


Ios...på morgonen

Att kliva ur den skogsgröna tjänstemannakostymen och jazza ner med tyska ståltåg, invävd i ett gytter av högspänning mot frihet, booze och ett jagat sinnelag blev lite för mycket för mig, typ Malmsteen - "Unleash the Fucking Fury"...efter en månad av för mycket för fort och med en yster dam i släptåg på väg hem drabbades jag av en existensiell oro...det var besvärliga nätter i min lilla takvåning i centrala Uddevalla. Ofta kände jag mig som en emotionell splitterbomb där allt drogs ut från mig. Viljor drog åt alla håll...moralen sa nåt annat och förnuftet höll på att förgasas...och svansen styrde

Som tur var fanns M med brödbil på hemmaplan och han gav mig det andningshål av otyglad frihet som jag behövde. Semester hade jag ännu... och iförd hippiekläder o pannband for jag runt och släpade Skogaholmslimpor längs norra Bohuskusten.

Verkligheten kom ikapp i form av en släktmiddag (se nedan - och den tomlessna blicken)...rättning i ledet - kavaj på...tre dagar senare skulle jag trampa kaserngårdsasfalt igen...i väntan på flytt o utbildning i Uppsala. Mitt första riktiga uppbrott för en längre tid... mer om det i del V om ångest. Ung Vuxenångest skall jag väl kalla den då...



Nemo whitout a memo med Sis juli 81
Reblog this post [with Zemanta]

söndag, maj 28, 2006

Kära o Älskade mamma!

... även om du inte läser Internet så ofta har jag ändå en hyllning på denna plats till dig idag.

Mors dag... ha det allra bäst!


Mor 26 år med Nemo as an early demo Foto: Far

10 år senare...lite hippare..lite coolare




36 år och sommaren är 1970

Tack för inspirationen "Inte för intet"

lördag, maj 27, 2006

Look-a-like Spec. Edition

Var på Liseberg med S, E o M idag... knapert o kallt... men look-a-likes fanns det gott om.
Träffade även Hr Hägg som jag inte mött på många år. Kände igen...ryggade tillbaks...men det blev ett gott, men kort möte.

Här är de "kändisar" som poppade upp.


En ung George Harrison...

samt...


Rocky Balboa...före 3 råa äggulor

Vakna ur Coma...

Min ofta hånade vän - Prof Coma - har vaknat till liv och förstår att han tillhör en del av samhällskroppen;

Själv är jag låg idag, denna klämdag. Ringde upp vägverket idag och var dryg och undrade varför jag inte fått mitt kontrollmärke (som jag betalt för). Då säger den flegmatiske tjänstemannen att det kan han inte, eftersom bilen haft körförbud sedan den sista mars. Den skulle ha kontrollbesktigats innan dess. Ringde sedan bilprovning och fick första lediga tid den 14 juli, f.ö. froggarnas stora dag.Nu gäller det att tänka flexibelt. I kalkylen ligger att närmaste drive-in-bilprovningar ligger i Trollhättan och Bengtsfors. Det är kanske dags för en västkusttur, nu när stenarna sjunkit till botten.


Detta mail var ett svar på mail som jag sänt..med förslag på bröllopstal


Nu har ni alltså kilat stadigt fasligt länge. All heder åt er! Men av era nedgnisslade gaddar och ansträngda leenden att döma, är allt inte bara rosor och räkmackor. Måhända har slentrianens kräftsjuka krälat sig in i er samvaro? Om så är fallet - jag säger bara OM - kommer ni garanterat att ha nytta av de fem tips som jag tänker bjuda på här i dag/i kväll.

1. Utveckla vansinniga ovanor: Börja rök kubanska cigarrer genom ändtarmen; bli full som en alika på lättmjölk och tacosås; blotta dig för obesudlade nyponbuskar; ta med hunden på en promenad under sängen vid tretiden på natten!

Fler tips än så gavs inte... talet kostade nämligen pengar... men det var i vart fall ett anslag om hur tonläget skall läggas inför hans Silverbröllop... det är 7 år dit.

Någon som redan nu är värd att hissa (kommer i nästa bloggpost) är lilla mamma... Mors dag o allt.



More to come...

fredag, maj 26, 2006

Där fick jag...

Bloggarna - en maktfaktor... my ass. Läs här

Inte bara detta har jag haft fel om... min självkänsla fick sig en djup knäck vid köksbordet igår morse när S o jag frukosterade i morgonväkten (vaffan... bor jag på Strandvägen?)

Apropå det har jag övergått till att kalla min lägenhet för "våning"...det bräcker lite och eftersom jag inte har bil, inga Armanikostymer eller annat som sticker ut (ja, det syns inte i vart fall) så blir det... våning.

Back to breakfast.... vi diskuterade ön Sylt o tillhörande Hallongrottor pga av ett skämt i Parlamentet. S säger: "Ja, Sylt... det ligger nära Helgoland"



Jag går loss... "Nänänänä... inga såna grejer...det vet väl varenda männska att Helgoland ligger i Östersjön..."

Efter fortsatt meningsutbyte plockar S upp en djupt patinerad skolatlas och pekar med ettav sina gracila fingrar...jodå.. Helgoland ligger i Västerhavet.

Dagen börjar alltså i anfäktelse över ordningens tillstånd - dvs att vara säker på sin sak medför alltsomoftast - rätt.

Ödmjukt drog jag mig bakåt och reflekterade över tingens ordning....

torsdag, maj 25, 2006

Ungdomsångest del III


Vi snackar postkontor i den högre skolan. Torrt inomhusklimat. Fack. Burar. Polyester. Buntband. Remmar. Läderväskor och...kortbrallor.

Hösten -75 till våren -78 fanns jag på Kungl. Postverkets avlöningslista. Det var en erigerad värld för en förkortningsfreak. Xpdfrm Andersson - sån titel...eller nåt...hade min chef.

Hierarkin inom brevbärarskrået var tydlig. Chaufförerna...det var tunga gubbs. Dom körde långtradare med post. Här snackar vi inte ynka 500 hushåll som skall ha pensionsbesked och räkningar från Televerket...naj, naj. Tonvis med post från Strömstad till Stenungssund. "Jag har vart och hämtat i Trollhättan"...bara en sån förflugen mening gjorde att vi hjon på lördagsvikaresidan hukade ängsligt.

Däremellan fanns det Lantbrevisar och dom som körde Tjorven...(se nedan). Fordon var status.

Tjorven - en klassiker

Jag fick gå i lära hos Reine o Benny. Benny hade inte mycket till armar..dom var korta för hans morsa hade knaprat Neurosedyn, men han hade en jävla svada och sprutade ur sig instruktioner som en huggormsbiten fanjunkare.

Reine var soft och verkade ha knäcket mest för att vara snygg och möjligtvis få spänna på ngn hemmafru...jo, den myten lever och det fanns... iaf i Uddevalla... ett par postiljoner som inte bara levererade avier.

Jag kom in i jobbet på rekommendationer och började kånka kuvert på lördagar. Upp 5 på morgonen och sedan gick 3-4 tmmar till att sortera upp dagens post, få den i ordning och sedan var det dags för ytterligare 3-4 tmmar på distriktet. Om jag gick i mål vid 13-tiden var jag nöjd...för det var så länge jag fick lön. 23 spänn per timme...vilet motsvarar 95:- idag...helt OK för en grabb som bodde hemma och inte hade utgifter. Å andra sidan kostade en LP-skiva då runt 50:- (207:- idag) och Internet fanns inte alls... En stor stark gick loss på motsvarande 82:- så det var hårda pix för livets goda. Bensinen var med dagens mått mätt snorbillig...5-6 spänn litern.

Under de här åren...jag hade samma distrikt hela tiden...så utvecklade jag en känsla för de boende på distriktet. Eftersom jag är hundrädd... (bra valt jobb - eller?) lät jag alltid post som innebar påringning att ligga kvar. T ex delgivningar. Självklart var det oftast hundägare som skulle ha delgivning. Dom kommer ju från kronofogden, åklagare o domstol... so what?Detta var på 70-talet så Pitbull fanns inte. Inte Hip-hop heller...men RAGGARE och Hård-flepar.

Hård-fleparna i Uddevalla gillade hockey, hade hockeyfrilla, loafers med tubsockar, mysbyxor i grått som var nedstoppade i tubsockarna och en midjekort skinnjacka.

Under mina år fick jag också en uttalad ovilja mot några adressater på distriktet. De var de som bodde längst bort på en loftgång o hade drösavis med skit-post i form av ICA-kuriren och krav från Josefssons o sån mögpost.... fast övriga på loftgången skulle inte ha nån post. Mäktigt tröttsamt.

På den här tiden var jag oerhört resultatfokuserad och skulle till varje pris tävla med mig själv om att göra distriktet på så kort tid som möjligt. På det viset var jag en skugga som inte anfrätte morgonsura människor med klämkäcka tillrop och socialt meningslöst putter om väder, vind och eftersändningar. Fokusering, memorering och jag satte en ära i att kunna hela distriktet utantill. Så fort jag såg en adressat "Jansson, Hyggetråket 7" så visste jag lägenhetsnummer och var i ordningen det kuvertet skulle in...

Denna light-autism skulle få fortsatt om det inte vart för att disktriktet växte... nya hus kom till...villakvarter inkorporerades...och...männsikor hade osmaken att flytta och rasera hela mitt system och ordning. Surt och ångestskapande.... "Hur skall jag kunna leverera er jävla post om ni flyttar hela tiden? Varför kan inte alla bo kvar och stå still...så det blir lite ordning här? "(Se vidare Kurt Olssons farsa - fast han var spårvagnskonduktör) Speciellt neggade jag ihop på dom som flyttade två uppgångar bort...till en likadan lägenhet...vad var meningen? Jävlas med brevbärarn?

Yrket var inte på något sätt utvecklande för några goda sidor hos mig. Ren prostitution... men sommarvik var grymt bra; lite post, bra väder, färdig före 11.

Jag hade hört rysansvärda historier om postisar som skulle dela ut gruppreklam...men som istället sänkte hela traven i nån sjö eller grävde ner det i skogen som om de kolorerade matbutiksannonsbladen var styckmördade kroppar... men iofs...påföljden var tung...omedelbart avsked på grått papper...så den vågade jag mig inte på... men jag fixade en liten källarlokal. På Uddevallahem hade man fattat att inte mucka med en postis...så jag fick ett tomt förråd för att samla reklamutskick och framförallt telefonkataloger i...detta för att kunna dela ut lite när som...beting hade vi på sånt. Denna lokal kom oxå att bli ett tillhåll för smärre mellanölsäventyr, pubertetsänglig sex och smygläsning av post, FIB Aktuellt o Lektyr m m

På våren -78 fick jag nog och hissade vit flagg. Jag låg i lumpen och det funkade inte att göra lumpen ytterligare en dag i veckan... Adjö, posten. Fick iaf ett schysst anställningsbetyg med mig....

Än idag kommer postminnena tillbaka i mina drömmar. Ofta med buntar som "kalvar" eller brev som skall sorteras...och jag vet inte vilka fack dom skall stoppas in i... Så min postångest lever kvar och den får jag nog dras med resten av livet. Postångesten gäller enbart "På andra sidan brevinkastet"...att FÅ post det gillar jag. Men dela ut....

onsdag, maj 24, 2006

Få återfall.. eller ta?


"Det man inte har...eller kan få - det tar man"

I gårdagens tidningar kunde vi läsa hur en kändis gör avbön och förklarar sig. Hela historien är förstås djupt tragisk. Som tur är drabbades inga andra trafikanter i samband med rattfyllan.

Ett klarläggande kan vara på plats... så här uttrycte sig den folkäre artisten;

"Under sista året har jag aktivt arbetat med att bli av med mitt beroende genom att bland annat få hjälp på ett behandlingshem och kände stor tillförsikt inför framtiden, att det skulle gå vägen. Men av oförklarliga skäl fick jag ett återfall i lördags och jag tappade dessutom totalt mitt omdöme genom att sätta mig i en bil. Fram till i lördags har bara mina närmaste drabbats, men genom att sätta mig bakom ratten förstår jag att jag utsatte andra för fara."

Återfall - det är inget jag får...det tar jag. På sätt o vis är det samma mekanismer som drar igång när jag återgår till att röka, börjar äta godis på kvällarna trots att jag lovat dyrt o heligt att aldrig göra det igen... eller plötsligt finner att jag jobbar 50-60 timmar per vecka...fast jag ju skulle dra ner på arbetstiden. Skillnaden är framförallt på det moraliska och konsekvensmässiga planet - ett återfall i aktiv alkoholism med rattfylla som tveksam bonus slår hårdare än en limpa Marlboro, två påsar grillchips och fett med övertid.

De mekanismer som styr över våra känslor (de är dom vi dricker (återfaller) på) har inget med förnuft, logik eller vettiga resonemang att göra.

För att TA ett återfall krävs att jag insett att jag behöver en plan/ett program/riktlinjer för att hålla mitt beroende i schack. Bland annat behöver jag lära mig att vara vaksam på beteenden som väcker de känslor till liv - som jag tidigare druckit på. Det är dessutom så att en återfallsprocess i egentlig mening startar först efter att jag blivit nykter - en resa som tar minst sex månader

Vad som gått snett för artisten vet jag givetvis inte... men vokabulären "få" återfall tyder på att behandlingen inte varit vettigt upplagd eller att artisten tänkt på annat under tiden samt förmodligen har en mycket kort tid i spritfrihet (vilket inte är detsamma som att vara nykter). Rörigt, va?

Bästa litteraturen i ämnet:

Vid sunda vätskor handbok i återfallsprevention vid kemiskt beroende - av Terence T Gorski

Sluta dricka är ingen konst för en alkoholist? Det har han gjort många gånger. Problemet är att lära sig att leva nykter. Återfallet är inte en plötslig händelse. Vägen dit är kantad av varningssignaler. Återfallet börjar med att han häller upp det första glaset eller tar den första tabletten. Det är kulmen på en lång, nedåtgående process. Dr Terence T. Gorski är specialist när det gäller återfallsprevention. Tillsammans med Merlene Miller beskriver han här utförligt de varningssignaler som föregår återfallet, och hur man framgångsrikt förebygger eller avbryter den process som skapar suget efter drogen.

tisdag, maj 23, 2006

Releaseparty på Sticky - Don't you dare missit!







Private Angus, därJojjemannen är frontfigur o leadsinger - tillika S grabb och därmed en sorts "plastic son" släpper fetaste Albumdebuten. Firas med grymmaste releasepartyt
Sticky Fingers nu på lördag 27 maj

Smakprov finns på Private Angus egen sajt där du oxå kan boka/köpa ett eller flera ex Och det är är så skitbra poprock att jag går ner i mental spagat. Chickenskin o ståpäls i flera passager på genomlyssningen

Tidigare samma kväll spelar Daniel Lemma... Private Angus går på scen 23:00

Don't you dare miss it

Recension av albumet från www.extendedmix.com


Private Angus - The tragical misery tour
Inpediente/Plugged/MD

PRIVATE ANGUS släppte en tvåspårsingel mitt i julrusningen och då var det säkert många som missade denna lilla pärla.
När det nu är dags för fullängdsplattan så har denna Göteborgs-kvartett samlat 10 spår, varav ”Your song” finns med som var första spåret från den singeln. Jag har gått en längre tid och undrat lite grand vart albumet tog vägen för det var meningen att det skulle släppt för några månader sedan, men det är vardagsmat att releaser flyttas hit och dit, som ni vet. När jag då äntligen fick plattan i min hand så blev först intrycket : ”Hhmmm…”Ett ”Hhmmm…” kan både vara positivt och det kan vara negativt. Det beror på. Sanningen är den att de flesta ”Hhmmm…” hos mig brukar innebära att jag efter ett tag inte kan slita mig från plattan. ”Hhmmm…” kan också bli alldeles tvärtom, och då beror det ofta på att bandet eller artisten helt enkelt gjort en platta som först gör mig nyfiken, men som inte senare frälser.

PRIVATE ANGUS har inte gjort det speciellt lätt för sig. ”Your song” tillhör, tillsammans med den XTC-punkiga ”It’s not as bad as it seems” de enda spåren på plattan som har refränger som sätter sig omedelbart. Resten av ”The tragical misery tour” måste mogna som ett bättre vin, och det kräver att lyssnaren har lite tålamod. Har du det så ger det dig en av de bästa svenska pop-plattor som släppts på länge.Referenserna till Keane och Maroon 5 är inte lika framträdande som singeln gjorde gällande, för PRIVATE ANGUS har djupare bottnar och det spretar mellan popig punk och underfundig indierock. Jag kan lägga XTC och Police till tidigare nämnda Keane och Maroon 5 som engelska influenser, men även amerikansk poprock, som Butterfly Jones, Dada, Kevin Gilbert och Rush Of Ushers.
När jag kommer förbi det där ”Hhmm…”-et så växer det fram helt nya favoriter och de spår som jag inte kan leva utan just nu är ”Western civilization”, ”On the road to nowhere”, ”Somebody else”, ”Come touch the bottom” och ”The tragical misery tour”.

Ibland har jag kallat denna typ av poprock, vars kvaliteter mognar fram men som sedan aldrig förfaller, för smartpop eller intelli-pop, men det har jag fått kritik för, eftersom några tycker att jag nervärderat människor för att denna musik skulle vara för intelligent för dem. Det skiter jag egentligen i. PRIVATE ANGUS är denna typ av smartpop, skriven av smarta musiker som uppskattas av smarta och intelligenta människor. Inte för att dom har intelligentare hjärnor utan för att lyssnaren är smart nog att ge musiken lite tid att smälta in, låta gro och sprida sin vackra melodiska prakt. ”The tragical misery tour” har ett djup och en känslighet som berör mig oerhört, även textmässigt där flera av texterna vittnar om tragik och mörka sidor. Jag hoppas att PRIVATE ANGUS lyckas fängsla många människor med sin melankoliska, trasiga och övervackra musik!

måndag, maj 22, 2006

Rövhäng i Hängmattan...

Koola snubbar...streetworthy... whiggerz in Sawstreet or Public Road?

Det är inte längre stabilt...snart kommer bensinfaten med eldar att brinna. Pitbulls, svarta BMW:s och nuked mentallys are already whigging round the block...

Check 'em out...before da busta yo!

Bilderna below förmedlar känslan av ghettophunk...





Foto: Nemo - wigger for a day...

söndag, maj 21, 2006

Nemo blir nazisthurtig - bara för idag

Dags att ta fram den pigga o hurtbulleaktiga looken och odla min egen duktighet och framkalla ångest hos soffpotatisen i dig.

Fast... jag var på bröllop igår. En 12-timmarsövning som gick i mål vid 03:30 på natten och när jag vaknade imorser var det nästan som förr fast jag var torr o vit som en eternell hela festen...

Nu till skötselråden - du som är mjuk läser vanlig test. Du som vill ha sanningen rakt på - välj kursiv text för übermenchkommentarer med lätt bunkerstuk....

VANLIGASTE MYTERNA/INVÄNDNINGARNA FÖR ATT INTE MOTIONERA

1. Jag har inte tid

Dagens moderna träning innebär inte att man måste tillbringa timmar på gymmet. Många träningsställen erbjuder 30-minutersklasser som ett alternativ för stressade. Att träna med pulsklocka är ett annat sätt att motionera tidseffektivt. Försök att få in fysisk aktivitet som en naturlig del i ditt liv. 30 minuter om dagen är ett bra mål. Gå och cykla så mycket som möjligt om du absolut inte har plats för annan motion.

Har du tid att gå på dialys? Har du tid att dö eller göra by-passoperationer?

2. Jag har inte råd

Ett dyrt gymmedlemskap är ingen förutsättning för att röra på sig. Alla som vill kan hitta motionsformer som är gratis. Stavgång, löpning, fotboll och cykling till exempel kostar nästan ingenting.

Bra resonerat... självklart har du inte råd med en limpa Marlboro, två bag-in-box och "videopåsen" (2 l cola o partypåse m chips) heller


3. Jag gillar inte att röra på mig

Många har dåliga minnen från skolåren, men de flesta gillar faktiskt att röra på sig i någon form. Dans, klättring, skidåkning, orientering och simning är exempel träningsformer som är bra motion utan att kännas för sportiga.

Nähä... med den logiken förstår jag att INGET i din kropp rör sig - speciellt när det gäller nervbanorna i frontalloben

4. Jag är för gammal

Forskning visar att fysisk aktivitet har positiv inverkan på kroppen även över 80-års ålder. Visst avtar orken, så anpassa träningen efter det, men det finns ingen anledning att sluta.

Skaffa rullator i lättmetall, eller gå in på www.adidas.com och läs om indeiern på 92bast som sprang London-maran

5. Jag är för trött

Trötthet är snarare ett argument för att träna, inte emot. Studier visar att människor som är aktiva är piggare, friskare och mår bättre. Det gäller bara att komma över tröskeln.

Sov!

6. Jag kan skada mig

Börjar du långsamt och lyssnar på kroppen är skaderisken minimal. Träning bygger upp och stärker kroppen.

Ja! Använd hjälm och stingpinne som gångtrafikant. Att vistas bland bilar är jättefarligt!!!!

7. Jag är för tjock

Kraftig övervikt kan försvåra fysisk aktivitet, men de allra flesta kan röra på sig i någon form. Motion är dessutom ett säkert sätt att gå ner i vikt. Regelbunden träning förbättrar också blodtrycket, blodsockret och blodfett som är risker som följer med fetma. Simning och vattengympa är skonsam träning som avlastar lederna.

Just det - och då är det jättebra att fortsätta njuta av livets goda....ring när det är dags för att lämna in... talgbollar behövs kring våra fågelbord

8. Ingen jag känner tränar

Har du frågat varför? Om du tar initiativet hänger säkert någon mer på. Annars får du gå till gymmet själv. Många föredrar att träna ensamma, det är lättare att behålla fokus då.

Nähä... men nu var det träning som gällde. Skall nån "du känner" träna åt dig? Pladdra o skvallra kan du göra över latten på fiket - babbelkuse

9. Jag gillar inte att bli svettig

Forskning visar att det är inte mängden svett som avgör om en motionsform är bra eller inte. Att simma, gå eller yoga är jättebra träning som du inte blir svettig av.

Inte jag heller...speciellt inte av en lugn promenad till bussen

lördag, maj 20, 2006

Power from the Cyber!

Bloggare kan avgöra valet!

Det smakar det....nu tar han Danielsson Time Out.

Förståeligt.

Nån fisk ligger o luktar... annars har jag mkt svårt att förstå hur det kommer sig att INGEN...repeat INGEN nickedocka/nyttig ididot i regeringskansliet kan dammas av och puttas fram med nåt inövat manus och säga;

"Jo... ja o Lasse hade bizzy times hela annandagen. Mycket att stå i...det ringde mest hela tiden .. jag var förresten och hämtade kaffe till Lars.."

fredag, maj 19, 2006

Bull-shit!

Göteborgshumor... den känns igen på käckhet, ordvitseri och fryntlighet.

Det verkar som några av de elementen smugit sig in i tidningsbranschen... titta här:





















I bagerinäringens husorgan finns alla möjligheter till fortsatt skojeri...

Dagens Ris: Surdegen

Insändarsidan: Giffeltavlan

Hemma-hos-repotaget: Jäst hos verkligheten

Alla foton benämns: Plåtat av

Relationsfrågor: Kris vid spis eller Lugn i ugn

Av hänsyn till min tappra skara läsare viker jag ner mig och gör nu helg i syfte att möta verkligheten iform av examinering "Terapeutdiplomet" skall ramas in och vägghängas...samt ett gigantiskt bröllop.

Självklart är det fritt att lämna bageritidningsbidrag i kommentarerna

torsdag, maj 18, 2006

LSD eller Gammelsmurf?

Var ute och gassade i Azaleadalen för några dar sen'...innan försommaren bara fes ihop. Till vänster om ingången till Azaleadalen hittade jag detta i ett dike.... skumt, alltså.

Jag får klara hallisvibbar på såna här grönsaker...


Den bloggläsare som kan skingra mina nojdimmor är jag djupt tacksam mot..


Är det svamp? Är det växt? Är det stabilt? Foto: Nemo

tisdag, maj 16, 2006

Ungdomsångest del 2

Sommaren 1975 minns jag ganska tydligt som ett enda långt envig mellan mig och mina hormoner. Till att börja med lämnade jag Grundskolan och skulle vidare i livet... och mina första mer mogna protester (ja...mogna i förhållnade till tidigare) började ta form.
  • Jag klippte ärmarna av jeansjackan
  • Jag odlade en blond Richie Blackmore-frisyr och tog en tung permanent.
  • Jag råtrimmade min Push Dakota
  • Jag köpte röda, breda hängslen
  • Jag spelade svart Gibson-kopia, hade Marshallstärkare + stack
  • Jag polade med "Söta Grisen" (skumt namn på en flickvän...men hon var kaxigt fräck)
  • Jag lyckades också fira midsommar med en alkoholhalt som snuddade farligt nära Raffe Edström x 4 = 3,2
  • Jag bodde i en husvagn på tomten som en del av frigörelseprocessen
  • Jag hade sommarjobb i en färghandel - det var stort.

I en ...DDR-arbetarrock (latte-färgad heter det nog idag) av garanterat 100% polyester drog jag runt bland brytbaser, tapetrullar och konstnärsmaterial. Jo, denna färghandel hade allt från kaustiksoda till Brut 33.

Bäst trivdes jag på lagret där jag skrapade gamla etiketter från glasflaskor och fyllde på med thinner... susigt gott. Föreståndaren o ägaren var en mjuk man som ville väl och var soft med mig. No hard feeilings...men jag hade nog behövt lite uppsträckning mellan varven.

En dag blev jag ombedd att putsa skyltfönster. När jag var klar såg fönstren ut som om jag grisat ner dom istället för att göra rent. Det är förmodligen denna händelse som satt spår i livet... jag har numera oerhört svårt att stå ut med smutsiga fönster. Än värre var att ingen i personalstyrkan förmådde feedbacka det här ingreppet utan i tysthet blev fönstren omputsade medan jag expierade kunder och baxade akrylatfärg...jo, det var då som det var inne att plasta in hus istället för att måla dom. Det var så fiffigt för husen behövde inte förbehandlas... det var bara att måla på. Sen ruttnade träfasaden innifrån då det inte kom till nån luftning i träet. Sånt har jag stått och krängt en hel sommar och förstört för den tidens Timell:are...

Denna sommar -75 var också "Hotter than Hell" i augusti. Då hade mina föräldrar osmaken att dra iväg oss på husvagnssemester i en lånad o inrökt Amazon. AC... jovars... nervevat runt om och så fort det nu gick genom Småland då kvicksilvret drog upp mot 38 +. Precis som arbetsrocken från färghandeln hade jag fått på mig kalsonger...även dessa i garanterat 100% polyester. Kinky nu... bara skitsvettigt då.
Mitt pubertala skrev fick förnimma kommande kroppsupplevelser som jag starkt förknippar med min militära bana.

På Öland började jag få laddad familjeångest och flyktryck. Mina tonårsfinnar poppade ilsket röda. Permanenten föll av Saknade moppen och stolpade runt i platåträskor och lokförarkeps. Min T-shirt hade tryck på i form av en stor jävla skruv.

I den här stiffa munderingen skulle jag ragga brudar på campingens minigolfbana. Ingen större succé ...leta mutter liksom.. Ångesten denna sommar förstärktes av att det band jag spelade i frös ut mig genom att ty sig till en gitarrist som var större, fetare och bredare än jag. Han hade stora glasögon och luktade lite svett...men han hade liret i sina korviga fingrar och fick dom andra att spela bättre. Dessutom var jag dominant, proggigt ilsken och ville bara spela egna låter med texter som var nåt sorts mellanting mellan Monty Python och Hoola Bandoola.

Med hösten på Gymnasiets Såssiala linje började hormonerna sakta rätta in sig i ledet och en mer litterär touch började ta form. Tack "Vargmåne" o Ulf Lundell. Året därpå kom JACK och bildade nån sorts norm för hur livet borde levas... sedan att mitt verkliga liv var långt från denne rebbels fiktive gestalt är en annan historia.

Vi närmar oss del III i dessa hågkomster. Postverket...jag laddar o återkommer


Nemo as a Demo med skruv - 16 yrs

Before climbing palmtrees...

Only work and no play makes Ron & Keith dull boys...


Time for a party! (klippt fr Aftonbladet)

måndag, maj 15, 2006

Allt du säger kan Bloggas mot dig...

Efter att min Blogguru och bloggmentor (ja, han kanske inte vet det... men en mkt stor inspirationskälla iaf) - Bloggfrossemannen dissat tre pers...bl a Timell hoppade jag in till Stefan
som anonymt suger till om saker.

Där får Uggla, Björkman o Petter hårda sandaler i pannan... en utmaning är oxå med; "Dissa tre kändisar"

Ok...

1. Janne J. Har satt dit det mesta med dolda mikrofoner och kaxig attityd men har också gjort större delen av myndighets-Sverige handlingsförlamat och räddhågset så att barn som far illa, kvinnor som får spö och människor som borde tas om hand inte blir omhändertagna. Josefssonspöket härjar fritt i soc.kontorens korridorer. Själv bygger han svart på Åstol och rider på höga hästar... "Mucka inte med mig...då kan du va på TV innan du visste det själv.." Bäst var ändå då han återvände till ett fik i Rinkeby och käckade sig med ägaren: "Den gangstern känner jag igen..." Nåt som var så helfel att klämma ur sig i det läget.

2. Ebba von S. Muntert och frejdigt med en fjärilslätt o luftig ton glammar hon sig rakt in i värsta mediehypen med att bara tycka och bräcka. Litet utdrag ur hennes Blogg på Veckorevyn; Sedan jag kom hem från LA har timmarna bara flugit iväg. Hjälp. Det är ju the downside med att resa bort - att det blir så läskigt övermycket att ta tag i när man kommer hem. "Att göra"-listan vid mitt nattduksbord är sönderklottrad och... oöverskådlig. Igår hade vi i alla fall smygläsning för nummer 10 och vårmingel på Riche. Urtrevligt och superlyckat. Smockfullt med folk, goda snacks och allmänt.... bubbligt och trevligt. Nej, måste rusa! Ciao!... fatta... eg är jag lite avundsjuk på att jag inte kom på samma attiyd för 20 år sen...och blev fett rik på att bara lajja runt och klottra ner skit och få hur mycket Strandvägenvåning som helst i pay-off

3. Runar "Deerhunter" S. Coachar Sting i andliga frågor (ha-ha), käkar soppa, skiter aldrig och har trasig Glocalnetuppkoppling till Gud med SvampBob -Fyrkant på supporten. Har gjort sig känd för att bara le och finnas med i olika sammanhang. Ett berömt citat från predikan 22 mars 2005 : Muhammed, Allah... Muhammed. Han är ingen Gud. Han var en förvirrad pedofil. Det är sant. Läs historien om vad, som Muhammed höll på med, höll på liksom med att gifta sig liksom med nioåringar. Elvaåringar." Gottigt... en charlatan av bästa märke. Just det här med Sting och andra megakändisar i Hollywood som ha ger andlig "coaching" Det viftar han lätt bort med att "Jag skulle aldrig avslöja vilka klienter jag har"... Nä, nä...men vem läckte storyn då???

Sedan har jag ett ett gäng bubblare så det räcker till en jaccuzzi: Dick Harrisson, Daniel Lindström (manlig version av E v S), Ulf Ekman, Börje Ahlstedt, Andres Lokko, Dogge "Hip-Hop i cykelhjälm...så kul" Doggelito..... jag bryter där.

Då har jag överhuvudtaget inte vart och snortat upp wannabees från Dokusåpaträsket...

Isch... det här sög hårt på mitt godmodiga inre

Veckans sinnesro behöver jag hantera varsamt, så jag lägger av nu. Min blogg skall vara ett forum utan hårda ord...helst - dags att lysa frid över sakernas tillstånd och låta Bloggen vila till imorgon.

söndag, maj 14, 2006

Varvet - bit för bit.


Nemo studsar vidare....Varvet 2004

Eftersom varvet numera inte är en plåga för mig kan jag fokusera på annat än smärta och trötthet när jag stolpar runt.

1 km: I höjd med snutstationen i Slottis. Fridfullt men trångt.

2 km: Vid ingången till Säldammsbacken. Efter en behaglig nedförsskjuts från Plikta är livet gott att leva.

3 km: Slottskogsgatan vid Lugnet. Här börjar naturidyllen övergå till proggiga skrål, goa göbbar och häng ur fönstren.

4 km: Ostindiegatan. Denna kilometer i hjärtat av Majorna med Mariaplan som nav är alltid tacksam. Det sluttar nerför. Ett tungt rockband spelar Bruce och publiken är gooo

5 km: Vi äntrar Älvsborgbron.... say no more...

6 km-14 km: Hisingen, platt, krokigt, allt ser likadant ut... största fördelen: du kan se Masthuggskyrkan om du sneglar åt höger större delen av detta mörka parti på banan.

15 km: Åter på faslandet. Nordstan som denna dag känns välkommnande. Jag blev t o m intervjuad av en ung murvelspoling som stack upp sin mick-didlo i fejjan då jag sörplade Enervit. Skall kolla på Kanal Lokal mån 20 och se om jag kom med.

16 km: Bälterspännarparken. Strax innan står det människor och delar ut små rödvita kondompaket...vafan.. säker sex är inte det första jag tänker på så här dags i loppet...men det visar sig vara portionsförpackad druvsocker.

17 km: Just rundat Poseidon och löper lätt nerför Avenyn. Det börja kännas i höfterna att jag inte har den mängträning i kroppen som behövs.

18 km: Vasa/Viktoriagatan. Här känner jag mig som mest hemma under hela resan

19 km: Brunnsgatan. Go o Gla Kexchoklad i massor. Nu är det lite segt. Övre Husar suger... svagt uppför...men tillräckligt för att ge fartminskning.

20 km: Inne i Slottis igen... målet är nått känns det som. Min supporterskara finns vid Belparc och det är ett gott lyft.

Målgång: Been there - done that...igen.

Dagen efter - lättare tryckpåkänning över skånkerna i övrigt fullt återställd. Gött!

Förresten - har fått öronen på Paul Simons senaste... där han på nåt sätt blir Peter Gabriel i sina bästa balladstunder. Eno har producerat... rackarns gott laid-backalbum....





lördag, maj 13, 2006

1.52.55

Stabilt... men till följd av en outsäglig hunger kommer nu Thai Garden på Andra Långg att få besök av mig, S samt E o M.

S begick premiär och den kvinnan är definitivt dagen hjältinna... som på sitt första varv, utan att sprungit en meter längre än 16 km skuttade in på Slottskogsvallen efter 2. 16. 09. med håret som en flagga, behagligt sval och lika skimrande som vanligt.

Den osedvanligt löpvillige och styrketräningskompletterade sponsorn H drog in som en löpeld på 1.21. nånting.

Sekka goa gubbs o kvinns ...

En mer utförlig rapport lämnar jag imorgon... nu skriker mellangärdet efter asiatiska wokgrytor

fredag, maj 12, 2006

Return from The Seventh Seal.




Jag har vart och handlett en UGL på Hovs Hallar den här veckan...

Mäktigt och oerhört berikande. Inspirerande deltagare och en sanslöst upplyftande kursutvärdering så jag bara slickar i mig och njuter.

Enda smolket med Hovs Hallar är "On tour with Dödens Väntrum". Varje dag vid pass 12 kommer två-tre busslaster med gråulliga människor i vävda kavajer och rullatorer instormande och ockuperar anläggningen på tyskt manér, äter lunch och köar sönder toaletterna. Sedan drar dom vidare.

Kan iofs förstå att dom vill spana in stället. Sjunde Inseglet sköts här...och då är det välan passande med lite försmak...

Imorgon väntar 21 095 m asfalt. Du som vill följa Nemo SMS:ar "GV 10273" till 72700. Håna mig gärna efter målgång. Nästa bloggpost blir rapport om ett varv runt Gbg.


Förresten... vem har sniffat lim på den här byrån??? Där rök min sinnesro....

Nu...fredagsmys med flickorna.

söndag, maj 07, 2006

Listigt....

Been there...done that...sån är han...och nu roterar jordens axel som för tillfället är uppstoppad i bajgången allt mer centrerat kring världsalltets mitt - mitt ego växer m a o

jag förstår att jag är hopplöst ute... såg "100-listor" på webben för sisådär 7-9 år sedan men orkade då inte överhuvudtaget bry mig... och jag svarade på Lunarlistor om det var broccoli eller äppelmos som gällde

Bestämde mig för att tramsa till det idag och vara listnördig.. hittade frågeställningarna på en annan blogg och kopierade frågorna... Here we go...

Bloggen tar f ö paus fram till fredag... Välkommen åter


Reser helst till: mitt inre....
Tidning jag gillar: GP
Favoritsite: www.imdb.com
Fikar gärna på: Espresson House
Favoritbutik: NK
Favoritfärg: Hallonrött
Favoritmärke: Levis
Favoritdjur: Katt
Stjärna jag vill träffa: John Cleese
Motionerar: 2-3 ggr/vecka
Senaste fyndet: Se stolen i bloggen längre ner
Fulaste färgen på kläder: Orange
Senast sedda film på bio: MI: 3 (igår...befriande underhållning i 2 tim)
Senast köpta skiva: Neil Young - Prarie Wind
Sparar till: Plasma TV
Väntar på: Sommar
Pålägg som gäller: Hummus
Dagens dryck: Vatten
Senaste boken du läste: När Blodsbanden Brister, Hanna Eriksson
Senaste maträtten du åt: Thailändsk fläskfilégryta
Senaste klädesplagget du bar: Replayjeans, svart piké,
Senaste repliken du yttrade: Puss, min älskling
Senaste personen du träffade: Äldsta dottern
Senaste personen du pratade i telefon med: Min kvinna
Senaste personen du fick brev av: Vet ej
Senaste gången du sov: En timme sedan
Senaste saken du köpte: 1 l mellenmjölk
Vad har du gjort idag: Uppstigning o morgonnyheter
Hur tidigt stiger du upp: Sex
Vilken färg har du på håret: Hår? Skojarduva?
Vad har du för färg på ögonen: Blå
Är du uppväxt i stan eller på landet: I en medelstor stad
Var har du ont: Ljumskarna
Kan du stå på händer: Nope
Vad lyssnar du på för musik nu: RHCP:s Stadium Arcadium....och den är KANON!!!
Vad tycker du om idrott: Utöva - ja...Se på - nej
Vad har du för klocka: Polar - pulsklocka
Sämsta sport: Undervattensrugby
Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? Beror på syfte, upplägg o tema
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren
Brukar du sjunga i duschen? Nej
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Friidrott
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja..och sen växer den
Vad är viktigast för dig? Sinnesro - förmåga att släppa taget.
Laddar du hem musik och film från internet? Jomenvisst
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Gå Psykologlinjen...som jag har poäng at komma in på...HA!
Vad är det bästa med julafton? Utlandsresa
Tänker du mycket på ditt utseende? Alldeles för ofta
Vad får dig att slappna av? Frigörande andning!! Och ett långpass på Säröbanan
Tänker du ofta på sex? Dagligen
Är du skyldig någon pengar? Mina ((
Är du mörkrädd? Ibland
Bär du glasögon eller kontaktlinser? Både och...mest linser
Tycker du matte är svårt? Ibland
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Ja, fåfängan söker mig...
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? Cred
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Mellan åtta och nio.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Ilska är en lyx jag inte har råd med...
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Nej
Hur många gånger har du fuskat på ett prov? En gång i 8:ans biologi
Bor du utomlands? Nej, men jag skulle gärna bo i Grekland delar av året...eller Indien
Hur länge varade ditt längsta förhållande? 8 år
Har du piercing? Nej
Vart skulle du helst vilja ha piercing? Könet eller tungan
Bråkar du och dina syskon ofta? Nej
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Mina döttrar...det är två, kvinna tätt i hälarna
Läser du ofta böcker? Stötvis...
Vad föredrar du för sorts filmer? Drama och Action...komedierna som är bra...är så få
Vad slösar du mest pengar på? Resor och hemelektronik
Vill du gifta dig? Skulle jag nog kunna tänka mig...ett andra försök
Vill du ha barn? Dom två jag har är alldeles gott nog
Låser du toalettdörren även om du är ensam hemma? Nej
Vilka tv-program som går just nu har du fastnat för? Prison Break o Filmkrönikan
Vilka länder har du varit i? Se kartan längre ner Bloggen
Vilka ställen har du bott på? Uddevalla, Uppsala och...Göööteborg
Vilka husdjur har du haft? Fiskar, Undulat, Hamster, Katt, Nymfparakit
Vad förknippar du ordet skolstart med? Sensoimmar
Solar du ofta? Dyrkar sol ..lite gränslöst
Är du bra på att laga mat? Allt exotiskt funkar bra
Var badar du helst? I saltvatten över 10 +
Vad dricker du för alkohol? Min livskvot är nog fylld...
Vad använder du för droger? Spel o Godis
Vilka djur är du mest rädd för? Hundar som inte skäller och inte kan trampas ihjäl
Vad tycker du om monarkin? Trams!
Vilken musikstil tycker du bäst om? House o Lounge o Artrock
Vilka språk kan du? Svenska, danska, norka, engelska och lite tyska o grekiska
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Nej, men jag borde ha gjort det...
Vilken kändis är hetast? Persbrandt
Gillar du att dansa? Om timingen är rätt - men inte som motion
Vad har du för klädstil? Gubbjävel som försöker smälta in i causal-slackertillvaron
Är du flygrädd? Nej, bara lite spänd
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Det är nog bra men det luktar fis istället...
Hur vig är du? Gummigubbe!
Vad dricker du helst när du är törstig? Ramlösa
Vilken är din favoritglass? Lösglass från Truimfkiosken på Allmänna Vägen
Tror du på ett liv efter döden? Förmodligen
Vilket kaffe sörplar du helst? Sanami - hela bönor från Etiopien
Vilket mobilmärke föredrar du? Sony Ericsson
Vill du gå ner i vikt? Ja, men jag är så got som i mål...2-3 kg till
Vad har du för personlighet? Analytisk, Självständig - något introvert
Har du varit deprimerad? Ja
Tycker du om sushi? Det är gott ibland, men inte för mycket.
Tror du på livslång kärlek? Ja
Vad äter du helst när du ser på film? Lösgodis
Lever dina föräldrar tillsammans? Ja
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Nej
Har du tandläkarskräck? Nej
Vad heter du i mellannamn? Lennart... och det suger
Är du en morgon eller kvällsmänniska? Morogn
Var är du född? V Frölunda
Vilken hårfärg har du naturellt? Vafan...svålfärgat
Biter du på naglarna? Nej
Är du beroende av något? Allt för mycket...
Vilka internetsidor besöker du varje dag? Bloggfrossa, mina egna sajter, Hotmail och GP

lördag, maj 06, 2006

Ungdomsångest del 1

Sommaren 1974. Då fyllde jag moppe och gick ur 8:an. Mellanölet fanns i butik och jag sökte mitt första sommarjobb. (Jaaa... jag har fått näring från Mikebike...tack Mike)

På Unda camping utanför Uddevalla. Ägaren, som kallades Pås-Erik (oklart varför) var en man som doftade sur tobak, och körde Volvo 245:a utan att använda treans växel.

Han gav mig en timlön på 3:73 i timmen och "då skall du veta att det är inklusive semesterersättning...och passar det inte har jag en lista med 50 andra som vill jobba här..."

Vi var ett arbetslag på 5-6 ungdomar i samma ålder som ofta fick sköta butik, kiosk o lager på egen hand för Pås-Erik var ofta ute o provianterade. Han hade andra näringar. De första veckorna var Pås-Eriks "kusin från landet" och hjälpte till - men han satt ofta och pimplade öl och åt chips på ett vindskontor och var så i hatten när vi gick på middagsskiftet att vi mest fick se till att han höll sig där och inte var ute o röjde bland kunderna.

Kunderna ja... det fanns ett mopedburet ungdomsgäng från Herrestad City anförda av Egon. Egon var halvalbino, mindre begåvad men kunde sätta ner foten bra och makera vem som bestämde. Ingen muckade med Egon. Denne ljushylte självantändlige krutdurk körde Mustang Mamba med Bikerstyre och rökte Prince. En bra sak var att sälja cigg till Egon. Han slantade upp 2 spänn och väste "ett Prince" och så blinkade han så där lite spjuveraktigt/lömskt...och av ren skräck levererade jag ett pack pinnar. På detta sätt var jag under "beskydd" och kunde passera mopedgänget utan att få bonk.

Det borde jag annars fått...jag genomgick en sorts transformering den sommaren. Från hårdrockare med Deep Purple-frilla till mer androgyna Bowiefrisyrer.

"Har du klippt dig, eller har du ramlat o brutit håret?" frågade Pås-Erik när lockarna föll och uppspretet gjorde entré. Det var nog det närmaste jag hörde honom komma humor under en hel sommar.

Våra arbetstider var knas på ett vis. Vi jobbade VARJE dag. Från 15-21 och nästa dag 9-15. Ett dygn ledigt...och så påt' igen.

Ett av dessa dygn höll det på att balla ur ordentligt. Jag hade fått smak på flasköl och vi hade förstått hur vi skulle hantera detta oxå. Fylla en kasse och gömma ute i buskarna bakom butiken och sedan var det bara att hämta upp efter avgång. Tyvärr gjorde jag nåt helt galet... Jag satsade på några kalla pils på badstranden INNAN jobbet... glassig förmiddag och några kalla pils...mumma för en pubertal 15-åring med taskiga alkogener.

Vid pågång 15:00 var jag gött såsig och fick hållas på lagret och prismärka ett tag... kom sedan ut och skulle sälja glass. "Vad skall du ha min lille bög?" abusade jag en liten (vad jag trodde högtysk Otto Weber-gosse) men han var svensk och kom tillbaka med sin farsa som jag trodde skulle riva stället...

Norén skulle inte kunnat manusera en bättre kioskångestscen....pappan som sträcker sig efter lill-Bowie i beige biträdesrock av polyester...chipskartongstaplar som välter och lill-Bowie vrålar...."Den lille fan ljuger..."

Och pappan vrålskriker - "Jag skall få tag på chefen för det här jävla stället och se till att du får sparken din tölp"

Min karriär som tölp i Bowieutsyrsel fortsatte ytterligare en månad utan att några konsekvenser kring denna händelse...mer än att jag gick med en lömsk oro över att pappan var kvar som campinggäst och bara väntade på att få dra in mig i sin husvagn och bränna fimpar i mina fotsulor och sätta eld på mitt nyutväxta könshår. I munkjacka med uppfälld huva gick jag runt någon vecka...sedan klingade oron av.

Sommaren därpå hamnade jag i en färghandel bland lim, thinner och tapeter...det tar vi vid annat tillfälle. Det var ändå bara en försmak av vad som komma skulle; Lördagsbrevbäring på distrikt 23 A - postdistriktet från helvetet.

fredag, maj 05, 2006

Datorhaveri...

Putsar upp fredagen med lite tjafs...



Supporten: Vad kan jag hjälpa till med?
Kunden: Jag håller på att skriva mitt första email och jag har skrivitbokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkelnruntomkring?
Supporten: Är markören fortfarande där?
Kunden: Nej, jag är ensam här.

Och nästa kund kunde inte koppla upp sig.
Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?
Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.
Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?
Kunden: Det var fem små stjärnor.

Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut - klicka på "den härdatorn".
Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?

Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.
Supporten: Vilken modell har du?
Kunden: Det är en Hewlett Packard.
Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?
Kunden: Nej, den är beige

Kunden till Tele2-supporten (1995?): Jag har köpt internet och vill ha hjälp
Supporten: ok, hur långt har du kommit i installationen?
Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i
Supporten: ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?
Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator jag har köpt internet...

Kunden till Supporten (1998): Det där med Internet verkar intressant, alla talar om det.
Supporten: Jaha, och vad kan jag hjälpa dig med?
Kunden: Kan du inte ladda ner det på en diskett och skicka hem det till mig, så jag får titta närmare på det?

torsdag, maj 04, 2006

Respekt åt Bobby!

(Saxat från GT: nätupplaga 060504)

Här nedan kan du läsa hur du kan göra en insats.

Bris generalsekreterare Göran Harnesk säger:

- Det är oerhört tragiskt att ett barn dör på grund av misshandel.
- Många barn far illa, men hur många de är vet vi inte. Barn är lojala med sina föräldrar och andra anhöriga som slår dem; barn är experter på att dölja sådant.
- Vi i Bris jobbar för att barn ska få en chans att må bra och att de inte ska fara illa.- Om vi får in mer pengar kan vi jobba ännu mera för att vad som hände Bobby inte ska kunna ske igen.

SÅ HÄR GÖR DU:

Vill du vara med och ge Bobby en värdig begravning gör du så här. Från klockan 12 i dag kan du sms-a:

Vill du skänka en röd ros till Bobbys begravning? SMS-a ordet BLOMMA till 72900. Det kostar 25 kronor.

Vill du skänka 25 kronor till Bris och samtidigt skänka en röd ros till Bobbys begravning? SMS-a ordet BRIS till 72900. Det kostar 50 kronor.

OBS! Om du har Telenor/Vodafone-abonnemang fungerar det inte.

Designvecka...mja...

Nemo sa hos Bloggfrossemannen apropå Skugges betalblogg:

The harder they come... Kan det vara så att Skuggan drabbats av "Julvärdssyndromet" (Bromé, Kirschsteiger m fl) som när haussen är över..då blir det bara fel? Mat-Tina är också en filur som snart kommer att ha kvävt sig själv bland hålslevar och rostfria mått "Jättegott" blir "Jättefel" Exponering suger i längde...vilket borde få fler att ta Time-out, växla spår, baravara och gå in i depå...för att sedan komma tillbaka med nåt annat - det skulle kunna bli en bloggpost...skall snickra på det..

Here we go...

Jo, alltså fler borde göra en "Emrik" - från spretig funk-freak i Stonefunkers till snäll visfarbror med mild blick och ansat skägg.

Skulle vilja se Filifjonken & Fredrik tagga ner och bli Sommarankare efter Ulvenstam

Skulle vilja se Lundell ta tre-fyra års timeout... komma tillbaka och spela på konserthus, unplugged med bara sig själv, gitarr och en ståbas...möjligtvis lite trumvisp.

Skulle vilja se Timell leda en temakväll i SVT 2 under begreppet "Ödmjukhet" (nä.. förresten det gör nog för ont)

Skulle vilja se Skugge om sju-åtta års tystnad (ja, så länge...) komma med boken "Rapport från dom gröna häckarnas helvete - radhusdrömmen som krackelerade"

Exemplen kan bli fler...fyll gärna på önskelistan i comments...

BTW... fick en idé om en "Designvecka - interiörbilder från mitt eget hem" men jag fick snabbt skrinlägga denna tanke då det visar sig att jag bara har material för två-tre dagar. Min nya schyssta stol i hallen kan jag inte låta bli att publicera - den är så grym...




Foto: Nemo ( fällstol i oljad ek, köpt på Designtorget för 1060:- och är dyr men bra för trång hall)

onsdag, maj 03, 2006

När man talar om trollen...

Fick lite "qualitytime" (ett rubbat pissbegrepp...men iaf) med döttrarna igår. Jag hade kvällsjobbat på mottagningen och teraperat några klienter...kommer hem och finner lägenheten skinande ren, städad och undanplockad. E o M har gått loss med städskåpets innehåll.

Där smalt ett fadershjärta. Och jag sjönk ner i en chesterfieldsoffa (som jag bara önskar fetbort) och skulle glo på samma kanal som E o M. Dessa små flickor är insnöade på alla sorters program som handlar om förvandlingar; Du blir vad du äter, Extreme Homemakeover, Ernst i torpet...ja fatta vartåt det lutar...

Gissa vad? "Äntligen hemma!" Efter Bloggfrossemannens utgjutelser kring Grynet, Shan Atci och Hr Gipsskive-Göring hade det onda flyttat upp på min axel och jag tänkte stålsätta mig och genomleva 30 minuter TV med denne man som äter kakel, men skiter träflis.

Det var grymma minuter men jag fann ett visst nöje i att Hr "High-on-Glue" inte fick den softe o skäggige säljaren av lägenheten in i samma Tintin-käcka scoutattityd...

På andra sidan drömmarna... i morgontimmen fanns han åter där och bäckade klinker, staplade rör och hyvlade avbärarräcken... Dubbeljämmer... kan det bero på att den här artikeln finns kvar i mitt undermedvetna



"I have lots of used cars for sale..."

tisdag, maj 02, 2006

Fan.. Jag äger!!!

Högmod, skryt, slå sig för bröstet... whatsoever...

Payback... så det ryker. Sedan slutet av augusti har jag under stor medvetenhet kämpat mot min kroppsliga förruttnelseprocess (som ju tar sin början i 20-25årsåldern).

Denna struggle har bestått i god kosthållning med bara en "slarvdag" i veckan, Ett PT-pass på SATS i stort sett varje vecka under strängt överinseende av en ettrig härdsmälta till kvinna som tittat surt på mig om jag slarvat med kosten eller inte kör så mpnga reps som hon tänkt. Mängder av powerwalks och nu... de senaste två månaderna har jag toppat med löpträning.

Resultat; 6 kg mindre fett (12 smörpaket), 3 kg mer muskelmassa ( 5-6 fläskfileér). Midjemått; från 97 cm till 90. Och igår kom en grym överaskning; konditionstest som visar att min fysiologiska ålder blott är 21 år. Ett testvärde på över 50.

Beach -06... No problems. Min blygsamhet förbjuder mig att lägga ut en Schwarteneggernegger-bild.... det får bli kosthållningsexempel..



Foto: Nemo (som själv snott ihop smarriga woken)

måndag, maj 01, 2006

Träff i sidan - bortom 200 meter

När jag surfar runt i cybern så dyker jag oförhappandes på konstigheter. Speciellt de budskap som är riktade till mig (jag finns i målgruppen) men det tar så helfe iblandl...

Kom av en slump in på www.mygeneration.se

Vad erbjuds jag då för läckert...???

"Unik Nostalgifest - för dig som var ung på 60- & 70-talet" Åldersgräns 36 år.
Jag går nyfiket in på scrollisten och väljer ort: Göteborg (vad annars...) och får upp:

Här är festen för folk i Din egen ålder, varför inte samla gamla gänget från förr. Dansa och digga till den glada musiken från Din ungdom och träffa lika många bekanta på EN enda kväll som Du annars träffar under ett helt år på "affärn".
Åldersgräns fr. 36 år. V-jeans har hög status under kvällen.


Unik, my ass... Unken...möjligtvis. Datum är inte spikat... och jag är inte lessen för det...jag backar tillbaka till startsidan och ser att SILJA LINE är platsen för en av deras Nostalgiträffar...och The Bands.... The Bands...

Här är bandlistan:
Burken, Rock Ragge & Rock Boris
Rockfolket
Janne Önnerud
Larz-Kristerz (se bild längre ner...huuuhh)
Sveriges Elvis
Grevens Partykaraoke
DJ Budda

Va' fan...är det rullatorvarning? Sånt diggade "farbröder" när jag "var ung på 70-talet"

OK...DJ Budda...låter halvmäktigt... men han toppar med "40 år i branchen"... jag grottar ner mig i hemsidan och finner ett inscannat tidningsurklipp med en DÅ ung Budda som satt världsrekord i DJ:ning.... OCH han håller ett fett skivomslag i nypan - "November - En ny tid är här"

Summarius... Företaget bakom "My Generation" fiskar gäddor i tvära vatten... med loggor där hippies drattar omkring och sänder ut vibbar av Janis Joplin, Doors, Greatful Dead mfl funkar det ofett med Burken, Budda och.... Larz-Kristerz