torsdag, september 29, 2005

Långt mellan lycka o leda...

En känd musikrecencent utgjöt sig i gårdagens SvD kring Lundells senaste alster...eller rättare sagt; det gjorde han inte alls.

Han orerade om Hr Lundells tillkortakommanden, Viagraätande och glåpade artistens alltmer tillskrynklade, ärrade och sotade skinn.

Om Lazarus skrev han ingenting.

I vredesmod författade jag;

Ett "snakeeye" avser recensionen...har inte lyssnat på albumet än...men när recensenten går loss och recencerar annat än musik...då blir det bara fel.Jag får ingen som helst uppfattning av hur det låter om skivan...även om jag inte lär bli besviken. Recencenten kan med fördel skriva långa, djupa artiklar om esoterisk soul, spräckjazz och nån retropunkmods-skiva från en belgisk källare..eller nåt. Stampa gärna på Uffe - men recensera skivor där skivor recenceras - mittåt!

Rött - som blodet i min kropp...

Konstigt att jag tar mig själv på så blodigt allvar...och varför drar jag lans för Lundell?? Har ju inte ens hört skivan... förmodligen är det min avsky för journalism som inte tar ansvar...skall jag skriva om kriget i Irak...elller sport för den delen - då vill jag som läsare inte hamna på jazzklubb och få tips om hur jag skall blanda bra drinkar, laga grillade revben eller höra om hur vidriga toaletterna är.

Lite som en känd kolumnist i gårdagens Carin 21:30 uttryckte sig över vänster-intoleransen på Södermalm visavi motsatsen på Östermalm; "Här vid middagsbordet talar vi inte om politik, religion och magar"

DAGENS BILD: Mos är mos...om än i gyllene brickor
















Nu tar bloggen förmodligen ledigt fram till 8 oktober - studier och arbete i obygden innebär nada internet men däremot gott om tid för att angripa Klas Östergrens senaste alster: "Gangsters"

onsdag, september 28, 2005

Lennart lelle...

Idag har Lennart namsdag. Mitt tredjenamn.

andra Lennart vi minns är:

  • Hyland (3,14)
  • Svahn ( John Blund)
  • Mattsson ( Riksdagsman (c) 70-tal)
  • Lund (TV4)
  • Jähkel (Pistvakt m m)
  • Lindén (kommendörkapten o UGIL-guru)
Vet inte riktigt varför, men 28 sept. är av betydelse på flera sätt...inte minst för fyra år sedan då mitt VISA-kort kom i händerna på ondsinta TAXI-chaufförer. Bra iofs då händelsen i sig satte en snöboll i rullning som tog mig till en bättrevärld, ett annat liv och ett uppvaknade som medfört "Lifequality -streetworthy" för att travestera Percy Nilegård.

DAGENS BILD: En Lennart som blåser i luren





















Källa: http://www.math.uu.se/staff/images/Lennart.Salling.jpg

Går nu vidare för att göra det jag har betalt för - försäkring, skadestånd och krockar...

RS... har ett Lazarus-album att utforska. Lundell regerar. Tur att inte han heter Lennart. Ulf, alltså.

tisdag, september 27, 2005

Girighet...och stil

En dödssynd - god som någon.

Sedan några dagar har jag blivit AdSense:are. D v s min blogg pryds av en ful ruta med budskap om "mer", "bättre", "snabbare" och "rikare"...eller så.

Varje gång någon klickar på bannern eller besöker min blogg fylls ett konto i Armerrkat skata men säkert med Bush-deg. Vid 50 US dollare kommer en check till mig - beflugen av en oterroriserad maskin utan skobombare m m från the golden country over there...

Efter två dagar har jag fått ihop 1, 37 dollar. I den takten kommer jag ha en pay-check på 50$ före jul... så jag kan köpa HUGO BOSS-kalsonger på NK för 349:-. Det har blivit ett behov för mig att odla flärd på NK. Så här skall jag vara i höst:

Denna säsong gör den stilrena lyxen ett återintåg inom HUGO BOSS yngre linje HUGO. Lyxen har dock tagit inspiration från hip hopen och den amerikanska streetwearkulturen. Oversize byxor bärs upp tillsammans med en tight välskräddad kavaj, eller tvärt om ett par smala stuprörsbyxor tillsammans med en hoodjacka. Vi ser också inslag från 80-talets punk-era i form av blanka knappar och iögonfallande dragkedjor. Allt för att addera det lilla extra till outfiten. Höstens stora färger är blått i olika toner samt brunt men som vanligt till hösten ser vi en hel del svart, vitt och även grått. Materialen är naturliga; tvättad bomull i vintage inspirerade t-shirts , mjuk sammet i kavajerna och finaste ull i ytterrockarna.

Eller så får Läkare utan Gränser alltihop....

Kanske är jag inte så girig när allt kommer omkring.

DAGENS BILD: Money for nothing



RS...a place as good as ever

måndag, september 26, 2005

Medelklass??

Idag är jag oerhört lat o såsig... så jag saxar ur en krönika av Johan Hakelius i Aftonbladet. Han skriver:


Vad är det då som får medelklassen att stå ut?
Terapi?
Biltvätt?
Friggedbodsbyggande?

Jag tror att svaret är knattefotboll. Se sidlinjen en solig höstsöndag. Se mellanchefer, föräldrar och familjeförsörjare lämna medelvägen. Tandtrådade tjänstemannamunnar, plötsligt vrålöppna med KOMIGEEENNUGRABBARFÖRFANRÖRPÅERUPPUPPUPP! Extas och ångest. Och sedan blir det måndag och dags att bära samhället igen...


Läser detta och inser glädjen i att vara flickpappa.

Stå ut... att skriva blogg kan oxå vara en lösning.

Drömde om Göran Persson inatt. Han skulle spela huvudrollen i en re-make av "Pippi Långstrump" och jag var regissör. Han skulle lyfta in Lilla Gubben på verandan i Villa Villekulla...men bröt ihop och fick tröstas... jag har tröstat en statsminister. Iförd megafon o basker klappade jag den trinde mannne faderligt på axeln.. och sa... "Så, så...vi gör nåt digitalt av den här scenen... sedan vaknade jag.

DAGENS BILD: finns tydligen ingen just nu. Svårt att ladda upp.

Prof Coma har remmat runt Lidingö...som sagt. Av de fadda tangenttrycken att döma har min sidekick farit illa. För mycket bacon, rödvin och kolesteroltänk i kombination med en tjurskallig envishet kring löpandets tjusning kan ta knäcken på den bäste...

Hans eftermäle:

Är mycket slak idag. Ska försöka ta en powernap nu på eftermiddagen. Vem orkar starta upp en given (fådd) blogg under sådana omständigheter och efter personsämsta på Lidingöloppet. Rödvin är väl ingen bra sportdryck. I Frankrike har de förresten en mara som går mellan ett antal vingårdar. Vätskekontrollerna är således vinprovning. Blåst på silvermedalj i år igen.

RS...so much more to go for

söndag, september 25, 2005

Skogsintagning och asfaltstramp

Har ägnat dagen åt morgonjogg på Bulid med Stones nya "A Bigger Bang" i KOSS-pluggarna. Synnerligen potent album.

Sedan töserna o jag på svampjakt i gamla scoutmarker i utkanten av riskområdet V Molljön. Ett bra ställe att plocka på eftersom få vågar sig dit p g a gula skyltar med text som "Livsfarligt" m m.


DAGENS BILD: Svampbob...typ

















CU...zömorrow... Pappabröd på G

lördag, september 24, 2005

Körpehöl Revisited

Det är ngt visst med uppväxtmiljöer. Jag känner mig som en heliumballong när jag ränner omkring i gamla skogspartier...som en editerad utsvälld kropp som inte kan förstå hur jag tyckt att den stora skogen bara är en futtig kulle.

Strövar vidare och inser att med den Svenska Tanten kommer tygkassen att dö. Små krumma tanter - snedbelastade och skumt dignande som levande installlationer av Dali... Snälla någon...samla alla tanter, eller gör reklam i Bingolotto - "Nu är det Ryggsäck som gäller".

Uddevalla är annrs en stark miljö för den som vill pröva ett varaktigt tillstånd av grundångest.

Res dit...åk lycklig därifrån.

Dagens bild finns inte. Transferring problems...

Men en låt kan väl duga? "Tap turns on the water" CCS

Har nog med grundångesten att göra...

Töserna är och köper godis med sin farmor och jag skall nu kasta mig över "Familjeterapins grunder" och avsnitter om kommunikationsteorier för att finna ut vilken jag tycker vara bäst lämpad i arbetet som beroendeterapeut.

Sexigt? Nej. Vettigt? Ja...

Prof Coma springer Lidingöloppet...jag väntar ivrigt på SMS från målgång.

fredag, september 23, 2005

Att vara lenrimmad...

Imorgon är det dags för Lidingöloppet.

I år håller jag mig i kulisserna och ägnar mig åt Powerwalking på hemmaplan. Terrängen kring de burgna på den kuperade ön i Tjockhult får de långnästa spindelmännen o en o annan baconstinn intellektuell härdsmälta ta hand om...

Du ljuger... så kallades en eremit i min hemstad. Som små var det sport att gå till "Du Ljugers" lilla hus och ropa på gatan.... Du ljuger, du ljuger.... tills den gamle mannen uppenbarade sig i vredesmod.

Varför vi gjorde detta har jag glömt. Det var något vi gjorde...ungefär lika naturligt som att kasta gris eller spela landhockey.

Senare fick jag höra att "Du ljuger" dött...ihjälretad i Göteborg. Har på senare tid fått reda på att öknamnet kom från någon rättegångshistoria där han blev friad eller fick sin sonfriad påg vittnesmål kring någon trafikolycka.

DAGENS BILD: Frukt på fat..lite sensuell uppstickare i bakgrunden
















RS...hairy as hell

torsdag, september 22, 2005

Billdal

Ligger S Gbg. Kalle Sändare hade på sin tid en del hyss för sig i den trakten (senare på dagen ringer en man med förlamade händer från nämnda förort)

Varför denna rubrik på en dag fylld av 2:or?

Varför hvdvrk ännu?

Spårvagnarna stod still som ett streck längs hela Avenyyyn igår.

Min äldsta dotter vill ha en LCD TV i julklapp.

En kär uppdraggivare i Värmland vill att jag skall jobba med UGL i vecka 47.

Should I stay or should I go...? Det blir GOOO!!!

Prof Coma är sur för att jag jämför honom med John Merrick..inte utseendemässigt, men han gjorde ett tappert försök att brösta upp sig och framstå som en renlevnadsman och använde frontfigurerna i Grateful Dead som jämförelseobjekt. Följande genmäle droppade ner i min maillåda; (Peruken är ett esoteriskt begrepp och syftar på en man som slutade sina dagar i ett badkar på Edingsvägen för 5-6 år sedan)

Jag misstänkte att du i ditt nutida "tillstånd" genast skulle slå ner på mina försök att fly från min egen fula nuna. Men jag är ju snyggare än Elefantmannen. Jag lever inte som Dave Crosby. Jag har sprungit fler långlopp än Peruken. Det är ju objektiva fakta. Diamanter är sällsynta. Rolling Stones desto fler.

DAGENS BILD: Livet sett i en väntkur



RS - for beginners...

onsdag, september 21, 2005

Eftervård...

Idag är jag debuterande eftervårdsledare. I en öppenvård för beroende ingår ett eftervårdsprogram på 48 veckor med speglingar inom gruppen.

En sån grupp skall jag nu leda på kvällstid.

Mattheten tilltar men jag gladdes igår - en illa skyltad gatstump utanför min bostad har bearbetats av två små gula traktorer. Dessa har slipat bort allt vitmålat i asfalten och öppnat upp för dubbelriktad trafik in i kvarteret Trattgåsen. Tidigare fick biltrafiken ta en grekisk omväg runt ett stort affärshus bara för en gammal kvarleva då buss 60 gick förbi utanför.

Mycket trevligt att någon på Trafikkontoret hörsammat min ondgörelse.

Prof Coma skickar kul e-post...ibland. Oftast är han korthuggen. Som nedan...då han ägnar sig åt literär eskapism och drömmer at han är Mr Walker...då är det stort.

Det händer ibland att professorn tar av sig sin hatt och kåpa, lämnar campusområdet och färdas till staden som en vanlig man. Idag är en sådan dag. Han ska gå till en bar, dricka ett glas mjölk och beställa en liten kebabmeny, allt medan de vanliga medborgarna tittar misstänksamt på varandra och viskar "Mjölk? Brukar inte han dricka lättöl?". Därefter går han till sportbutiken och köper Vitargo Carbo loader i burk, det vankas ju ett självuttömmande Lidingölopp. Om han hinner tar han sig in i en telefonbutik för att stryka längs väggarna och provkänna på nya telefoner, särskilt skall han ansvara för att jämförelser mellan Ericsson K750i och Motorola RazV3 föranstaltas. Därefter lämnar han staden på samma sätt som han tog sig dit, omärkligt i den amerikanska vanen. När Campusklockan slår 13.15 sitter han åter i katedern och leder sitt andäktiga seminarium.

"När professor C. frågar efter hypotesen, börjar synapserna blinka".
Gammalt campusordspråk.

Om du har ett ordinärt liv - dramatisera det.

Det blev en K750i...btw

DAGENS BILD: Grötfat med sylt




CU...in my dreams

tisdag, september 20, 2005

Vi går mot bättre tider, tro mig, tro mig...

...skaldade Hr Lundell för många år sedan. "Längre in mot Landet" var alstret och livet bestod av snabba upplevelser, mycket tugg i Bulids mylla. Diverse utskickare till Prof Coma och hans pörte i Lappkärrsberget.

Ungfålar vid Stureplan som inte visste särskilt mycket om något...mer än var vinet var billigt osv. "Säkra ställen" - ett begrepp som vi kände, men sällan gick iland med då vi osäkrade oss själva med för mycket för fort.

Dagens låt glömde jag igår...vad är det som händer - det blir två idag: "Your beatuiful" James Blunt och "Så mycket äldre" Ulf undell.

Ondgörelsernas lista skulle kunna bli lång idag; Ringholm, miljöpartiet, Bredbandbolaget m fl...orkar inte bry mig just nu.

Prof Coma kvad till på min fråga om när vi får höra Bosse Ringholm säga; "Professorer är så jävla slöa.."

Svaret...inte ett Nobelpris...men värt att notera

Aldrig! Eftersom dom inte törs vara det (då går nämligen ngn annan professor om dem). Luther, konkurrens och überisch i en effektiv kombination. Här ges inte någon tid för kurser i tantrayoga, bränna rökelse och hitta dig själv i en immig spegel. Å andra sidan får man jobba med det man vill under anständiga villkor.

Tror förresten jag över går till DAGENS BILD...några dagar iaf... nya mobilen är alldeles för hip för att ligga i träda....vi börjar försiktigt...en office-bild...utsikt från en skadereglerares vardag...



CU...above

måndag, september 19, 2005

Back in Bizzznizz

...Snuvig, trött o förstörd forgottade jag helt min blogg igår. Det var säkert meningen.

Inspirerad av "Universums tråkigaste blogg" åkte jag till ett stort lågprisvaruhus med stora komplex över hela världen och handlade köksporslin, bestick och textilier.

Såg även slutet på "From Hell" med Johnny Depp. Att Ian Holm kunde vara så ond...

Men... ja...nu sitter jag här i landskapet igen..Reglerar skador och ser dagen an

Ser f ö att en anonym..förmodligen en månskensbonde med traktorblogg.. sett min brist och tillkortakommanden då det gäller att sätta frågetecken efter Bio...det var nog ett freudianskt felslag eftersom jag helst velat se "Tjenare Kungen" eller WilliWonka.. i Johnny Depp-kostym

CU...in between

lördag, september 17, 2005

Höstsol och bättring...

Ser ut att bli en bra dag...förutsättningslös med vilka spår som helst.

Svamputflykt?
Liseberg?
Bio
Promenad?
Brödbak?

En underbar höstdag som bööör upplevas utomhus (har Luther sagt?)

Dagens låt: "Growing Up" Peter Gabriel

Hastar vidare och ser vad dagen ger...(det är lågt att inte kunna träna som jag vill...och en mysko upptäckt att inse att jag känner mig störd av det)

fredag, september 16, 2005

På gränsen...

En sen kväll...och ännu en dag av temmels i huvud o kropp.

Självömkan kan vara ett sätt att ta sig igenom en förkylning.

Aktiviteterna har inskränkt sig till pill med nya mobilen, en sammanställning kring Freuds tankar om ångest...kul?

Beser "Röd Drake"...den eg förta filmen om Hannibal Lecter... helt OK rulle.

Dagens låt: "Fyra steg i det blå" (nyversionen) Peter LeMarc

torsdag, september 15, 2005

Tredje dagens betongkeps..

Med en förkylning i kroppen känns livet ändock lätt att leva...men segt. Det mesta går i snigelfart.

Kommer att röra mig i en hastig rokad mellan Masthugget, Redbergsplatsen och Korsvägen senare idag. Denna triangulära eskaism är kommen av beroenden och barn. Klient, jobb som eftervårdsledare samt en dotter som dansat färdigt.

Förkylningen medför oxå att min författarlusta är kraftigt nedskuren - som ett Bosse Ringholmpaket i 90-talets mitt.

Dagens låt är: "Tubular Bells 2003" Mike Oldfield

CU...below

onsdag, september 14, 2005

Snor...värre än du tror, min käre bror

Förkylt. Aluminium i skallen liksom Svårt att få till något vettigt alls...bara pillar runt med min nya device...K750i...konstigt att en liten teknisk sak kan framkalla såna lustar.

Snyter mig igenom resten av dagen och konstaterar inte stort mer än att;

Dagens låt är: "Here we go" med Stakka Bo

Varför jag spelar 90-tals dance???...också konstiga effekter av en förkylning

CU...beneath

tisdag, september 13, 2005

Blow my horn...

Vaknade i morse och var tät i gommen. Sedan snarkoperationen 1995 har jag revat gomseglet, förpackat halsmandlarna och snört åt andra vitala delar i halsen...så jag har inget att ha ont längre.

Den smärtan cashade jag in i samband med operationen. Har nu istället ett slags överhäng i gommen..ungefär som om några köttiga stalagmiter var på väg att bryta igenom mitt gomkött.

Nåväl...läget är inte värre än att jag kan ondgöra mig över en större Internetleverantör där jag är kund. Igår kväll...sent... ringde en man och vill sälja bredbandstelefoni. Han hade talfel och var från Iran. För att inte verka ofin mot nysvenskar och så...accepterade jag. Nu visar det sig att mitt teleabonnemang inte kommer att kosta 29:-/mån...utan 99:-. Trolleriet blir att min bredbandskostnad sänks...och den kan kvitta (företaget betalar). det är dags att gå till anfall.

För övrigt leker livet... UGL-fäig som få har jag blivit och har nu 6-7 kurser i pipline. Samtidigt som jag förvärvsarbetar...Stabilt alltså.

Köpt på mig en ny mobil idag. Mkt exekutiv - Sony Ericsson K750i, minsann med bluetooth, megapixelkamera och mp-3 spelare...Lull-lull...sånt gillar jag.

Ikväll kommer några studievänner över och vi skall diskutera Hur man ser på människans ångest inom existensiell psykologi, psykodynamisk d:o samt inom behaviorismen.


Dagens låt är: (för att blidka Prof Coma) "Solsbury Hill" Peter Gabriel

måndag, september 12, 2005

Pay peanut - get monkey...

Var på jobbintervju idag... i ett stort hus. Efter mycket hit o dit har jag kommit till beslut om att inte sälja "balls to partners"

Stannar vid försäkring...tryggt...men kanske nödvändigt för att hålla min inre moral stången (dom har ju vart så snälla med mig) och att fokusera på kringverksamhet istf nytt jobb - blir liksom sten på börda.

Dagen låt är: "Selling England by the pound" Genesis

CU...

söndag, september 11, 2005

Ketchup...

Idag...eller de senaste dagarna har varit fyllda med påssetiv ågnis.. (ångest m/1978)

Jobberbjudanen från flera håll...och jag som slagit ner skruvstädet på Försäkringsbolaget från 26 sept.

Huuur skalld et gå... Skall iaf träffa ett utbildningsföretag imorgon som vill se mig i sina lokaler...jag har så sakta börjat få en bild över min "skall-krav-lista"

Min främste uppdragsgivare vill dessutom att jag skall göra UGL i V 40...så glad jag blir....även här skall allt stämma med ex - jobb och annan kringverksamhet. Studier och så.

Tjoho... sommaren vill inte ta slut. En dag fylld av morgonlöppass, brödbak, promenad med töserna , glass och kaffe på stan. Träffade oxå en f d inbo. Kul.

Dagens låt: "Streets of love" Rolling Stones

Ikväll skall jag se dokkisen om Ingo..samt Jönsepellarna Fredrik & Filip på Nya Zeeland.

CU...på andra sidan murarna

lördag, september 10, 2005

Töser som öser...

...värme och kärlek. Så är det.

Att möta två döttrar för första gången på två veckor...det värmer. En helt god kväll med avslappning i soffan med smågodis och TV. Prime Time och ett stackatrs skåpmatsprogram där "SVENSKA FOLKET" röstar fram roliga gubbar... Brandchefen Greger vann... och det om något...är roligt. Humor på hög nivå. Töserna förstod inte riktigt och vem kan klandra???




Satt annars på Jellinek hela dagen och hade intressanta föreläsningsblock om relationsmissbruk, familjeterapi m m.

Har också laddat hem en del nytt.

Dagens låt: " So tired" E Clapton

Och jo... dax för bingen

fredag, september 09, 2005

Hemma igen...studsar som en puck i en hockeyrink


Hovs Hallar...en underbar plats att vara på . (Se solnedgången ovan) Balsam för själen och i ett sällskap med människor som vill få insikter, fördjupa förståelsen kring relationer med andra människor. En ynnest att få vara med i detta....

Och nu ..vid datorn efter en vackas bortavaro...mail, spam och annat att hantera...bara för att så snabt som möjligt hitta ut till Majorna.

Skriver med imorgon:

Dagens låt: "En bättre värld" Ulf Lundell

söndag, september 04, 2005

Sommaren som aldrig säger "Hej..."

Jo..så är det. Ännu ett besök på Smitten idag..med picknick, kvinna och sol... skyade dock till något och efter två timmar klippcoma gav vi oss hem för pinnglass med marsan....

Stänger nu bloggen till förmån för UGL.

Åter fredag 9 sept.

CU...there and then

fredag, september 02, 2005

Existensiell press..

Satt i skolbänk under dagen.

Började dock med nybryggt kaffe 06.15 och en timmes powerwalk. Stabilt och gott.

Jo, vi går in på Bowlbys anknytningsteorier och Sterns d:o domäner ...alltså barns utevckling och följderna av otrygghet kring detta.

Sedan kom "goefrågorna Bengt-Hugo"

Hur blev vi dom vi är idag?

Styr våra känslor vår utveckling?

Hur uppkommer våra tankar?

Sug på dom frågorna, bli lätt hysterisk och skriv ner några enkla svar...

Nja, vi fick givetvis goda infallsvinkalar och ökad förståelse...skicklig pedagog har vi minsann...

Var åven på Bengans och leta, leta Rock'n roll...

Hittade ..

Dagens låt: "Tupelo Honey" Van Morrison

Är hos kvinnan och ser att Benny Godisbralla flaggar för ingången till prostataåldern den 14 oktober. (comment fr 1 sept)

No comments on that...blir bara elak...och idag vill jag vara god.

CU...on the sunny side of the street.

torsdag, september 01, 2005

Andliga dagsverken...

I en värld som styrs av Luther o pengar är det inte konstigt och "dagsverken" sammankopplas med mammon, tråkiga skrivbord och tjänstemin 1.

Med sunda idéer, fysisk spänst (Prof Coma glömde visst det där med konditionstest och skrotlyft) samt inborrad sockergröt med marsansås...då blir livet så mycket mer... dagsverket känns gott...utan attt fördenskull gett mer deg i fickan och med vart tionde till nån prästbuk...

Mitt flow fortsatte under dagen då flera knutar löstes upp...

Återkommer om detta... nu går kväll mot natt och en fantastisk deckare av Giles Blunt ligger på kudden o väntar...

Imorgon - powerwalk i ottan följt av en dags terapeututbildning.

Dagens låt: "Tour de France" Kraftwerk

CU...